Monday, May 26, 2008

Amélie Nothomb

Photobucket
Yes, I am restyling my entire blog, so have patience with me as it takes some time to reset all the pictures to a nice format. You can still see the original size of most pictures by clicking in the picture which will give you the wide-screen size format or will take you to my Photobucket for you to explore.

Gisteren een luie dag in de zetel doorgebracht met het nieuwe boek van Amélie Nothomb: "De verloofde van Sado", (origineel: Ni d'Adam, ni d'Eve).
Het is er eindelijk van gekomen dat ik een van haar werken lees en haar stijl bevalt me uitstekend. Dus zal ik maar al haar boeken lezen, liefst in het Frans. Voor wie Amélie niet kent: ze is voor het moment de meest populaire auteur van België (haar werken worden in meer dan 40 talen vertaald!). Ze woont in Brussel en is de dochter van de Belgische Ambassadeur Patrick Nothomb in Japan. Amélie is dan ook geboren in Tokio en heeft heel wat jaren in het land van de Rijzende Zon doorgebracht.
De Verloofde van Sado beschrijft haar relatie met een Japanner gedurende 2 jaar. Ze beschrijft het vaak absurde verschil tussen de Belgische en de Japanse cultuur en de vaak hilarische onbegrippen die hieruit voortvloeien. Haar relatie met Rinri en Japan is tegelijkertijd zowel hemels paradijselijk als gedoemd tot mislukken.
Een heerlijk boek!

No comments: