Thursday, May 07, 2009

WOW

Photobucket
Gisteravond gaan kijken naar de avant-première van Star trek 11. En de film mag er zijn hoor. Flitsend, vol actie en spectaculaire FX. Bovendien is de cast wonderwel geslaagd in hun toch wel moeilijke taak.
Ik had mijn twijfels over welke hedendaagse acteurs de oude garde van de originele reeks zou kunnen uitbeelden, maar ze zijn er allemaal in gelukt. De film brengt een totaal nieuwe Star Trek die zowel jong als oud zal aanspreken. Als ik al enige kritiek heb dan is dat het feit dat je toch wel de reeksen van Star Trek moet hebben gevolgd om alle karakters en plotwendingen zoals het reizen in de tijd te kunnen volgen.
Maar waar ik het meest over opgetogen was (als fan van STAR TREK van in den beginne), was de rol van Leonard Nimoy als de 'oude' Spock.
We hadden al via de Star Trek web-site vernomen dat hij een cameo-rol had in de film en dan verwacht je een verschijnen van hoogstens een paar minuten. Niets is minder waar. De rol van Leonard Nimoy begint te lopen van ongeveer halverwege in de film en is flink uitgespit tot op het eind. En Nimoy (ondertussen al 78) is andermaal groots in zijn alter ego als Spock. Heerlijk om op het eind van de film de oude Spock een babbel te zien hebben met de jonge Spock. Bravo over de hele lijn voor de film die ongetwijfeld een vervolg zal hebben.

No comments: