Saturday, December 19, 2009

Mooi

Photobucket

Winterse pret kan mooi zijn, ook al zit iedereen te sakkeren vanwege de overlast die de sneeuw en vrieskou brengt. Quick Star was alvast eventjes verontrust dat iemand al zijn groen gras had laten verdwijnen, maar na even rondgeneusd te hebben in de sneeuw, was hij al duchtig aan het galloperen en het spelen in de sneeuw.
En het levert altijd prachtige beelden op van de ijspieken aan de stallen.

Photobucket

Wednesday, December 16, 2009

Brrrrr koud!

Photobucket
Gisteren me heel dik ingepakt (1 T-shirt + 2 dikke wollen pulls en daarover mijn dikke ski-vest) om toch wat met Quick te trainen die heel erg in form was. Ik weet het, het is geen zicht om er zo dik uit te zien, maar het was wel warm. Quickje ook dit jaar zijn winterhaar niet geschoren en hij staat op stal met een dikke deken om hem heen. Gelukkig is het nog zonnig zodat hij nog af en toe van de wei kan genieten.
Ergernis van de dag: mijn winterkrans heeft wel geteld 1 dag aan mijn voordeur gehangen en is toen: jawel, gestolen!!!! Wie doet nu zoiets?

Wednesday, December 09, 2009

Eindelijk

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken gaat 1,4 miljard euro (zowat 1 miljard euro) uitkeren aan ruim 300.000 leden van indianenstammen. Dat moet een compensatie vormen voor historisch geleden verliezen van onder meer grondstoffen en natuurlijke rijkdommen en tegelijk toekomstige conflicten voorkomen.
Voorts trekt de overheid 2 miljard dollar uit (zowat 1,3 miljard euro) om land dat de vorige generaties indianen verloren zagen gaan, terug te kopen en veilig te stellen.
Het akkoord betekent het einde van een 13 jaar durende rechtszaak. De indianen argumenteerden dat ze voor miljarden dollars waren opgelicht, omdat ze onder meer olie, gas, hout en grasland moesten prijsgeven.
President Barack Obama heeft het akkoord in de zaak die bekendstaat als "Cobell versus Salazar" al verwelkomd als "een belangrijke stap in de verzoening tussen de indianenstammen en de Amerikaanse overheid."
Mijn 2 favoriete vrienden Jay en Marcos (Chiricahua Apache) zullen daar vast blij mee zijn, maar het is nooit genoeg natuurlijk...

Photobucket

Monday, December 07, 2009

True Blood

Ok, dit is dus met vertraging op mijn blog gekomen. Sorry maar ik heb het nogal druk gehad de laatste dagen met de paarden. Maar hier gaan we.
De TV-reeks True Blood is gebaseerd op een reeks boeken van Charlaine Harris (al 9 verschenen en een 10de op komst). Hoofdpersonage is Sookie Stackhouse, een serveerster in een bar in Bon Temps, Louisiana. Zover alles normaal, ware het niet dat Sookie de gedachten van iedereen kan lezen, wat niet altijd prettig maar vaak handig is. Daarbij komt ook nog dat Vampiers in de hele wereld uit hun kist zijn gekomen en zich ge-out hebben dank zij het bestaan van 'True Blood' een synthetisch namaakbloed die hen in staat stelt om niet meer op mensen te moeten jagen. Als er een vampier in Bon Temps komt wonen gaan de poppen aan het dansen want niet iedereen zit te wachten op de komst van een On-dode, zeker niet als er samen met zijn komst een reeks moorden in het stille stadje gebeuren die er op het eerste zicht door een vampier schijnen gepleegd te zijn. Als Sookie ook nog valt voor de gedachtenloze vampier gaat er zeker wat rommelen. En er zijn niet alleen vampiers heel wat andere mythische figuren blijken dus ook te bestaan zoals daar zijn shapeshifters, weerwolfen, elfen, etc, etc, maar die moeten zich nog outen. En dan natuurlijk ook de nodige Wiccans, heksen en voodoo-beoefenaars. Een gewoon vampier verhaal zou je zo denken, maar de TV-reeks is veel meer. De droge humor uit de boeken is dank zij een fantastische cast perfect in toon gezet. Bovendien schuwt de reeks het niet om het religieuze fanatisme in Amerika's 'Biblebelt' aan te klagen. En dan is er de stevige portie seks die de reeks trouwens niet geschikt maakt voor te jeugdige kijkers. Altijd leuk ook de muziek: typische zydeco en cajun. Een aanrader dus.
Een voorproefje met de intro hierbij.



Het eerste jaar stond al vlug nummer 1 in de kijkcijferlijst ondanks de grove taal en seks, dus de reeks zal zeker nog een paar jaar voortgezet worden, zeker als Charlaine Harris zo verder blijft pennen. Ter info : ik heb jaar 1 aangeschaft in de UK met nederlandse ondertiteling want hier in België heb ik de DVD box nog niet in de handel ontdekt. Dat zal wel niet lang op zich laten wachten. Hier bij al een voorproefje uit Seizoen 2.

Friday, November 27, 2009

New Moon

Gisteravond eindelijk in de bioscoop gaan kijken naar "New Moon", het 2de deel in de Twilight reeks naar de boeken van Stephenie Meyer. Veel beter dan de eerste film die me toch wat te oppervlakkig overkwam. Meer actie ook zowel van de Indiaanse weerwolven als van de Italiaanse Volturi vampiers. Altijd leuk ook om Christopher Heyerdahl (jaja, Todd uit Stargate Atlantis en Druitt uit Sanctuary) in de rol van Marcus te zien. Het is en blijft een zeemzoete romantische prent zoals ook de boeken geschreven zijn. Hoedje af toch voor de 2 hoofdrollen, Kristen Stewart als Bella en Robert Pattinson (ken je hem nog als Cedric Diggory uit de 4de Harry Potter film The Goblet of Fire?) die perfect gecast zijn. Ik kan goed geloven dat Robert een echt tienderidool is geworden, die gast wordt steeds mooier met de jaren. Maar hierbij toch een foto van Chris Heyerdahl in zijn vampier-outfit.
Morgen nog meer over vampiers met een verslag over de TV-reeks True Blood naar de boeken van Charlaine Harris.
Photobucket

Saturday, October 31, 2009

Happy Samhain

Photobucket

Happy Halloween and Happy Samhain to all of you

Thursday, October 29, 2009

Nog Sanctuary



Zo, ik heb de eerste jaargang van Sanctuary helemaal uitgekeken en was blij verrast om in de dubbele slotaflevering een weerom een oude bekende te vinden namelijk Peter Wingfield die de rol van Methos speelde in de beroemde reeks van Highlander.
Peter is net als Chris Heyerdahl een gerenomeerde Shakespeare-acteur en wat krijg je als je 2 zulke top-acteurs in een low-budget reeks cast: jawel, scifi van een zeer hoog niveau. Dus hierbij zomaar 2 clips met Peter die in Sanctuary de rol speelt van Dr. Watson/Sherlock Holmes.



Net uitgelezen: "Dracula, the Un-dead" het vervolg op de klassieker Dracula van Bram Stoker. Dacre Stoker, de achterklein-neef van Bram Stoker heeft samen met Ian Holt een waardig verhaal geschreven, in de sfeer en stijl van zijn voorganger. Een aanrader. Om in de sfeer te blijven nu begonnen aan de True Blood reeks van Charlaine Harris. De Aalsterse stadsbibliotheek heeft net alle in het Engels verschenen delen aangeschaft, joepie, dat spaart weer centjes uit. Uitkijken nu naar dit nieuwe vampieren-feuilleton.

Friday, October 23, 2009

Sactuary

Zopas ontdekt op DVD: de 1ste jaargang van de Scifi Cannel Webisode reeks Sanctuary. Deze low-budget reeks was bedoeld om enkel via het internet in de USA en Canada tegen betaling gedownload te kunnen worden maar was al na een paar afleveringen zo populair dat de reeks nu op DVD beschikbaar is voor zone 2 (Europa en Azië) Het is een knaller van een reeks als je een liefhebber bent van het genre dat een mengeling is van gothic en science.
Sancturay gaat over een schuiloord voor "abnormalen" allerhande zoals daar zijn: vampiers, weerwolven, vormverwisselaars, zeemeerminnen, banshee, etc, etc.
Maar van belang zijn de 2 hoofdrolspelers: Amanda Tapping en Christopher Heyerdahl.
Geen onbekenden in de scifi wereld als je al jaren naar Stargate SG1 en Stargate Atlantis kijkt.
Ammanda Tapping (de blonde Carter uit SG1 en Atlantis) speelt de rol van de met vampier-bloed geïnfecteerde Dr. Magnus. Samen met haar dochter Ashley staat ze aan het hoofd van een team wetenschappers die de "abnormalen" wetenschappelijk onderzoekt maar ze ook beschermt als bedreigde soort. Het resultaat is een soort zoo met alle mogelijke creaturen.
Met zijn verbluffende neerzetting van Todd en Halling in Stargate Atlantis is het niet verwonderlijk dat Christopher Heyerdahl ook hier een dubbelrol neerzet.
Hij speelt de rol van Dr. Magnus' ex-echtgenoot John Druitt die onder invloed van het bij hem geïnjecteerde vampierbloed veranderde in de extreem gevaarlijke Jack The Ripper. Daarnaast speelt Christopher de rol van de sympathieke Big Foot, alleen weer herkenbaar aan zijn ronkende Todd-stem.
De reeks is voorlopig uitsluitend in het Engels beschikbaar maar door de populariteit zal een nederlands ondertitelde versie wel vlug uitkomen. Laat dat geen bezwaar zijn om nu al te genieten van een reeks die anders dan anders is.

Wednesday, October 21, 2009

Bereid je voor!

Photobucket
Als je houdt van pachtige zelfgemaakte kostumes ga je dit jaar met Halloween het best naar het kasteel van Gaasbeek. Maar ook om ideeën op te doen, ben je daar welkom. Dus karnavalisten uit Aalst, ga zeker eens een kijkje nemen in Gaasbeek op 31oktober

Sunday, October 18, 2009

Daco

Photobucket
Quick heeft weeral een nieuw lief... de peperdure merrie Dacovich. En maar knuffelen. Het valt me trouwens op dat als er nieuwe paarden worden aangekocht in de stoeterij het allemaal schimmels of witte paarden zijn. Die zijn een tijdje uit de mode geweest maar blijkbaar heeft mijn Quickje de meeste ruiters daar op andere gadachten gebracht.

Tuesday, September 22, 2009

Quick Star = Movie Star

Gisteren was het een van die typische dagen vol figuurlijke hindernissen met de paarden:
1. Katrien haar 2 merries en hun veulens waren 's morgens van hun weide uitgebroken na een fikse onderlinge vechtpartij, maar ze hadden gelukkig de weg langs straat en veld naar de stoeterij gevonden waar ze zonder al te veel schrammen veilig in hun vertrouwde stallen stonden. Wel een shock voor de eigenares toen ik haar belde dat de paarden zo maar de hof kwamen opgewandeld.
2. Leentje haar merrie Zita staat al een paar weken kreupel op stal na uitgebroken te zijn van haar weide ten gevolge van een naburige hengst die haar is komen bezoeken. De dierenarts bevestigde gisteren dat: jawel, Zita zwanger is. Leen was in shock met het nieuws dat ze in de maand mei niet alleen haar eigen baby verwacht maar er ook nog een veulen bijkrijgt. Na het bekomen was ze toch blij want haar dochter Charlotte zeurde al lang voor een eigen paard. Die krijgt ze nu gratis zonder het dekgeld te moeten betalen want de hengst en zijn eigenaar zijn spoorloos verdwenen.
3. Ook Quick Star was gisteren iets te veel in vecht-modus. Op de wei zocht hij continu ruzie met Jasper met wie hij normaliter heel goed opschiet. Quickje heeft een paar keren in de touwen gehangen, gelukkig zonder enige schade aan zichzelf of aan Jasper naar wie hij een paar keer flink heeft uitgehaald. En ik tussen 2 vechtende ruinen aan het proberen Quick uit de touwen te halen. Angstwekkend hoor, maar ik heb het zonder blauwe vlekken overleefd. Je zal maar paarden als hobby hebben.
Ik ben dan maar gaan zitten bekomen van de inspanningen geleverd die dag om ondertussen met mijn kleine fototoestel wat te filmen want ik heb vorige week gemerkt dat er in de update van het Microsoft Vista programma een gratis Movie Maker zat die je video's kan converteren naar YouTube. En ja hoor, het is gelukt.
Quick Star in bewegende beelden, een primeur op mijn blog (hij is het paard vooraan voor wie mijn Quickje nog niet kent). De sloeber staat nu rustig op stal zijn hooi te knabbelen met een heel onschuldige blik van: ik ben toch zo een brave knol. Misschien moet ik hem toch wat minder vitamines geven. Maar het blijft een schatje hoor.

Monday, September 21, 2009

Happy Mabon

My familiar cat and I wish you a very happy autumn equinox
Photobucket
This recipe from Lady Athena is wonderful for the coming days. Try it out.

Sweet Potato Casserole

3 pounds sweet potatoes, peeled and steamed until completely soft
3/4 cup orange juice
2 eggs, beaten
2 Tablespoons melted butter
2 T. sugar
1 1/2 Teaspoons cinnamon
1/2 t. nutmeg
Mix juice, eggs, sugar and spices and blend thoroughly with potatoes using an electric mixer. Spread into a greased 9"x13" pan.

1/2 cup flour
1/4 c plus 2 T. brown sugar
1/2 t. cinnamon
1/4 c. chopped butter
1/2 c. chopped pecans
Mix together flour, brown sugar, cinnamon, butter and nuts until crumbly, spread on top of sweet potatoes and bake at 350 degrees for 30 minutes.

Thursday, September 17, 2009

Indian Summer

Heerlijk weer voor de tijd van het jaar. 30° graden was het op de wei vannamiddag en dus zijn Quick Star en ik nog heerlijk aan het genieten van de 'Indian Summer' en speciaal voor peter Wortel hierbij het bewijs dat een paard zich heel goed 'op zijn hondjes' kan krabben. Het heeft geduld en tijd gekost en heel veel geluk dat ik mijn camera op het juiste moment klaar had.

Photobucket

De hoefsmid is deze namiddag Quick's hoeven komen bijkappen en heeft bevestigd dat zijn voetjes in prima conditie zijn. Joepie, mijn 2-maandelijkse kuren met bier door zijn slobber te mengen hebben dus resultaat gehad. Houden zo Quickje...
Die brave mijnheer was wel verrast dat Quick zo netjes zijn eigen stalkoord apporteerde. Toen ik hem vertelde dat ik Quick zelf in Liberty trainde wou hij dat toch wel even zien. Dus heeft Quick netjes voor hem geshowd. En die man maar in zijn haar krabben. Dat had hij nog niet eerder meegemaakt wat Quick allemaal kan. Bravo paardje.
Net beginnen lezen: 'The Lost Symbol' van Dan Brown, het lang verwachtte vervolg op de Da Vinci Code. Benieuwd wat dat gaat geven.

Tuesday, September 15, 2009

Ride with the wind, Patrick

Patrick Swayze heeft uiteindelijk de strijd tegen kanker verloren. Een groot klassiek geschoolde balletdanser zoals er de laatste jaren maar weinig in Hollydwood waren, is heengegaan. Geniet even van deze Pas de deux met zijn echtgenote Lisa met wie hij al meer dan 30 jaar was gehuwd.



Maar wat weinigen weten is dat Patrick ook een heel groot paardenliefhebber was. De laatste jaren bracht hij voornamelijk door op zijn ranch waar hij tientallen Egyptisch Arabische volbloeden kweekte. Het volgende filmpje is van heel slechte kwaliteit maar ik kon toch niet nalaten het hier te tonen.
Ride with the Wind Patrick.

Thursday, September 10, 2009

Cavalia on tour in USA

Photobucket

Don't forget: tomorrow the Cavalia show opens in Washington DC, location: across
THE PENTAGON
SOUTH OF I-395
PENTAGON CITY METRO STATION.
Good luck to the entire team.

Tuesday, September 08, 2009

Vegas

Terug naar Stargate Atlantis met een paar scènes uit een van mijn favoriete anders dan anders aflevering "Vegas" met de onsterfelijke muziek van Johnny Cash die zo perfect pastte bij deze aflevering waarin Joe Flannigan in elke paralel-wereld die mooie zwart-wit poster van de zanger meezeult. Grappig ook de acteur geschminkt als Wraith die zich weer schminkt als mens.

Sunday, August 30, 2009

Jeugdidool

Photobucket
Kennen jullie hem nog: Baron Pierre Louis le Bris?
Als ik jullie zeg dat zijn artiestennaam Pierre Brice is dan zal er wel een belletje gaan rinkelen bij de mensen van mijn generatie.
Ja hoor, Winnetou. Als kind en tiener was ik gek op hem en ik moet zeggen dat hij op zijn 80ste er nog altijd goed uit ziet. Baron Pierre is momenteel nog altijd actief als Unicef ambassadeur voor Frankrijk.
Waarom Winnetou vandaag op mijn blog? Wel ik droomde vannacht dat ik in Nevada in zijn gezelschap (de jongere dan) aan het rond galopperen was. Waarschijnlijk de nasleep van het feit dat ik gedurende zeker 20 jaar van mijn leven een enorme deurposter op mijn slaapkamer had hangen van Winnetou op zijn zwarte paard. Je kunt in slechter gezelschap vertoeven in je dromen, niet. Paarden en een knappe vent, zucht, dromen hé.
Photobucket

Friday, August 21, 2009

More Todd

As promised....more Todd.
A penpall formulated her obsession with Todd as follows:
He has the same qualities as a vampire: i.e. (almost) immortal, sucks the life out of his victims and can give life and immortality back when he decides his mates are worth it; he can read your thoughts so he knows everything about you, even your darkest secrets imagine that; he is 1.93 m tall, he dresses in the finest genuine shark-leather coats (poor sharks!) has long bedroom-styled hair and the eyes of a cat. And lets not forget The Voice (by the way, Christopher changed his own normal voice all by himself into the typical hoarse Wraith-voice: no electronics were used to deform the sound of his voice as is done with the other Wraith) and then there is the fact you will never know whether he is actually a bad or a good guy.

Wednesday, August 19, 2009

Just Todd

I spent almost 2 days just watching the very final 5th season of Stargate Atlantis on DVD.
Now I have very mixed emotions concerning this SciFi series: very sad that the series came to an end after only 5 years but also glad that a lot of episodes of the final year had my favourite Wraith as the main character. Happy to see that he survived all the action, and his presence in Atlantis in the final episode can give some inspiration for good fanfiction. And who knows, maybe we will see Todd back in the SG Atlantis movies if Christopher Heyerdahl wants to come back. If he is able because I just heard that he will play Marcus in the 2nd Twilight movie about Stephenie Meyers Vampire series.
My favourite episodes of the 5th year are "The Queen": Teyla Emmagan literally crawls into a Wraith skin to play Todds's Queen in a plot to seek an alliance with the Primary Queen and becomes an unwilling but graceful assistant when Todd kills the High Queen. Yes, Todd always has his own hidden agenda, he simply forgot to mention he wanted to become the ruler of them all; and "Vegas": an alternate universe episode about John Sheppard as a cop investigating gruesome murders in Las Vegas. Todd is very poetic and utterly crazy in this episode.
Following clip has been made by WraithLollipop. I will include another clip in the next days with Christopher Heyerdahls' magnificent Wraith voice and humor.

Thursday, August 06, 2009

Zomergenot

Photobucket

Quick Star was gisteren in zijn show-element. Als er een mooie dame (Elsie) naar hem staat te kijken begint hij op de wei spontaan zijn truukendoos te repeteren. Zie je mijn Spaanse pas? Ik kan nog veel meer hoor.
Altijd leuk om de paarden zo in hun zomervel bezig te zien.

Photobucket

Wednesday, July 22, 2009

Happy Handfasting

Photobucket
Een speciale boodschap voor de Strootjes die deze dag kozen om hun verbintenis nog maar eens te bevestigen: heb een heel gelukkige trouwdag en nog heel veel eeuwen van geluk samen.... love...love....love...

Sunday, July 19, 2009

Bisous et merci à Sarah, Mathilde et Jean-Christophe pour la visite à Quick Star qui à donné un très beau spectacle pour vous. Je pense que samedi était une journée fantastique pour les deux petites amazones.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Friday, July 17, 2009

Half-blood Prince (spoilers!!!)

Photobucket
Net op het nieuws vernomen dat de 6de Harry Potter-film alle box-office records weeral eens verbrijzeld heeft met een magische $ 60 miljoen op de openingsnacht.
Hier in Aalst wordt er nu al bijna gevochten aan het bioscoop-loket om een ticket te bemachtigen want de zaal is dus elke avond weer uitverkocht al lang voor het aanvatten van de film.
En met recht. Om Emma Watson (Hermione Granger) te citeren: dit is de beste film in de reeks tot nu.
Het zal geen sinecure geweest zijn om boek 6 in een scenario om te toveren die voor het grote publiek verstaanbaar is als je de boeken niet gelezen hebt en alleen de films volgt. (Bestaan er trouwens nog dreuzels op deze aardkloot die de reeks nog niet gelezen hebben?!)
De film is ronduit indrukwekkend. Om Roel van Bambost te citeren: een verdomd goeie spektakelprent en steengoede actiethriller! De vertolkingen zijn uitmuntend. Zowat alle acteurs van jong tot oud spelen de sterren aan het firmament weg. De Special Effects zijn grandioos, alle magische en griezelige effecten zien er nog beter uit dan ik me had ingebeeld bij het lezen van de boeken en dat wil wat zeggen. De sfeerbeelden uit het altijd prachtige ruwe Schotland zijn verbluffend. Als je daarbij nog de Computer gemanipuleerde beelden ziet, dan is deze film het toonvoorbeeld van hoe de heerlijke fantasierijke magische wereld die J K Rowling in haar boeken creëerde tot de perfectie toe is verfilmd. (Ik vond vooral de scene grandioos waar Dumbledore en Harry boven op de rots in een woelige zee staan bij de ingang van de grot waar zich een Horcrux bevindt, prachtig ronduit.) De Inferi zijn gruwelijk zonder kitcherig te worden en zowat het hele bioscoop-publiek ging van het schrikeffect uit de stoelen bij de scène bij het meer in de grot ook al wist zowat iedereen wat er zat aan te komen.
Bravo ook dat regisseur David Yates de geweldscènes deze keer niet verdoezeld heeft. Als Harry de Sectum Sempra-vloek tegen Draco gebruikt wordt het bloederige van de daad niet uit de weg gegaan. Duidelijk een film die gericht is naar een volwassen publiek en niet echt meer geschikt is voor al te jeugdige kijkertjes.
Voor mij was boek 6 een van de hoogtepunten uit de reeks omdat er een aantal heel subtiele hints worden gegeven over de hele ontknoping van het verhaal en vooral door de immens belangrijke rol die Severus Snape in de hele geschiedenis speelt. Ik had dus heel hoge verwachtingen van de acteerkunst van theater-beest Alan Rickman. En ja hoor, the Oscar goes to: Alan Rickman. Alan zet de tragische anti-held Snape neer op een heel aandoenlijke en imponerende wijze zonder al te veel weg te geven over de uiteindelijke uitkomst van het hele Harry Potter-plot.
Dit is een film die je gewoon moet zien op het grote bioscoop-scherm zodat je tenvolle van het fantastische acteer- en beeldwerk kan genieten. En nu nog minstens een jaartje wachten op de laatste 2 films over het ultieme en allerlaatste boek van de reeks. Zucht...

Tuesday, July 14, 2009

Half-blood Prince

Photobucket
Niet vergeten: morgenavond gaat bij ons de 6de Harry Potter film in Première. Zeker gaan kijken als je de reeks volgt want deze film/boek is het draaipunt van het hele Harry Potter verhaal met veel verklaringen en een tragische dood. Zeker niet missen dus.
En van diegenen die de film reeds zagen heb ik gehoord dat Alan Rickman (Severus Snape) en Helena Bonham-Carter (Bellatrix Black) hun faam als acteurs nog maar eens tenvolle bewijzen.

Thursday, July 02, 2009

Phantom


This morning at 7.00 hrs, I stacked enough hay on the loft above Quick's stable to last the whole coming winter. You can't imagine how much one horse can eat... Fortunately I had some help from Benjamin.
Just finished reading 'Phantom' by Sysan Kay an adaptation of the Phantom of the Opera. This novel is majestic. If you want to read a good Phantom-story then forget the original work by Gaston Leroux and read Susan Kay's novel. The story begins with the birth of Erik, and describes his miserable youth and travels up to the dramatic events at the Opera Populaire in Paris and ends 17 years after the death of the Phantom to reveal a nice secret that Raoul has to keep forever. More Phantomnovels are on the way from the States so I can once again immerse myself completely in romantic gothic tales.

Monday, June 29, 2009

Ochtendplezier

Photobucket
Aangezien het overdag veel te warm is om mens of paard in de blakende zon te laten lopen vertoeven Quick Star en ik voornamelijk s'ochtends heel vroeg op een mistige weide waar het lekker genieten is.(En Quicksken stuurt een dikke kus naar Sharon en Edwin terug hoor)
En terwijl ik vanmorgen rond 07.00 uur op de hooiwagen naar de Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber zat te luisteren kreeg ik ineens bezoek van een nieuw kattenvriendje die ik omwille van zijn Tuxedo-ras dan maar James Bond heb genoemd. Ik vrees dat ik die kat de volgende dagen niet meer van mijn schoot ga krijgen. Masaya Kato zal weer jaloers zijn als ik thuis kom.

Photobucket

Wednesday, June 03, 2009

Angels and Demons

Photobucket
Gisteravond gaan kijken naar Ron Howard's verfilming van Dan Brown's Angels and Demons. Goed hoor. In de Amerikaanse pers is deze film net als The Da Vinci Code nog maar eens afgekraakt met als voornaamste kritiek dat de film geen psychologische diepgang heeft. Wees nu eens eerlijk: dat hebben de boeken van Dan Brown ook niet. Het zijn vlotte thrillers waar je gewoon de page-turning rush van het verhaal moet volgen, en ik voor mijn part ben altijd blij als een boek verfilmd wordt zoals het geschreven is. De acteerprestaties zijn prima, de beelden in Rome en Vaticaanstad zijn prachtig (zeker als je er rekening mee houdt dat Ron Howard geen toestemming heeft gekregen om in het Vaticaan zelf te filmen) en de pijlsnelle actie die er in de Da Vinci Code niet was is er nu wel. Ik vemoed dat men het in de USA nog steeds heel moeilijk heeft met alle thema's die kritiek geven op het christelijke Kerk-instituut in het algemeen. Ik heb alvast genoten van de film.

Monday, June 01, 2009

Zomerse vrijage

Photobucket
Hela, is dat Montana die daar op de wei wordt gezet, dat is mijn favoriete merrie, die gaan we direct eens gaan opvrijen zie...
Het is wel over de draad , maar we kunnen toch knuffelen en kussen....mmm..

Photobucket

En mijn bazinnetje heeft niets gemerkt want die ligt weeral te niksen in het gras...

Photobucket

Wednesday, May 27, 2009

Quick Star & Friends

Photobucket
Al een tijdje geleden dat ik nog een foto van mijn grote schat op mijn blog gezet heb. Hier een foto van Quick Star samen met een paar van zijn vrienden speciaal voor Sharon en Edwin (ik hoor dat de werken aan jullie eigen manege goed aan het opschieten zijn). Quicksken is in supervorm hoor. En de grote lieve schat ook van een paar kleine meisjes die vaak met hem ravotten (bisous à Sarah et Mathilde).

Sunday, May 24, 2009

Vliegend tapijt


Zie je wel dat vliegende tapijten bestaan, en je kan niet eens op je bek gaan als je er aftuimelt. De Japanner lijkt zich in ieder geval te amuseren daar boven ons hoofd.

Monday, May 18, 2009

Yabusame

Anne, een vriendin wiens paard in hetzelfde stalhouderij staat als mijn Quick Star is net een weekje terug uit het land van de rijzende zon. Japan is een supermodern land maar gelukkig krijgen de 'oude' Samurai-waarden terug steeds meer aandacht bij de jonge mensen en komen de typische Budo krijgskunsten terug in zwang. En als paardenliefhebber ging Anne natuurlijk meteen gaan kijken toen ze in de nabijheid hoefgetrappel hoorde. Anne was dus een van die gelukkigen die een paar Yabusame wedstrijden mocht meemaken aangezien ze net in Japan was tijdens een Lente-feestweek.
Yabusame is Kyudo (boogschieten) te paard. De ruiter dient in volle galop achtereenvolgens 2 pijlen af te schieten op 2 verschillende doelen. De ruiters rijden in de traditionele Yabusame outfit zoals die honderden jaren geleden door de samurai werden gedragen. Geniet even van de mooie foto's die Anne meebracht.
Photobucket
Hoe snel ze gaan zie je in deze momentopname. Denk er aan dat de ruiter zijn handen nodig heeft om zijn boog en pijlen te hanteren. Het enige contact met het paard zijn de tenen van de ruiter tegen de buik van het paard.
Photobucket
Hier een mooie kijk op de traditionele ruiterdracht. Paardenliefhebbers, let even op het kopstuk van het paard: in Japan hebben de hoofdstellen geen neusriem! Veel diervriendelijker voor het paard. Alleen jammer van de beenbeschermers die bestaan uit hertenhuid, arme bambitjes, maar misschien in de toekomst namaakbont?
Photobucket
Maar mijn voorkeur gaat uit naar de foto van deze jongedame die een voorbeeld is hoe de Japanse vrouw zich momenteel aan het heruitvinden is door haar rol als 'brave' huisvrouw aan de kant te zetten door weer Samurai-vrouw te worden. Anne vernam later van deze jongedame dat er bij haar leermeester meer meisjes aan het leren waren dan jongens. Brava aan de Japanse meisjes!
Photobucket

Sunday, May 17, 2009

Proficiat Zoo van Antwerpen



Ik volgde het hele gebeuren al zo'n klein jaartje op de speciaal gecreëerde website van de Zoo van Antwerpen en vandaag is het lange wachten eindelijk tot een goed resultaat gekomen.
Ze (ja hoor, het is een meisje!)is zopas om iets voor 9.00 geboren deze morgen, weeral eens een primeur voor de Zoo van Antwerpen en hun wereldberoemde kweekprogramma dat reeds zoveel geslaagde geboortes van andere diersoorten heeft bewerkstelligd. En wat een primeur ook dat we alles Live op het internet via de Webcam hebben kunnen volgen. Bravo aan de mama Phyo Phyo en de rest van haar olifantenfamilie maar vooral ook aan het hele team van de Zoo. Nu is het afwachten of alles goed verloopt de komende dagen maar "het boeleke" (dixit een ontroerde Janine Bisschops)ziet er goed gezond uit. Nu afwachten hoe ze haar genoemd hebben want dat blijft nog even geheim. De naam zal in ieder geval met een K beginnen.
U kan baby K blijven volgen op http://www.baby-olifant.be/default.aspx

Thursday, May 07, 2009

WOW

Photobucket
Gisteravond gaan kijken naar de avant-première van Star trek 11. En de film mag er zijn hoor. Flitsend, vol actie en spectaculaire FX. Bovendien is de cast wonderwel geslaagd in hun toch wel moeilijke taak.
Ik had mijn twijfels over welke hedendaagse acteurs de oude garde van de originele reeks zou kunnen uitbeelden, maar ze zijn er allemaal in gelukt. De film brengt een totaal nieuwe Star Trek die zowel jong als oud zal aanspreken. Als ik al enige kritiek heb dan is dat het feit dat je toch wel de reeksen van Star Trek moet hebben gevolgd om alle karakters en plotwendingen zoals het reizen in de tijd te kunnen volgen.
Maar waar ik het meest over opgetogen was (als fan van STAR TREK van in den beginne), was de rol van Leonard Nimoy als de 'oude' Spock.
We hadden al via de Star Trek web-site vernomen dat hij een cameo-rol had in de film en dan verwacht je een verschijnen van hoogstens een paar minuten. Niets is minder waar. De rol van Leonard Nimoy begint te lopen van ongeveer halverwege in de film en is flink uitgespit tot op het eind. En Nimoy (ondertussen al 78) is andermaal groots in zijn alter ego als Spock. Heerlijk om op het eind van de film de oude Spock een babbel te zien hebben met de jonge Spock. Bravo over de hele lijn voor de film die ongetwijfeld een vervolg zal hebben.

Wednesday, May 06, 2009

TITANEN ON TOUR

Photobucket
Ja hoor, ze zijn prachtig. Vandaag heb ik ze in Aalst zien voorbijtrekken. Een kolonne van 12 huifkarren getrokken door koudbloeden op hun rit van Brugge naar Brück in Duitsland. 1200 kilometer gaan ze afleggen met een gemiddelde van 35 km per dag. Allemaal ter herinnering dat Brück (het Diets voor Brugge!)in Duitsland vol zit met afstammelingen van Vlamingen die daar heel lang geleden aankwamen. Je kan de trektocht volgen op de website www.titanen-on-tour.eu

Wednesday, April 29, 2009

Stage bij Jean-François Pignon

Photobucket

Ter info: Jean-François Pignon geeft in de maand mei 2 stages van telkens 2 dagen in Liberty dressuur van je eigen of een ander paard. De stages gaan door op 20/21 mei en op 22/23 mei te Calvisson (tussen Nîmes en Montpellier) in Frankrijk.
Het programma bestaat uit volgdende disciplines:
- grondwerk: vertrouwen scheppen tussen jou en het paard door het paard te confronteren met heel wat vreemde voorwerpen.
- Liberty dressuur: grondwerk eerst aan de longe, daarna volledig vrij. Het paard dient zijn leider overal te volgen en daarbij ook nog diverse oefeningen te doen, allemaal uit vrije wil en dus zonder koord.
- berijden van het paard zonder zadel en bit met de bedoeling de perfecte balans in de zit te creëren + het bewijs te leveren dat hulpen in de mond van het paard totaal overbodig zijn.
- probleemgevallen met je eigen paard op te lossen als die er zijn.
- als slot van de stage geeft Jean-François een Liberty demonstratie met zijn paarden van ongeveer een half uur.
De bedoeling van de stage is leren werken met je paard in een volledig ontspannen en vertrouwelijke sfeer zonder enige druk. Het paard moet leren spelen met zijn ruiter en beiden ontdekken hierdoor een totaal andere relatie ten opzichte van elkaar. Dank zij deze "spelende" manier kan je kleine of grote problemen oplossen of compleet voorkomen. Je leert te analyseren hoe een paard denkt. Heeft hij een gebrek aan aandacht? Een gebrek aan zelfvertrouwen? Etc.
De stage is toegankelijk zowel voor beginnelingen als voor ervaren ruiters ongeacht welke discipline ze beoefenen met het paard.

Prijs voor de 2 dagen is EUR 100,00. Logies niet inbegrepen. Voor meer info en voor boekingen kan je terecht op Pignon.sylvie@wanadoo.fr
Haast je als er interesse is want er zijn maar een paar plaatsen meer beschikbaar.

Photobucket

Tuesday, April 28, 2009

Cavalia in Montreal

sylvia
De show van Cavalia is in Montreal van start gegaan met heel wat nieuwe artiesten.
Vooreerst is er de nieuwe Liberty act van Sylvia Zerbini die de toch wel zeer moeilijke taak van Frederic Pignon heeft overgenomen. Sylvia komt uit de circuswereld (8ste generatie!) en heeft haar eigen 8 Arabische hengsten meegenomen naar Cavalia. Het publiek in Montreal is alvast begeesterd door haar optreden in de show.
Anne-Sophie Hoffman, een Canadese zangeres heeft de zang overgenomen van Marie-Soleil Dion. Ik kan me moeilijk Cavalia voorstellen zonder de zilveren elfen-sound van Marie-Soleil's stem maar wat ik al van Anne-Sophie heb gehoord klinkt even zuiver. Na Montreal vertrekt het hele paardengedoe naar Chicago in de USA.

Saturday, April 25, 2009

STAR TREK 11

Nog even geduld en de nieuwe Star Trek blockbuster film is in de zalen. Als de film zo goed is als de trailer laat vermoeden zit er misschien wel een nieuwe reeks aan te komen.

Thursday, April 23, 2009

Message from C.

April is the cruelest month it states in one of my favorite poems. Or as Mark Twain said that April first is the day we admit what we are every other day of the year. A fool. In any case it is the month I was born in so I have a fondness for it that over rides what anyone can say about it. Everything begins again in April. Flowers, trees, warm weather clothes. We, or I should say I, get way too many ideas of what I want to accomplish in Spring. A new garden. Building a pizza oven. Unifying the field theory. You name it. What I realize is that if I could harness and package that "thing" that spring does to us I would be a wealthy man indeed. In spirit, in life, in harmony. And doesn't spring smell good too?

Just what I was thinking C. and it was a wonderful evening thanks to you once again.

Photobucket

Wednesday, April 15, 2009

Half-blood Prince

Nog een paar maandjes geduld en HARRY POTTER 6 is in de zalen....

Friday, April 10, 2009

HAPPY EASTER

Mmmm, prachtig weer vandaag dus heb ik het paard de wei op gezet, er een zetel bij gezet, een goed boek op de schoot en ondertussen luisterend naar een ouwe maar nog altijd mooie CD van Enya.
En haar clips mogen er ook altijd zijn. Veel kijk- en luistergenot en een
Happy Easter van Lady Epona en al haar dieren.

Monday, March 30, 2009

Merci

Dag de familie Wortel en de Strootjes.
Bedankt voor het gezelschap gisteren bij de zoals steeds zeeeeer lekkere Thai.
Quickje zegt dank u voor de wortels en het bezoekje.
Hierbij nog een video van Cavalia, een beetje herinnering aan vorige zomer.
En de zon komt er door...

Thursday, March 26, 2009

Stargate Atlantis

Ik vernam net van mijn Amerikaanse vriend dat Stargate Atlantis 5de seizoen zojuist is afgesloten met de 100ste aflevering. Ongelooflijk, maar waar, ze maken een eind aan deze geweldige reeks om met een nieuwe serie te beginnen die Stargate Universe zal noemen.
Photobucket

Ik zal de reeks missen. Ik hield niet echt van Stargate SG1 die 10 jaar heeft gelopen en waar veel scenario's ronduit slecht waren, maar Stargate Atlantis maakte veel goed door een krachtige verhalenlijn en een uitmuntende cast.
Ik zal ze missen, de meisjes en jongens van Atlantis. En net nu in het 5de jaar dat Robert Picardo (vroeger de dokter uit Star Trek Voyager) een vaste rol had gekregen.

Photobucket

En O jee, wat gebeurt er nu met onze meest favoriete Wraith Todd? Er zijn wel plannen dat er van Atlantis net zoals van SG1 dvd-films worden gemaakt. Hopelijk krijgt Todd een terugkeer in de film. Christopher Heyerdahl was grandioos in die rol van sympathieke predator. Zucht, alle goede SCI-FI reeksen worden veel te vroegtijdig stop gezet, net als Galactica. Kan er iemand een reeks maken met Todd in de hoofdrol alstublieft, zoiets als Stargate Todd. Die Wraith leeft immers al 15.000 jaar, over zo een levensgeschiedenis kun je toch een paar afleveringen maken, niet.

Photobucket

Monday, March 02, 2009

U2

Voor wie het nog niet mocht weten, na 5 jaar wachten ligt eindelijk de nieuwe CD van U2 in de winkel vandaag. En van onze favoriete Ierse jongens mochten we natuurlijk weer een stunt verwachten. Deze keer een gratis concert vanop de Londense BBC toren.

Saturday, February 14, 2009

Happy Valentine to all of you

Happy Valentine to everyone I love, be it people or animal.

And this year a special Valentine Card for the staff and horses at Cavalia. Today they start their show at Scottsdale, Arizona in the USA for at least 3 weeks.
Break a leg and big hug from Belgium. We miss you.

Photobucket

I guess William Shatner (Captain Kirk - Star trek/Deny Crane - Boston Legal) will certainly revisit the show as he is not only an actor but also a extremely gifted rider who ownes a huge stable with lots of magnificent horses.

Photobucket

Photobucket

Saturday, January 31, 2009

Gewoon mooi

Photobucket
Mathieu Pignon nog eens. Gewoon omdat die foto zo mooi is. Dringend meer mannen gevraagd in mijn leven zoals deze dus.... (Sorry C, just a joke!!)
Morgen begin ik eindelijk de Tales of Beedle the Bard door JK Rowling te lezen. Daar zal ik waarschijnlijk op tien minuten door zijn.

Wednesday, January 21, 2009

Mathieu Pignon bij Cavalia

Photobucket

Mathieu, de jonge broer van Frederic Pignon die de Liberty acts bij Cavalia overneemt in het nieuwe seizoen lijkt met zijn lange lokken nogal op Legolas (lees Orlando Bloom) uit de Lord of the Rings films, vind je niet?
En hij heeft blijkbaar een voorliefde voor dezelfde paarden als ik of lijken deze pareltjes niet als 2 druppels water op mijn geliefde Quick Star?

Photobucket

Sunday, January 11, 2009

Een mooie winterdag

Photobucket
Vandaag met Quickje in de sneeuw en de zon gaan stappen, genietend van het feit dat de dooi eindelijk in de lucht hangt. Daarna de stal in met dikke wortels en lekker warm hooi, het zal mijn sloeber een zorg wezen al dat koude weer, hij geniet heerlijk van zijn stal.
Op het platteland waren de mensen van de waterdiensten zowat in elke straat bezig met het repareren van lustig spuitende waterleidingen. Maar waarschijnlijk hebben we het ergste nu wel gehad. Nog eventjes en het is weer lente.

Monday, January 05, 2009

Sneeuwpret

Wist u dat paarden zich fantastisch kunnen amuseren in de sneeuw? Kijk maar...

Thursday, January 01, 2009

Have a wonderful 2009

Photobucket

Happy 2009 to all of you. May all your wishes come true.