Friday, October 27, 2006

POMPOEN-APPEL SOEP

Samhain komt er weer stilaan aan en dan wordt het tijd om de pompoenrecepten boven te halen.
Dit is een een heel lekker soepje origineel uit de States en die anders dan anders smaakt. Probeer het zeker uit.
Pompoensoep met appels (voor 4 personen).
Ingrediƫnten: 1 niet te grote pompoen (hokkaido of butternut zijn ideaal), 3 uien, 3 appels (vb Jonagold), peper, klein stukje verse gember, groentebouillon, sinaasappelsap, chilipeper, 1 dl creme fraiche
· Pel de uien en snijd ze in ringen
· Schil de pompoen , haal de zaden eruit, en snijd in grove stukken
· Schil de appels, ontdoe van de klokhuizen en snijd in partjes
· Neem een flinke soeppan. Scheut olijfolie erin, en de uien fruiten
· Peper erop en een fijngesneden stukje verse gember ( plak van 1 cm dik) erbij doen. Dan een laagje water (1 cm) in de pan doen , de stukken pompoen en appel erbij, aan de kook brengen en de deksel erop. Tien tot vijftien minuten koken.
· Zet intussen een liter water op met een groentenbouillon-blokje
· Haal de soeppan van het vuur, iets laten afkoelen en dan met de staafmixer alles pureren tot een gladde dikke massa
· Zet de soeppan terug op het vuur, giet de bouillon erbij en klop met een garde de massa door de bouillon
· Laat 15 minuten trekken. Doe er nog 1 dl sinaasappelsap bij en eventueel Chilipeper naar smaak. Nog 5 minuten op het vuur.
Doe de soep in de borden en doe een flinke schep creme fraiche in het midden van elk bord.
Photobucket - Video and Image Hosting

No comments: