Friday, October 23, 2009

Sactuary

Zopas ontdekt op DVD: de 1ste jaargang van de Scifi Cannel Webisode reeks Sanctuary. Deze low-budget reeks was bedoeld om enkel via het internet in de USA en Canada tegen betaling gedownload te kunnen worden maar was al na een paar afleveringen zo populair dat de reeks nu op DVD beschikbaar is voor zone 2 (Europa en Azië) Het is een knaller van een reeks als je een liefhebber bent van het genre dat een mengeling is van gothic en science.
Sancturay gaat over een schuiloord voor "abnormalen" allerhande zoals daar zijn: vampiers, weerwolven, vormverwisselaars, zeemeerminnen, banshee, etc, etc.
Maar van belang zijn de 2 hoofdrolspelers: Amanda Tapping en Christopher Heyerdahl.
Geen onbekenden in de scifi wereld als je al jaren naar Stargate SG1 en Stargate Atlantis kijkt.
Ammanda Tapping (de blonde Carter uit SG1 en Atlantis) speelt de rol van de met vampier-bloed geïnfecteerde Dr. Magnus. Samen met haar dochter Ashley staat ze aan het hoofd van een team wetenschappers die de "abnormalen" wetenschappelijk onderzoekt maar ze ook beschermt als bedreigde soort. Het resultaat is een soort zoo met alle mogelijke creaturen.
Met zijn verbluffende neerzetting van Todd en Halling in Stargate Atlantis is het niet verwonderlijk dat Christopher Heyerdahl ook hier een dubbelrol neerzet.
Hij speelt de rol van Dr. Magnus' ex-echtgenoot John Druitt die onder invloed van het bij hem geïnjecteerde vampierbloed veranderde in de extreem gevaarlijke Jack The Ripper. Daarnaast speelt Christopher de rol van de sympathieke Big Foot, alleen weer herkenbaar aan zijn ronkende Todd-stem.
De reeks is voorlopig uitsluitend in het Engels beschikbaar maar door de populariteit zal een nederlands ondertitelde versie wel vlug uitkomen. Laat dat geen bezwaar zijn om nu al te genieten van een reeks die anders dan anders is.

No comments: