Monday, October 30, 2006

BIJNA SAMHAIN

Een heerlijk weekend gehad. Onder Druides en Wiccans gaan hossen in de bossen en heel wat toffe receptjes uitgewisseld. Het weer was lekker en de bladeren beginnen te vallen. Bijna Samhain en de natuur weet het heel goed.
Photobucket - Video and Image Hosting
Met de komende feestdagen kunt u deze zeer speciale Heksenwijn uitproberen.
U heeft nodig:
2 eetlepels groene theeblaadjes
1 borrelglaasje rum
1 borrelglaasje vruchtenbrandewijn
1 borrelglaasje wodka
1 glas sterke rode wijn
2-3 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 1 snufje peper
1 liter kokend water
Giet de liter water op de groene theeblaadjes en laat de thee kort trekken. Meng er de alcoholische ingrediƫnten, de kruidnagels en het kaneelstokje er zorgvuldig doorheen. Het snufje peper maakt de heksenwijn af. (Drink thuis en met mate!)

OMELET MET POMPOEN EN CHAMPIGNONS (2 personen)
U heeft nodig:

6 eieren, 200 gram pompoen, 1 ui, 200 gram champignons gekuist en in plakjes gesneden
olijfolie, peper, zout
Maak de pompoen schoon en snij in kleine stukjes. Snipper de ui. Verwarm in een grote pan wat olijfolie en bak de champignons. Breng ze op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan. Verwarm opnieuw wat olijfolie en fruit de ui. Voeg de pompoen toe, plaats een deksel op de pan en laat de pompoen op een zacht vuur gaar worden. Klop intussen de eieren los met wat water en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de champignons bij de gare pompoen en overgiet de groenten met de losgeklopte eieren. Laat op een matig vuur drie tot vier minuten bakken. Plaats een bord of een deksel op de pan en keer de omelet. Bak ook langs de andere kant nog enkele minuten.

No comments: