Monday, December 07, 2009

True Blood

Ok, dit is dus met vertraging op mijn blog gekomen. Sorry maar ik heb het nogal druk gehad de laatste dagen met de paarden. Maar hier gaan we.
De TV-reeks True Blood is gebaseerd op een reeks boeken van Charlaine Harris (al 9 verschenen en een 10de op komst). Hoofdpersonage is Sookie Stackhouse, een serveerster in een bar in Bon Temps, Louisiana. Zover alles normaal, ware het niet dat Sookie de gedachten van iedereen kan lezen, wat niet altijd prettig maar vaak handig is. Daarbij komt ook nog dat Vampiers in de hele wereld uit hun kist zijn gekomen en zich ge-out hebben dank zij het bestaan van 'True Blood' een synthetisch namaakbloed die hen in staat stelt om niet meer op mensen te moeten jagen. Als er een vampier in Bon Temps komt wonen gaan de poppen aan het dansen want niet iedereen zit te wachten op de komst van een On-dode, zeker niet als er samen met zijn komst een reeks moorden in het stille stadje gebeuren die er op het eerste zicht door een vampier schijnen gepleegd te zijn. Als Sookie ook nog valt voor de gedachtenloze vampier gaat er zeker wat rommelen. En er zijn niet alleen vampiers heel wat andere mythische figuren blijken dus ook te bestaan zoals daar zijn shapeshifters, weerwolfen, elfen, etc, etc, maar die moeten zich nog outen. En dan natuurlijk ook de nodige Wiccans, heksen en voodoo-beoefenaars. Een gewoon vampier verhaal zou je zo denken, maar de TV-reeks is veel meer. De droge humor uit de boeken is dank zij een fantastische cast perfect in toon gezet. Bovendien schuwt de reeks het niet om het religieuze fanatisme in Amerika's 'Biblebelt' aan te klagen. En dan is er de stevige portie seks die de reeks trouwens niet geschikt maakt voor te jeugdige kijkers. Altijd leuk ook de muziek: typische zydeco en cajun. Een aanrader dus.
Een voorproefje met de intro hierbij.



Het eerste jaar stond al vlug nummer 1 in de kijkcijferlijst ondanks de grove taal en seks, dus de reeks zal zeker nog een paar jaar voortgezet worden, zeker als Charlaine Harris zo verder blijft pennen. Ter info : ik heb jaar 1 aangeschaft in de UK met nederlandse ondertiteling want hier in Belgiƫ heb ik de DVD box nog niet in de handel ontdekt. Dat zal wel niet lang op zich laten wachten. Hier bij al een voorproefje uit Seizoen 2.

No comments: