Tuesday, October 31, 2006
Monday, October 30, 2006
BIJNA SAMHAIN
Een heerlijk weekend gehad. Onder Druides en Wiccans gaan hossen in de bossen en heel wat toffe receptjes uitgewisseld. Het weer was lekker en de bladeren beginnen te vallen. Bijna Samhain en de natuur weet het heel goed.

Met de komende feestdagen kunt u deze zeer speciale Heksenwijn uitproberen.
U heeft nodig:
2 eetlepels groene theeblaadjes
1 borrelglaasje rum
1 borrelglaasje vruchtenbrandewijn
1 borrelglaasje wodka
1 glas sterke rode wijn
2-3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 snufje peper
1 liter kokend water
Giet de liter water op de groene theeblaadjes en laat de thee kort trekken. Meng er de alcoholische ingrediƫnten, de kruidnagels en het kaneelstokje er zorgvuldig doorheen. Het snufje peper maakt de heksenwijn af. (Drink thuis en met mate!)
OMELET MET POMPOEN EN CHAMPIGNONS (2 personen)
U heeft nodig:
6 eieren, 200 gram pompoen, 1 ui, 200 gram champignons gekuist en in plakjes gesneden
olijfolie, peper, zout
Maak de pompoen schoon en snij in kleine stukjes. Snipper de ui. Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak de champignons. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Verwarm opnieuw wat olijfolie en fruit de ui. Voeg de pompoen toe, plaats een deksel op de pan en laat de pompoen op een zacht vuur gaar worden. Klop intussen de eieren los met wat water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de champignons bij de gare pompoen en overgiet de groenten met de losgeklopte eieren. Laat op een matig vuur drie tot vier minuten bakken. Plaats een bord of een deksel op de pan en keer de omelet. Bak ook langs de andere kant nog enkele minuten.
Met de komende feestdagen kunt u deze zeer speciale Heksenwijn uitproberen.
U heeft nodig:
2 eetlepels groene theeblaadjes
1 borrelglaasje rum
1 borrelglaasje vruchtenbrandewijn
1 borrelglaasje wodka
1 glas sterke rode wijn
2-3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 snufje peper
1 liter kokend water
Giet de liter water op de groene theeblaadjes en laat de thee kort trekken. Meng er de alcoholische ingrediƫnten, de kruidnagels en het kaneelstokje er zorgvuldig doorheen. Het snufje peper maakt de heksenwijn af. (Drink thuis en met mate!)
OMELET MET POMPOEN EN CHAMPIGNONS (2 personen)
U heeft nodig:
6 eieren, 200 gram pompoen, 1 ui, 200 gram champignons gekuist en in plakjes gesneden
olijfolie, peper, zout
Maak de pompoen schoon en snij in kleine stukjes. Snipper de ui. Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak de champignons. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Verwarm opnieuw wat olijfolie en fruit de ui. Voeg de pompoen toe, plaats een deksel op de pan en laat de pompoen op een zacht vuur gaar worden. Klop intussen de eieren los met wat water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de champignons bij de gare pompoen en overgiet de groenten met de losgeklopte eieren. Laat op een matig vuur drie tot vier minuten bakken. Plaats een bord of een deksel op de pan en keer de omelet. Bak ook langs de andere kant nog enkele minuten.
Friday, October 27, 2006
POMPOEN-APPEL SOEP
Samhain komt er weer stilaan aan en dan wordt het tijd om de pompoenrecepten boven te halen.
Dit is een een heel lekker soepje origineel uit de States en die anders dan anders smaakt. Probeer het zeker uit.
Pompoensoep met appels (voor 4 personen).
Ingrediƫnten: 1 niet te grote pompoen (hokkaido of butternut zijn ideaal), 3 uien, 3 appels (vb Jonagold), peper, klein stukje verse gember, groentebouillon, sinaasappelsap, chilipeper, 1 dl creme fraiche
· Pel de uien en snijd ze in ringen
· Schil de pompoen , haal de zaden eruit, en snijd in grove stukken
· Schil de appels, ontdoe van de klokhuizen en snijd in partjes
· Neem een flinke soeppan. Scheut olijfolie erin, en de uien fruiten
· Peper erop en een fijngesneden stukje verse gember ( plak van 1 cm dik) erbij doen. Dan een laagje water (1 cm) in de pan doen , de stukken pompoen en appel erbij, aan de kook brengen en de deksel erop. Tien tot vijftien minuten koken.
· Zet intussen een liter water op met een groentenbouillon-blokje
· Haal de soeppan van het vuur, iets laten afkoelen en dan met de staafmixer alles pureren tot een gladde dikke massa
· Zet de soeppan terug op het vuur, giet de bouillon erbij en klop met een garde de massa door de bouillon
· Laat 15 minuten trekken. Doe er nog 1 dl sinaasappelsap bij en eventueel Chilipeper naar smaak. Nog 5 minuten op het vuur.
Doe de soep in de borden en doe een flinke schep creme fraiche in het midden van elk bord.
Dit is een een heel lekker soepje origineel uit de States en die anders dan anders smaakt. Probeer het zeker uit.
Pompoensoep met appels (voor 4 personen).
Ingrediƫnten: 1 niet te grote pompoen (hokkaido of butternut zijn ideaal), 3 uien, 3 appels (vb Jonagold), peper, klein stukje verse gember, groentebouillon, sinaasappelsap, chilipeper, 1 dl creme fraiche
· Pel de uien en snijd ze in ringen
· Schil de pompoen , haal de zaden eruit, en snijd in grove stukken
· Schil de appels, ontdoe van de klokhuizen en snijd in partjes
· Neem een flinke soeppan. Scheut olijfolie erin, en de uien fruiten
· Peper erop en een fijngesneden stukje verse gember ( plak van 1 cm dik) erbij doen. Dan een laagje water (1 cm) in de pan doen , de stukken pompoen en appel erbij, aan de kook brengen en de deksel erop. Tien tot vijftien minuten koken.
· Zet intussen een liter water op met een groentenbouillon-blokje
· Haal de soeppan van het vuur, iets laten afkoelen en dan met de staafmixer alles pureren tot een gladde dikke massa
· Zet de soeppan terug op het vuur, giet de bouillon erbij en klop met een garde de massa door de bouillon
· Laat 15 minuten trekken. Doe er nog 1 dl sinaasappelsap bij en eventueel Chilipeper naar smaak. Nog 5 minuten op het vuur.
Doe de soep in de borden en doe een flinke schep creme fraiche in het midden van elk bord.
Wednesday, October 25, 2006
Tuesday, October 24, 2006
Finished reading not just one but two BSG novels: “The Cylon’s Secret” and “Sagittarius is bleeding”.
(C. has surprised me by shipping much more than I had asked for. Did I tell him already that I love him?!)
The first novel focuses on a much younger Tom Zarek as the story plays around 20 years after the War and I quite liked it. By the way, I went through some BSG-blogs and I have the impression that Richard Hatch is growing fast into one of the more popular sexy male characters in this series. In any case he has aged well and his new role as charming anti-hero terrorist is much more interesting than the role he played in the old seventies-Galactica series as the heroic Apollo (although I must admit that more than 20 years ago I had a little crush on him as well!). Too bad I have to wait so long to see more interaction between Zarek and Roslin. I hope that the rumors of the possible death of Zarek are totally wrong, as he is one of the more fascinating characters in the story so far.

“Sagittarius is Bleeding” has Laura Roslin as major character and this novel by Peter David is once again very good in its genre. Peter has a clear understanding of all the major roles in the new BSG-realm. This book is better than good and I hope David is going to write more of BSG.
(C. has surprised me by shipping much more than I had asked for. Did I tell him already that I love him?!)
The first novel focuses on a much younger Tom Zarek as the story plays around 20 years after the War and I quite liked it. By the way, I went through some BSG-blogs and I have the impression that Richard Hatch is growing fast into one of the more popular sexy male characters in this series. In any case he has aged well and his new role as charming anti-hero terrorist is much more interesting than the role he played in the old seventies-Galactica series as the heroic Apollo (although I must admit that more than 20 years ago I had a little crush on him as well!). Too bad I have to wait so long to see more interaction between Zarek and Roslin. I hope that the rumors of the possible death of Zarek are totally wrong, as he is one of the more fascinating characters in the story so far.
“Sagittarius is Bleeding” has Laura Roslin as major character and this novel by Peter David is once again very good in its genre. Peter has a clear understanding of all the major roles in the new BSG-realm. This book is better than good and I hope David is going to write more of BSG.
Monday, October 23, 2006
MARIA PASCALLAS
Het weekend was er weer eentje die kon tellen.
Zaterdag naar Pacale Platel en Heather Hunter gaan kijken en luisteren in de Werf in Aalst. De voorstelling "Maria Pascallas" was er een die alle lof verdient. Een doorleefd verhaal over het leven van Maria Callas.
Pascale was zowel hilarisch als ontroerend en de zang van Heather Hunter was een ware revelatie. De samenwerking met het Vlaams Radio Orkest en Dirk Brosse was meer dan geslaagd. Ik heb dus zitten billenkletsen van het lachen en zitten huilen van ontroering. Vlaanderen bewijst nog maar eens over grote talenten te beschikken. Doe zo voort meisjes...
P.S.: applaus voor de honden Ydolle en Csabaka. Ze gedragen zich als echte supersterren
Tuesday, October 17, 2006
CALM
Thursday, October 12, 2006
WORKING AND READING
These last few days it seems my life is just about work, work, work!
Have almost no time to do anything else than that. The job at the office is busy, busy and then I come home and have to do all those housekeeping chores...yak..
So, the only time I have left to do some reading is on the train. Just finished my 3rd Haruki Murakami: East of the Border, west of the sun (yes, I am getting very addicted to this Japanese author)
C. has shipped an edition of a Battlestar Galactica book, so I'm looking forward to start reading this novel written by Peter David who is already a good Star Trek-author. Curious to see what he has done with my favourite Galactica ladies...
Have almost no time to do anything else than that. The job at the office is busy, busy and then I come home and have to do all those housekeeping chores...yak..
So, the only time I have left to do some reading is on the train. Just finished my 3rd Haruki Murakami: East of the Border, west of the sun (yes, I am getting very addicted to this Japanese author)
C. has shipped an edition of a Battlestar Galactica book, so I'm looking forward to start reading this novel written by Peter David who is already a good Star Trek-author. Curious to see what he has done with my favourite Galactica ladies...
Monday, October 09, 2006
Japanse recepten
Weer een lekker lange weekend gehad met een heerlijk dinner bij Tengoku, met dank aan Magda en Denis voor hun tractatie.
Op aanvraag van nogal wat personen hierbij een paar supersnelle recepten die de typische Teppaniaki-smaak van Yakitori- en Teriyakisaus hebben.
1. Zalm Teriyaki (4 personen)
Voor de teriyaki-saus heeft u nodig:
- 160 ml sojasaus (liefst van het merk Kikkoman)
- 2 eetlepels sake (kan vervangen worden door droge sherry)
- 160 ml Mirin (zoete rijstlikeur vam het merk Yutaka)
- 1 eetlepel basterdsuiker
Meng alles tot de suiker opgelost is. (alle Japanse ingredienten zijn verkrijgbaar bij de Delhaize). In Japan wordt vaak Dashi toegevoegd aan deze marinade, die is gemaakt van zeekelp en bonito-vlokken (een soort stokvis) maar die is in Belgie jammer genoeg alleen verkrijgbaar in Aziatische Toko’s in Brussel of Antwerpen. Aangezien de smaak heel typisch is kan hij niet vervangen worden door onze vis-bouillon of andere bouillons, ik laat het gewoon achterwege. U kunt kant en klare teriyaki-marinade in potjes kopen van het merk Yutaka bij de Delhaize doch die is vrij pikant en wordt het best aangelengd met sake, mirin of water. Let er ook op dat smaken verschillen, elke kok zal meer of minder van de ingredienten toevoegen naar smaak, ik doe op aanraden van Lady Mitsuko altijd een paar druppels citroensap bij de marinade. Het is dus een kwestie van experimenteren!)
Leg 4 zalmfilets 10 minuten in de marinade en keer de filets regelmatig om. Laat de zalm uitlekken en vang de marinade op.
Bak de zalm op een ingevette grillpan (of op de barbecue, of onder de grill in de oven) tot ze zo gaar zijn als gewenst en bestrijk regelmatig met de marinade. In een apart pannetje breng je de rest van de marinade aan het sudderen en laat nog 5 minuten indikken.
Serveer de zalm overgoten met de saus en geef er noedels of gewokte groenten naar keuze bij.
Een tweede gerechtje speciaal voor ons Krolleken omdat die zoveel van eieren houdt: Moeder en Kind op rijst. Dit is een heel geliefd gerecht in Japan en noemt zo omdat het de combinatie kip en eieren inhoudt. Bovendien is het supersnel te maken, vooral als u de rijst op voorhand heeft klaargemaakt. Met dank aan Lady Mitsuko.

U heeft nodig voor 4 personen:
- 3 eetlepels sojasaus Kikkoman
- 3 eetlepels Mirin
- 3 eetlepels sake
- 1 eetlepel suiker
Alles mengen tot de suiker is opgelost.
Verder heeft u nodig:
- 100 gram kippenborstfilets in plakjes gesneden
- 1 prei in dunne plakjes gesneden
- 6 eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- warme rijst
- 1 koekenpan met deksel
Breng in de pan de saus aan het sudderen. Voeg de kip en de prei toe en laat afgedekt 3 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Zet het vuur nu op de laagste stand en schenk de eieren over het kipmengsel. Leg het deksel op de pan en laat niet langer dan 2 minuten op het vuur staan. (Het eimengsel moet op de bodem net stollen, maar moet bovenop nog wat lopen. Erbij blijven dus!) Verdeel warme rijst in diepe kommen en schep er het eimengsel op. Bestrooi met de bieslook.
Tip: in de herfst of winter voeg ik vaak verse shiitake paddestoelen of oesterzwammen toe aan het kipmengsel.
Op aanvraag van nogal wat personen hierbij een paar supersnelle recepten die de typische Teppaniaki-smaak van Yakitori- en Teriyakisaus hebben.
1. Zalm Teriyaki (4 personen)
Voor de teriyaki-saus heeft u nodig:
- 160 ml sojasaus (liefst van het merk Kikkoman)
- 2 eetlepels sake (kan vervangen worden door droge sherry)
- 160 ml Mirin (zoete rijstlikeur vam het merk Yutaka)
- 1 eetlepel basterdsuiker
Meng alles tot de suiker opgelost is. (alle Japanse ingredienten zijn verkrijgbaar bij de Delhaize). In Japan wordt vaak Dashi toegevoegd aan deze marinade, die is gemaakt van zeekelp en bonito-vlokken (een soort stokvis) maar die is in Belgie jammer genoeg alleen verkrijgbaar in Aziatische Toko’s in Brussel of Antwerpen. Aangezien de smaak heel typisch is kan hij niet vervangen worden door onze vis-bouillon of andere bouillons, ik laat het gewoon achterwege. U kunt kant en klare teriyaki-marinade in potjes kopen van het merk Yutaka bij de Delhaize doch die is vrij pikant en wordt het best aangelengd met sake, mirin of water. Let er ook op dat smaken verschillen, elke kok zal meer of minder van de ingredienten toevoegen naar smaak, ik doe op aanraden van Lady Mitsuko altijd een paar druppels citroensap bij de marinade. Het is dus een kwestie van experimenteren!)
Leg 4 zalmfilets 10 minuten in de marinade en keer de filets regelmatig om. Laat de zalm uitlekken en vang de marinade op.
Bak de zalm op een ingevette grillpan (of op de barbecue, of onder de grill in de oven) tot ze zo gaar zijn als gewenst en bestrijk regelmatig met de marinade. In een apart pannetje breng je de rest van de marinade aan het sudderen en laat nog 5 minuten indikken.
Serveer de zalm overgoten met de saus en geef er noedels of gewokte groenten naar keuze bij.
Een tweede gerechtje speciaal voor ons Krolleken omdat die zoveel van eieren houdt: Moeder en Kind op rijst. Dit is een heel geliefd gerecht in Japan en noemt zo omdat het de combinatie kip en eieren inhoudt. Bovendien is het supersnel te maken, vooral als u de rijst op voorhand heeft klaargemaakt. Met dank aan Lady Mitsuko.
U heeft nodig voor 4 personen:
- 3 eetlepels sojasaus Kikkoman
- 3 eetlepels Mirin
- 3 eetlepels sake
- 1 eetlepel suiker
Alles mengen tot de suiker is opgelost.
Verder heeft u nodig:
- 100 gram kippenborstfilets in plakjes gesneden
- 1 prei in dunne plakjes gesneden
- 6 eieren, losgeklopt
- 2 eetlepels fijngesneden bieslook
- warme rijst
- 1 koekenpan met deksel
Breng in de pan de saus aan het sudderen. Voeg de kip en de prei toe en laat afgedekt 3 minuten sudderen tot de kip gaar is.
Zet het vuur nu op de laagste stand en schenk de eieren over het kipmengsel. Leg het deksel op de pan en laat niet langer dan 2 minuten op het vuur staan. (Het eimengsel moet op de bodem net stollen, maar moet bovenop nog wat lopen. Erbij blijven dus!) Verdeel warme rijst in diepe kommen en schep er het eimengsel op. Bestrooi met de bieslook.
Tip: in de herfst of winter voeg ik vaak verse shiitake paddestoelen of oesterzwammen toe aan het kipmengsel.
Wednesday, October 04, 2006
GALACTICA
Net uitgelezen: Kafka on the Shore van Haruki Murakami: een echt meesterwerk!
Gisteren eindelijk de "moed" gehad om naar de allerlaatste aflevering van de 2de jaargang van Battlestar Galactica te kijken. Grandioos einde en dus een heel belovend begin voor de 3de jaargang die deze maand in de USA op de buis verschijnt. Alleen jammer dat het nog zeker een jaar zal duren vooraleer ik de hand kan leggen op de DVD-box voor dit nieuwe seizoen. C. zal me dus voorlopig op de hoogte moeten houden van het verloop van de serie. Go for it Battlestar Galactica! Deze prent van Adama en de presidente vond ik heel geslaagd:
Gisteren eindelijk de "moed" gehad om naar de allerlaatste aflevering van de 2de jaargang van Battlestar Galactica te kijken. Grandioos einde en dus een heel belovend begin voor de 3de jaargang die deze maand in de USA op de buis verschijnt. Alleen jammer dat het nog zeker een jaar zal duren vooraleer ik de hand kan leggen op de DVD-box voor dit nieuwe seizoen. C. zal me dus voorlopig op de hoogte moeten houden van het verloop van de serie. Go for it Battlestar Galactica! Deze prent van Adama en de presidente vond ik heel geslaagd:
Monday, October 02, 2006
PARIS PART 2
Terug thuis na het lange weekend in Parijs. De stad was zoals altijd in prima conditie en bovendien was het heel aangenaam terrasjesweer. Een pull gekocht bij Lunatisme en een zilveren juweel bij mijn favoriete Japanse mode-ontwerper Kenzo.
En daarmee was mijn weekend-budget ver op... zucht.
De voorstelling van Robert Hossein's Benhur was zoals aangekondigd inderdaad een groots spektakel.

Niet alleen de hele productie was geslaagd maar vooral het stuntwerk met de paarden van Lurashi hebben de hele voorstelling een cachet gegeven die zelden geevenaard wordt in de theaterwereld. Een enkel puntje van kritiek: door de grootsheid van de arena (Stade de France) was de klank van de gesproken stemmen duidelijk verstaanbaar maar kwam het acteren zelf niet tot zijn volle recht. In ieder geval bravo voor Robert Hossein die nog maar eens bewezen heeft tot de groten van de theaterwereld te behoren.
En daarmee was mijn weekend-budget ver op... zucht.
De voorstelling van Robert Hossein's Benhur was zoals aangekondigd inderdaad een groots spektakel.
Niet alleen de hele productie was geslaagd maar vooral het stuntwerk met de paarden van Lurashi hebben de hele voorstelling een cachet gegeven die zelden geevenaard wordt in de theaterwereld. Een enkel puntje van kritiek: door de grootsheid van de arena (Stade de France) was de klank van de gesproken stemmen duidelijk verstaanbaar maar kwam het acteren zelf niet tot zijn volle recht. In ieder geval bravo voor Robert Hossein die nog maar eens bewezen heeft tot de groten van de theaterwereld te behoren.
Thursday, September 28, 2006
PARIS, HERE I COME!
Wednesday, September 27, 2006
ODAGIRI
Monday, September 25, 2006
AZUMI 1
Reading: Dance, Dance, Dance by Haruki Murakami (great and weird story like only the Japanese can write this kind of magick-realistic stories)
Zaterdag mijn cadeau-cheques voor mijn verjaardag gaan verzilveren bij Dille en Kamille met de aanschaf van een Japans servies en Japanse kookboeken . Een meevaller was dat de kookboeken in promo stonden en met 25% korting aangeboden werden. Waardoor ik dus met mijn 100,00 Euro extra veel heb kunnen kopen. Nog eens bedankt lieve collega's, jullie mogen er zijn.
Zondag dus lekker gekookt en voor de rest naar films gekeken. Aangezien ik in een Japanse bui verkeer, mijn DVD's met mijn geliefde Yoshio Harada (The Hunted, Lady Snowblood 2) nog eens herbekeken en s'avonds laat de extra lange Azumi uit 2003. Ik zat bij deze laatste film nog maar eens verwonderd op te kijken van het talent van Joe Odagiri in zijn rol van psychopatische en androgyne prins Bijomaru Mogami. De moeite waard altijd. Ik kijk uit naar zijn volgende films.
Vanmorgen vroeg ging de wekker toen ik net in een ongelooflijke droom zat. Aan de ballet-barre met oude vrienden uit de balletwereld + de acteurs en actrices uit Azumi was ik net een dolle pret aan het beleven en dan is daar de wekker om te zeggen dat het tijd is voor de harde realiteit...baal, baal, baal
Zaterdag mijn cadeau-cheques voor mijn verjaardag gaan verzilveren bij Dille en Kamille met de aanschaf van een Japans servies en Japanse kookboeken . Een meevaller was dat de kookboeken in promo stonden en met 25% korting aangeboden werden. Waardoor ik dus met mijn 100,00 Euro extra veel heb kunnen kopen. Nog eens bedankt lieve collega's, jullie mogen er zijn.
Zondag dus lekker gekookt en voor de rest naar films gekeken. Aangezien ik in een Japanse bui verkeer, mijn DVD's met mijn geliefde Yoshio Harada (The Hunted, Lady Snowblood 2) nog eens herbekeken en s'avonds laat de extra lange Azumi uit 2003. Ik zat bij deze laatste film nog maar eens verwonderd op te kijken van het talent van Joe Odagiri in zijn rol van psychopatische en androgyne prins Bijomaru Mogami. De moeite waard altijd. Ik kijk uit naar zijn volgende films.
Vanmorgen vroeg ging de wekker toen ik net in een ongelooflijke droom zat. Aan de ballet-barre met oude vrienden uit de balletwereld + de acteurs en actrices uit Azumi was ik net een dolle pret aan het beleven en dan is daar de wekker om te zeggen dat het tijd is voor de harde realiteit...baal, baal, baal
Monday, September 18, 2006
TENGOKU
Een tof weekend achter de rug met de wonderlijke avonturen van ons Simone en de Strootjes in het Japanse Teppanyaki-restaurant TENGOKU in Opwijk. Ons Moe heeft op haar 80ste het Land van de Rijzende Zon ontdekt en het was goed. Ze was in de wolken toen ze de Chef-kok zijn gejongleer kon aanschouwen en was nog meer enthousiast over het eten zelf. Zozeer dat ze de Japanner, een dertiger, mee naar huis wilde nemen. We hebben haar dus moeten tegengehouden om op haar leeftijd nog zulke wilde en exotische escapades aan te gaan.
Dat is dus voor herhaling vatbaar. Nu nog Magda en Denis meetronen want die zullen deze kookkunst ook kunnen apprecieren.
Dat is dus voor herhaling vatbaar. Nu nog Magda en Denis meetronen want die zullen deze kookkunst ook kunnen apprecieren.
Friday, September 15, 2006
BIJNA WEEKEND!
Humeur : gelukkig
Wow, ik heb ergens deze geweldige foto van #6 uit Battlestar Galactica gevonden op de een of andere scifi website. Alleen nog de allerlaatste aflevering van seizoen 2 te bekijken en dan is het waarschijnlijk nog meer dan een jaar wachten vooraleer seizoen 3 op DVD in de UK verschijnt. Ondertussen nog geen enkel TV net gevonden in de omringende landen van Belgie die deze reeks uitzendt. Oenen!
Wow, ik heb ergens deze geweldige foto van #6 uit Battlestar Galactica gevonden op de een of andere scifi website. Alleen nog de allerlaatste aflevering van seizoen 2 te bekijken en dan is het waarschijnlijk nog meer dan een jaar wachten vooraleer seizoen 3 op DVD in de UK verschijnt. Ondertussen nog geen enkel TV net gevonden in de omringende landen van Belgie die deze reeks uitzendt. Oenen!
Tuesday, September 12, 2006
BATTLESTAR GALACTICA
C. gave me the DVD's from season 1 and 2 of the remade series BATTLESTAR GALACTICA. So I am spending much of my free time in watching one episode after the other..and I must admit it's fantastic. I did not like the old Seventies-series very much because the Cylons were so obviously humans dressed in plastic and metal. The special effects in this series however are up to date and that makes a lot of difference. The actors are all great and the scripts are very good so far. It's not and will never be the polished Star Trek but the reality of life is huge in this SCI-FI series. Yes, there's lots of sex and violence in here, but it is never over the top. So I am looking forward to season 3. I love the fact that Richard Hatch who played Apollo in the old series plays now a anti-hero in the new series. I love Number Six who is a superb human-Cylon the way Seven Of Nine in Star Trek Voyager was a superb human-Borg. The female president is great, Gaius Baltar is handsome and great in his disturbing love for Number Six. The female Kara "Starbuck" is great. But my favourite is Olmos who plays a huge Commander Adama. Applause for this series...
Friday, September 08, 2006
Captain Kirk!
Mood : al most weekend, youpie...
Reading: Star Trek "Captain's Glory" written by William Shatner. A fine continuation of the ongoing Captain Kirk stories, written by the man himself!
This second part in the Star Trek "Totality" series is very good as almost all the main players of the ST universe play their role in this books. Admiral Kathryn Janeway, the Holographic Doctor, Picard on the Enterprise, Riker and Troy on the Titan and of course Kirk and Spock. Who else knows Kirk so well as Shatner himself.
Enjoying myself...
Reading: Star Trek "Captain's Glory" written by William Shatner. A fine continuation of the ongoing Captain Kirk stories, written by the man himself!
This second part in the Star Trek "Totality" series is very good as almost all the main players of the ST universe play their role in this books. Admiral Kathryn Janeway, the Holographic Doctor, Picard on the Enterprise, Riker and Troy on the Titan and of course Kirk and Spock. Who else knows Kirk so well as Shatner himself.
Enjoying myself...
Thursday, September 07, 2006
Tuesday, September 05, 2006
Tof weekend
Oef, terug aan het werk na een extra lang weekend. Het weekend was meer dan geslaagd met de grote familie samen. Ons Simone heeft alvast een ongelooflijke dag meegemaakt, en de rest van de bende was ook in form. Een familie uit de duizend! Dat is dus voor herhaling vatbaar.
Heerlijk gedineerd in de Ensor Inn in Wenduine, met dank aan de Strootjes en natuurlijk de goede/lekkere zorgen van Fernand en Kaatje.


De Strootjes hadden alvast een vroeg verjaardagscadeau voor mij in petto, dat is altijd leuk.
Brugge, die schone is nog altijd schoon en de paarden waren in form. Gelukkig had ik gisteren een snipperdag genomen om lekker languit in de zetel bij te komen van de trip.
Vanmorgen kriekedejour al een telefoontje van ons Magda gekregen voor de verjaardag en op het werk net een Thais diner achter de rug met een al even fantastische cadeau
Ze mogen er zijn, die collega's van mij. Hopelijk kunnen we nog lang samenwerken.
Heerlijk gedineerd in de Ensor Inn in Wenduine, met dank aan de Strootjes en natuurlijk de goede/lekkere zorgen van Fernand en Kaatje.
De Strootjes hadden alvast een vroeg verjaardagscadeau voor mij in petto, dat is altijd leuk.
Brugge, die schone is nog altijd schoon en de paarden waren in form. Gelukkig had ik gisteren een snipperdag genomen om lekker languit in de zetel bij te komen van de trip.
Vanmorgen kriekedejour al een telefoontje van ons Magda gekregen voor de verjaardag en op het werk net een Thais diner achter de rug met een al even fantastische cadeau
Ze mogen er zijn, die collega's van mij. Hopelijk kunnen we nog lang samenwerken.
Wednesday, August 30, 2006
Feeling like a geisha
Gisterenavond eindelijk naar "Memoirs of a Geisha" gekeken en daarom voel ik me vandaag nogal Japans, zelfs in die mate dat ik de Arthur, de kat die ik dagelijks een knuffel geef tijdens mijn ochtendwandeling naar het station begroette met een "Ohayo-Gozaimasu, Arthur-San". De film is beter dan ik verwacht had en heeft zijn 3 Oscars dus verdiend. Prachtige kleuren en goede vertolking. Ik was vooral in de wolken met Ken Watanabe die al groots was in "The Last Samurai" als stoere krijger maar die in deze film een zachte gentleman speelt. Heel knap en overtuigend.
Ik ga dus het boek nog eens herlezen.
De zon zit er hier in Brussel door te komen en dat streepje blauwe lucht doet dus goed aan het hart. Hopelijk wordt het even mooi dit weekend voor de dag-uitstap met de familie...
Ik ga dus het boek nog eens herlezen.
De zon zit er hier in Brussel door te komen en dat streepje blauwe lucht doet dus goed aan het hart. Hopelijk wordt het even mooi dit weekend voor de dag-uitstap met de familie...
Monday, August 28, 2006
Back to work!
Humeur: Heel erg ambetant want het verlof is voorbij en ik zit weer op kantoor.
Hallo de realiteit. Terug uit het zonnige Venezia en dus onmiddellijk in de Belgische koude en nattigheid. Leuk is anders. Bovendien kan ik niet over de stapels werk heen kijken die mijn lieve collega's op het werk voor mij klaar hebben gelegd. Letterlijk stapels, hopen om niet overheen te kijken. Verschrikkelijk na die heerlijke "Festina Lente" van Italie dus. Enfin, het is dus weer voorbij en het is goed geweest. Vino, Pasta e Amore...
Aan de Strootjes: die Limo is een fantastisch idee. Wie is daar op gekomen?
Nu moet ik verder werken... sneu
Hallo de realiteit. Terug uit het zonnige Venezia en dus onmiddellijk in de Belgische koude en nattigheid. Leuk is anders. Bovendien kan ik niet over de stapels werk heen kijken die mijn lieve collega's op het werk voor mij klaar hebben gelegd. Letterlijk stapels, hopen om niet overheen te kijken. Verschrikkelijk na die heerlijke "Festina Lente" van Italie dus. Enfin, het is dus weer voorbij en het is goed geweest. Vino, Pasta e Amore...
Aan de Strootjes: die Limo is een fantastisch idee. Wie is daar op gekomen?
Nu moet ik verder werken... sneu
Wednesday, August 09, 2006
Last Working Day
Last night my friend called me to say that he had packed and was ready to leave for Europe. And that he has packed enough books to read for both of us.
I was just thinking, what are we going to do on leave: read books??? And I who was hoping for lots of exploring and vino and amore... So I decided to take only the Halfblood Prince and a lot of plans to keep my friend's books in his luggage.
Anyway, I am clearing my desk and most of my projects are rounded so I can leave my office without remorse. Anyway, there will be piles of work waiting for me when I come back. Better not think of that now...
I was just thinking, what are we going to do on leave: read books??? And I who was hoping for lots of exploring and vino and amore... So I decided to take only the Halfblood Prince and a lot of plans to keep my friend's books in his luggage.
Anyway, I am clearing my desk and most of my projects are rounded so I can leave my office without remorse. Anyway, there will be piles of work waiting for me when I come back. Better not think of that now...
Tuesday, August 08, 2006
Books??
I have been packing for my trip to Paris and Venice last night and by the time I came to choosing some books for the train-ride I faced a major problem.
Ok, I can only take pockets because they are small and light and cheap so it is not a disaster when they are lost during the voyage. But which ones to take? I have a huge pile in my library with books that I haven't read yet, and then there are the ones I love so much I can just read them over and over again. For the moment the only one who is definitely going to make it is Rowling's HP Half-Blood Prince.
Good thing the pocket came out just in time for the Holidays, I really need to re-read this one ASAP for the ...th time. But what else should I take??
Ok, I can only take pockets because they are small and light and cheap so it is not a disaster when they are lost during the voyage. But which ones to take? I have a huge pile in my library with books that I haven't read yet, and then there are the ones I love so much I can just read them over and over again. For the moment the only one who is definitely going to make it is Rowling's HP Half-Blood Prince.
Good thing the pocket came out just in time for the Holidays, I really need to re-read this one ASAP for the ...th time. But what else should I take??
Monday, August 07, 2006
Mood :

Niet veel uitgespookt dit weekend, zaterdagmorgen boodschappen gedaan, in de namiddag gekuist (bleh!)
Zondag morgen een breiwerk opgezet voor een zomers topje dat dus waarschijnlijk hartje winter zal af zijn..voor de rest naar een hoop afleveringen van Star Trek TNG gekeken, die zijn nu in promo-prijs wegens de verjaardag. Out-dated maar nog altijd fun om Picard bezig te zien en te horen. Voor de rest mij mentaal bezinnen op het komend verlof (zoals kitty hierboven)...
Niet veel uitgespookt dit weekend, zaterdagmorgen boodschappen gedaan, in de namiddag gekuist (bleh!)
Zondag morgen een breiwerk opgezet voor een zomers topje dat dus waarschijnlijk hartje winter zal af zijn..voor de rest naar een hoop afleveringen van Star Trek TNG gekeken, die zijn nu in promo-prijs wegens de verjaardag. Out-dated maar nog altijd fun om Picard bezig te zien en te horen. Voor de rest mij mentaal bezinnen op het komend verlof (zoals kitty hierboven)...
Thursday, August 03, 2006
Lots of Work
Mood : in need of a good Tango-dance

I'm working like hell at the office as only one week to go before a very long leave.
Finally the climate has changed, it's raining cats and dogs in Brussels and the temperature dropped about 15 degrees. The trees in my garden are drinking, drinking..
I put some young shubunkin in my fish tank saturday and they are still doing fine, so I think this time they will survive.
With the nice drop in the temperature it would be good to go dancing tonight at the local Tango Bar but I'm tired... What shall I do...just go home and be a couch patato or dance...dance!
I'm working like hell at the office as only one week to go before a very long leave.
Finally the climate has changed, it's raining cats and dogs in Brussels and the temperature dropped about 15 degrees. The trees in my garden are drinking, drinking..
I put some young shubunkin in my fish tank saturday and they are still doing fine, so I think this time they will survive.
With the nice drop in the temperature it would be good to go dancing tonight at the local Tango Bar but I'm tired... What shall I do...just go home and be a couch patato or dance...dance!
Thursday, July 27, 2006
Johnny Depp, my favourite Pirate
Wednesday, July 26, 2006
Heatwave
I water my garden 2 times daily and even feed drops of water to the spiders hanging around in my Bonsai trees. The good news is that 4 white Bengal tigers were born in a local Zoo. Only 300 of them left on the planet. May the Goddess bless them with a long and happy tiger-life.
By the way, on my stroll today in the neighbourhood of my workingarea, I discovered a square with a huge and magnificent bronze statue of a nude woman. Very much hidden, but a sure sign that the goddess is popping up everywhere these last years... and while I am typing this, they are playing the Harry Potter-theme of the first movie on the Tele.
Yes, there is a lot of magic in the air lately...
Blessed Be...
Tuesday, July 25, 2006
The leaky Cauldron
Mood: Great after a fantastic long, long weekend.
So, Thursday I went shopping for a plasma TV and a new DVD-player and I found some great stuff in the Summer-sales. Both work fine (as for now)
I did not do a lot for the rest, just hang out, bought some new clothes, did some reading and watched some scary movies on my brandnew Tele.
Listening: to Podcast Nr 49 of the Leaky Cauldron: the best Harry Potter website ever!!! (They are discussing Lucius versus Arthur Weasley.... of course the most handsome guy is winning...
See you
Wednesday, July 19, 2006
Long weekend in view
Yes, very happy as tomorrow I am on long weekend for 4 days. Going to shop for a new DVD-player and a new LCD-TV.
This week I dropped almost everything to read Laurell K. Hamiltons 13th book in the Anita Blake series: Danse Macabre. Not as good as the first book in the series but still hot and sexy vampires.
I am now reading Kim Harrison's "A Fistful of Charms" and heck this one is very good. Kim is getting better and better. In between I read the 13th chapter of What happens in Paris which was quite hot stuff as well (good job Ariesemir!)
The job is still going strong despite the difficulties in the Airline-business and we managed to get a new contract with a TV-chain. Yippie!
Subscribe to:
Posts (Atom)