Wednesday, October 31, 2012

Happy Halloween - Samhain


Happy Halloween, enjoy the Samhain festivities

Friday, October 26, 2012

Nagellak iemand?


OPI - INSTINCT OF COLOR door OPI

Ik zet zelden reclame op mijn blog, maar ik vond het waard om deze clip te plaatsen. Het paard is gedresseerd door Mario Lurashi en er is zes maand aan gewerkt om deze clip te maken.

Thursday, August 16, 2012

Franky

Franky in de Ardennen met zijn prachtige Spaanse ros.

Photobucket

Tuesday, August 14, 2012

Eeen van de mooiste delen uit Cavalia 1, het blijft mijn favoriet, door de choreografie, kostumes, belichting en muziek, en natuurlijk de prachtige Lusitano paarden en hun bekwame ruiters en amazones... puur genieten

Sunday, August 12, 2012

Gewoon tussen de paarden

Photobucket

Een heerlijke zomerdag met de Quick en vriendin Shania die haar best gedaan heeft om de Quick er als een echte ster te laten uitzien

Photobucket

Monday, July 30, 2012

Odysseo deel 1

Deel 1 van een reeks korte reportages van Cavalia Odysseo

Friday, July 27, 2012

Allegria

Pure schoonheid met deze promoclip van Allegria voor le Cirque du Soleil

Tuesday, July 24, 2012

Delgado-Pignon



Paardenliefhebbers die deze zomer richting zuiden van Franrijk reizen moeten zeker naar de Cité du Cheval à Tarascon gaan waar elke donderdagavond een openlucht paardenshow wordt gegeven onder de choreographie van Frederic Pignon en Magali Delgado, nog tot eind augustus.

Thursday, July 19, 2012

Fred en Magali Carroussel



Fred Pignon en Magali Delgado met hun leerlingen en paarden van eigen kweek (Elevage Delgado). De muziek Allegria komt uit de gelijknamige show van Le Cirque du Soleil

Friday, July 13, 2012

JF Pignon & Mustang Sally

Jean-François Pignon, gewoon spelen aan het strand op een leuk muziekje: Mustang Sally
Just playing at the beach with a nice song



Saturday, July 07, 2012

Katsumoto

Photobucket

Mijn paard blijft maar katten om zich heen verzamelen. Deze vondeling en zijn zus hebben gelukkig een leuke thuis gevonden in de paardenstal (met dank aan Mendy). Een schat van een kat, wie zet zoiets nu de straat op????!!!!

Thursday, July 05, 2012

Yabusame

Een Yabusame tornooi(boogschieten te paard) in Japan. Elke amazone/ruiter moet minstens 3 maal het doel kunnen kapotschieten in volle galop. Let vooral op de leuke zwarte hoedjes van de ruiters, die zijn gemaakt van paardenhaar. Ook de shinto-priesters in Japan dragen altijd hoofddeksels gemaakt van paardenhaar, dit ter verwijzing naar de Japanse godin Amaterasu die vaak met paarden wordt geassocieerd net zoals onze Keltische godin Epona. Er moet trouwens nog ergens een Shinto tempel zijn in Japan waar een witte merrie vereerd wordt als de personificatie van Amaterasu Kami. Dit paard wordt uitsluitend verzorgd door priesteressen. Als ik heel veel geluk heb moet ik dit ergens op het WWW kunnen vinden.

Monday, July 02, 2012

De echte trekkers....

Je zou zo denken dat deze foto ergens in verre streken is genomen, maar niets is minder waar. Vrienden Martin (met bril) en Danny (met baard) op trektocht in Affligem en omstreken.

Photobucket

En groetjes aan Magali en Christophe: den Torro gedraagt zich echt voorbeeldig zo te zien...

Photobucket

Sunday, July 01, 2012

Gazelle

Photobucket

In Frankrijk is de film van Jean-François Pignon uitgekomen over zijn leven. JF heeft zowat alles zelf gedaan in dit project: Acteur, regisseur, scriptwriter, producer, noem het maar op. Het is wel af te wachten of de film in België zal uitkomen, anders wordt het wachten op de DVD. Alvast iets om naar uit te kijken.

Een voorproefje:

Saturday, June 30, 2012

Afscheid Kaat Tilley

Op uitdrukkelijke vraag van vrienden en kennissen is er een rekeningnummer geopend als
"Steunfonds Kaat Tilley" U kunt een storting maken op het nummer BE 57 4330 1836 3135
Rebecca en Epiphany Vanderhaegen danken u.
En hierbij nog een foto zoals we Kaat allemaal zullen herinneren: samen met haar dochters en huisdieren in opperste harmonie met de natuur om haar heen. Een harmonie die telkens tot uiting werd gebracht in haar creaties, zij het schilderijen, juwelen of kleding.

Photobucket

Tuesday, June 26, 2012

StarGate Atlantis Boeken

Photobucket

Niet vergeten: vrijdag komt boek 4 in de 7-delige Legacy reeks uit van Stargate Atlantis. Weer met heel sterke vrouwenrollen en die natuurlijk gecombineerd met Todd, yummie, yummie.
Jo Graham schrijft hier haar beste boekenreeks met alles wat u verder wilde weten over de Wraith. Een heerlijke voortzetting van een SF reeks die veel te vroeg eindigde. Gelukkig zijn daar de boeken...

Photobucket

Friday, June 22, 2012

In de rouw


Photobucket

Geschokt door het plotse overlijden van mijn favoriete ontwerpster Kaat Tilley. Een grote Vlaamse kunstenares die de laatste jaren tot ver over de grenzen beroemd was met haar feeërieke kleding voor jong en oud, mager of voluptueus. 52, veel te jong.... en dat net voor het weekend van een stockverkoop in haar prachtige woonst in Asbeek.., we hadden er allemaal zo naar uitgekeken om haar terug te ontmoeten...

Saturday, June 16, 2012

SnowWhite and the Huntsman

Woensdag met de UiT-pas naar Cinema Palace in Aalst geweest om mijn eerste cultuurpunten te sparen. Dat ging vlot en ik kreeg nog een gratis zak Popcorn bij.

Eindelijk: de correcte originele feministische versie van het verhaal van Sneeuwwitje, niet de verkrachting van het eeuwenoude verhaal door de gebroeders Grimm onder de invloed van de Katholieke kerk. Wat we in deze parabel zien is het verhaal van 2 supersterke vrouwen die hun magische krachten gebruiken of misbruiken.
De tegenstelling tussen witte en zwarte magie wordt extra goed benadrukt door de speciale effecten die super goed gemaakt zijn. Een film ook met heel veel neo-paganistische symboliek, dus neo-pagans van welke stroming ook: zeker gaan kijken.

Kirsten Stewart (uit de Twilight-reeks)speelt SnowWhite op een overtuigende
wit-magische manier, sterk en met een hart voor haar land en volk. Ze rijdt nog heel goed te paard ook.

Maar de Oscar mag gaan naar Charlize Theron die in haar rol van de boze stiefmoeder alle venijn die in haar zit naar boven mag halen. Een verbluffend staaltje acteerwerk over een vrouw die de magie misbruikt uit wraak naar de moordende, verkrachtende mannenwereld waarin ze is opgegroeid en alleen nog magie uit honger naar macht en eigen winstbejag gebruikt.

Friday, June 15, 2012

Sylvia Zerbini

Sylvia Zerbini (Cavalia) aan het werk met haar Arabieren. Let vooral op de zachtheid waarmee ze de paarden behandeld. Als je een hechte vertrouwensband met een paard wilt opbouwen mag er nooit of te nimmer hard opgetreden worden. Zelfs als een jong paard neigingen tot verkennend bijten vertoond, wordt dit op een zeer zachte manier "genegeerd" en afgeleid. Je kan geen Liberty dressuur doen met een paard als je hem op een harde of strenge manier benadert of afstraft. Hier ligt juist het verschil met de traditionele ruitersporten zoals jumping, waar paarden in de opleiding vaak hardhandig gedwongen worden om te doen wat de ruiter wilt. In Liberty is dit uit den boze. Men neemt weken, maanden en zelfs jaren de tijd om de paarden uit hun eigen welwillende beweging bepaalde oefeningen te laten doen. (Muziek komt uit de film Gladiator, zang Lisa Gerrard)
Ondertussen is de Quick lustig aan het steigeren. Ik heb hem nog maar 1 maal kunnen doen ronddraaien in een steigering (zoals in het filmpje hier) maar ik denk dat de Quick gewoon in een creatieve bui was. Ik heb er dus geen idee van of ik hem dat nog eens kan laten doen. Afwachten maar...



Wednesday, June 13, 2012

Mijn geliefde paardentrainers

Frederic Pignon en Magali Delgado: een lekker lange film (wel in het Frans!)



Sunday, June 10, 2012

Sfeerbeelden Int'L Jumping van Aalst

Het zit er weer op in Aalst met de groots opgevatte Jumping van Aalst. De weergoden waren ons de eerste dagen niet gunstig gezind maar alles werd goedgemaakt in het weekend met 2 regenloze dagen. En als we de deelnemers mogen geloven zullen ze bij de volgende editie nog meer topruiters uit de wereld overtuigen in Aalst te komen rijden.
Een paar sfeerbeelden:

Donderdag ondanks de plensregen het fameuze bedrag dat Canturado haalde:
Photobucket

De gezellige koffie lounge waar de Saoudi Arabische deelnemer een kauwgum uitrekt:
Photobucket

Een pijlsnelle Vigo d'Arsouilles met Philippe Lejeune: dat belooft voor de Olympics
Photobucket

Maar de overwinning gaat uiteindelijk naar Dirk Demeersman: een op en top Vlaamse overwinning in dit selecte gezelschap. Zowel ruiter als paard zijn van Vlaamse kweek...
Photobucket

Uitslag van de Grand Prix BMW:
1. Dirk Demeersman op Cicero Z van Paemel op 43,56 BEL
2. Philippe Lejeune op Vigo d'Arsouilles op 43,81 BEL
3. Joe Clee op Diablesse de Muze op 44,12 GBR

En toch ook een eerbetoon aan Stefan de Pauw van onze rijbaan Clerckenshof die altijd welgemutst is en flink zijn best heeft gedaan:
Photobucket

En niet te vergeten: In de Top 10 stonden zomaar eventjes 6 Belgische deelnemers. Bravo

Friday, June 08, 2012

Update Int'l Jumping Aalst

Ondanks het slechte weer gisteren heeft de veiling van de 4-6 jarige springpaarden heel wat duiten in het zakje gebracht voor de respectievelijke verkopers.
De 10 aangeboden paarden kregen een gemiddeld bod van 30.000,00 euro per paard (exclusief de 10% commissie en BTW!) Het lijkt het me dat er van "crisis" nog weinig sprake is in de paardenwereld.

Paard Nr 11 was echter het klapstuk van de veiling: de 9-jarige KWPN goedgekeurde hengst Eurocommerce Canturano
(°2003 - Holstein - uit Canturo x Coriano)is uiteindelijk verkocht voor de som van 500.000,00 euro (met commissie en BTW = 665.500,00 euro - voor de Oude Belgen onder ons = zo'n slordige 27 miljoen Belgische Frank) Het paard werd aangekocht door de Luxemburgse investeringsmaatschappij Wansworth. Proficiat met jullie aankoop!
Zeker een signaal naar de paardenwereld toe dat de Internationale Jumping van Aalst mét zijn veilingen van veulens en jonge paarden een heeeeel serieuze bedoening is geworden zowel voor binnen-als buitenland.

Photobucket
Eurocommerce Canturano

Thursday, June 07, 2012

Tango & Horses



Terwijl Aalst weer in de ban van paarden is, nog even deze nieuwe act van Magali Delgado en Frederique Pignon.
Een Tango te paard, wat moet je nog meer hebben?

Wednesday, June 06, 2012

Update 2nd Int'l Jumping Aalst

Photobucket

Niet vergeten: de 2de internationale Jumping van Aalst (Oost-vlaanderen - Belgium) is vandaag van start gegaan.
Voor de mensen die niet naar Aalst kunnen: u kunt elke wedstrijd volgen via live-stream op deze website:
http://www.horse-live.com.
Niet betalende kijkers klikken op het onderste rode blokje Watch Live. Het programma en de ranking van de gereden wedstrijd kunt u eveneens op de voet volgen via deze website.
Bovenstaande foto: Philippe Lejeune met Vigo d'Arsouilles die u dit weekend voor de allerlaatste maal in België aan het werk kunt zien.

Sunday, June 03, 2012

Update International Jumping Aalst (Belgium)


Het deelnemersveld staat nu stilaan op punt met een participatie van amazones en ruiters uit 25 verschillende landen.
Peter van het hele gebeuren is net als vorig jaar wereldkampioen Philippe Lejeune die hier in Aalst zijn allerlaatste Belgische wedstrijd zal springen met Vigo d'Arsouilles. Na de Olympische Spelen in Londen zal Vigo immer mogen genieten van een welverdiend pensioen en zal hij zijn verdere leven doorbrengen als dekhengst (wat een leven...!) Als u Vigo dus nog eens live wilt zien springen moet u zeker afzakken naar Aalst.
Hierbij een paar beroemde namen uit de deelnemerslijst met tussen haakjes de positie op de FEI Rolex ranking

- Baron Edouard de Rotschild
- Athina Onassis de Miranda (yep, de kleindochter van de scheepsmagnaat Aristoteles Onassis)
- Steve Guerdat (Nr 9, ZWI)
- Jessica Springsteen (jawel, de dochter van Bruce Springsteen, hopelijk komt papa naar zijn dochter kijken, ik wil die graag eens tegen het lijf lopen...LOL)
- Laura Kraut (Nr 26, USA)
- Edwina Tops Alexander (Nr 8, AUS)
- Penelope Leprevost (Nr 16, FRA)
- Patrice Delaveau (Nr 10, FRA)
- Roger Yves Bost (Nr 24, FRA)
- Mikael Van der Vleuten (Nr 14, NED)
- Wout-Jan van der Schrans (Nr 61, NED)
- Denis Lynch (Nr 19, IRL)
- Jessica Kürten (Nr 97, IRL))
- Gerco Schröder (Nr 32, NED)
- Harry Smolders (Nr 38, NED)
- Jeroen Dubbeldam (Nr 43, NED)
- Rodrigo Pessoa (Nr 52, BRA)
- De familie Whitaker: John (Nr 92), Robert (Nr 102) en Louise (GBR)
- Jos Lansink (Nr 64, BEL)
- De familie Philippaerts: Ludo (Nr 76) en zijn zonen Olivier (Nr 190) en Nicola (Nr 115) BEL
- Maurice van Roosbroeck (Nr 257, BEL)

Het parcours wordt dit jaar opgezet door de ervaren Italiaan Uliano Vezzani die onlangs nog de Nations Cup in Rome ineenstak.

De foto's van de veulens en springpaarden die dit jaar worden geveild op donderdag en zaterdag staan online op de website van het evenement: www.jumping-aalst.com

Nogmaals, wie in de buurt van Aalst woont, kom zeker een kijkje nemen naar dit volledig gratis te bekijken top-sport gebeuren van woensdag 6 juni t/m zondag 10 juni.
Ik duim alvast voor de ruiters van onze rijbaan Clerckenshof te Affligem: Stefaan De Pauw en Peter Stas met hun schatten van paarden...

Sunday, May 27, 2012

Euphoria



Mijn favoriete Loreen uit Zweden heeft het Songefestival gehaald. Oef, want ik zag het echt niet zitten om die Russische babouchki te zien winnen. Dat was een leuke act van die krasse oudjes, maar de song zelf is eigenlijk alleen maar geschikt om met Aalst karnaval te worden gezongen. Het gezond verstand heeft het dus gewonnen en ik was tevens blij dat de bizarre zangeres uit Albanië zo hoog scoorde met haar ongelooflijke belcanto-stem. Toch wel eventjes schrikken van Englebert Humperdincks zeeeeer lage score ondanks een toch goed gebrachte mooie wals. Op het journaal van de BBC net na Eurosong was de teleurstelling groot hoor.
Loreen wint dus verdient met haar meezwepende melodie en haar sneeuw act. Dat geeft altijd een goed effect, die sneeuw op de bühne zolang je niet in stikt of op uitglijdt tenminste. Maar waar had ik dat al meer gezien: ja, Cavalia, maar de hele act van Zweden deed me eigenlijk denken aan de Sneeuw Dans uit de film "Memoirs of a Geisha"...

Monday, May 21, 2012

True Blood seizoen 4

Photobucket

Een heel diepe buiging van dank naar Amazon.UK want de DVD van het 4de seizoen van True Blood donderde vandaag al in mijn brievenbus. U kunt binnenkort natuurlijk ook deze jaargang volgen op Canvas en Acht. Mjam, mjam!!!

Tuesday, May 15, 2012

Klaus Ferdinand Hempfling



Iemand zei me deze week dat ik op exact dezelfde manier met paarden werk als Klaus Ferdinand Hempfling. Bedankt voor het compliment want ik ben nooit bij hem in de leer geweest. Ik denk dat die manier van trainen natuurlijk komt als je je leven lang tussen de paarden doorbrengt en veel liefde en respect voor hun karakter, aard en trots hebt. Paarden houden ervan om op een zachtaardige, liefhebbende manier leiding te krijgen, pas dan krijgen ze volop vertrouwen in hun trainer en zullen ze hun prachtige zelfzekere schoonheid tonen. En zeg nu zelf, wat is er mooier dan met zo'n wonderlijk mooi schepsel door de natuur te dwalen in een bljk van opperste vriendschap?

Sunday, May 06, 2012

Sfeerbeelden

Ondanks het feit dat het nog niet echt leuk lenteweer is hebben we gisteren toch "fun" gehad met de vrienden en de paarden.
De wandelaars waren van de partij in het weidse land van Affligem en Quick en de Pacha moesten zich natuurlijk van de beste kant tonen door op dat moment eens lekker in de modder te rollen.

Photobucket

Tegseh uit het verre Mongolië in gesprek met Thomas en Torro.

Photobucket

Tegseh op Quick Star, die de paarden van bij ons toch een heel groot en dat bedoel ik dan letterlijk groot verschil vindt,(de paarden in Mongolië zijn een stuk kleiner dan de onze hier in het Westen).

Photobucket

En Thomas op de Quick Star had er ook duidelijk zin in, dat is wel voor herhaling vatbaar, al zal hij volgende keer toch wel beter op mijn Westernzadel rijden

P1020142

Photobucket

Thursday, May 03, 2012

TRUE BLOOD: DEADLOCKED

Photobucket

Joepie, het 13de boek van Charlaine Harris' reeks True Blood is zojuist in mijn brievenbus gevallen, dus zul je de eerstkomende dagen nog weinig van me vernemen.

In afwachting van seizoen 4 van de TV-reeks (die eind deze maand verschijnt) hierbij voor de liefhebbers een kleine synopsis waarover "Deadlocked" gaat: Een jong meisje sterft tijdens een vampieren-feestje en Sookie's minnaar Eric Northman, wordt onmiddellijk als de moordenaar aangeduid omdat hij overdekt met bloed van het slachtoffer bij haar wordt gevonden. Eric beweert dat hij onschuldig is maar de politie gelooft hem natuurlijk niet en zelfs Sookie twijfelt aan zijn onschuld. Sookie gaat dan maar zelf op onderzoek uit waarom iemand Eric voor de moord wil laten opdraaien. Maar naast deze zaak komen er ook problemen met haar Fee-familie....

Zin gekregen in het boek: in het Engels nu al te koop onder ISBN nr: 978-0-575-09657-8. De Nederklandse vertaling zal door de immense populariteit wel eerstdaags in de boekhandel te verkrijgen zijn.

Wednesday, May 02, 2012

2de editie Jumping International Aalst (Belgium)


Photobucket

Aan alle paardenliefhebbers: de 2de editie van de Internationale Jumping van Aalst gaat dit jaar door van 6 juni tot en met 10 juni op dezelfde locatie als vorig jaar, nl. het domein "De Kluizen" op de Affligemdreef te 9300 Aalst. Dit jaar kan Aalst zich verblijden op nog veel meer internationale Top-ruiters die door de perfect lopende organisatie van vorig jaar (en het prijzengeld!!) aangetrokken worden voor deelname.

Ook dit jaar worden paarden geveild. Door het grote succes van vorig jaar worden er op donderdagavond jonge paarden geveild (4-5 jarigen en 6-jarigen) en net zoals vorig jaar wordt er een ruim aanbod aan veulens geveild op zaterdagavond met o.a. 1 veulen waarvan de opbrengst naar het Goede Doel gaat (SOS Kinderdorpen).

Door de overweldigende aanwezigheid van het grote publiek (23.000 toeschouwers) vorig jaar heeft de organisatie alles nog maar eens ruimer aangepakt. Naast de ruime tenten, voortreffelijke catering en inrichting van vorig jaar is er dit jaar een overdekte zittribune bijgekomen die plaats biedt aan 600 personen. Dit betekent dat de wedstrijdpiste compleet zal omringd zijn door een tentencomplex van 7000 m2. Daarnaast biedt het 18 hectaren grote terrein plaats aan 3 speciaal aangelegde all-wheaterpistes, 436 paardenstallingen, 220 parkeerplaatsen voor paarden-vrachtwagens en 3000 parkeerplaatsen voor het gewone publiek.

En als kers op de taart is de ingang voor het hele gebeuren, jumpings zowel als shows helemaal gratis toegankelijk.

U kunt het hele programma bestuderen op de officiële website: www.jumping-aalst.com



Thursday, April 26, 2012

De Nieuwe JK Rowling

Photobucket We hebben er lang moeten op wachten maar eindelijk is het zo ver. Het nieuwe boek van JK Rowling zal op 27 september van de pers lopen met als titel: "The Casual Vacancy". Het is een boek voor volwassen geworden over een slaperig klein stadje waar niets is wat het uiterlijk schijnt. Na de dood van een gemeenteraadslid gaan de poppen aan het dansen als er heel wat kandidaten alle mogelijke fraaie en minder fraaie middelen gebruiken om toch maar voor het vrijgekomen zitje verkozen te worden. Het boek is in JK Rowlings woorden: "een zwarte komedie". Inschrijven op de publicatie (in het Engels) kan je met het ISBN nr: 9781408704202 Allicht zal de Nederlands-talige versie wel rond dezelfde datum verschijnen.

Monday, April 16, 2012

LENTE

Photobucket
Het mag dan nog frisjes zijn maar de paarden genieten al volop van het eerste lentegras. De Quick en zijn vriend Pacha (beiden nog flink in het winterhaar dat nu volop aan het uitruiven is) vinden het heerlijk in de eerste warme zonnestralen.
Photobucket

Monday, February 20, 2012

Dag de winter

Photobucket
Oef, we hebben de winter weer goed overleefd. Een winter die er eerst geen leek te zijn door de zachte temperaturen, maar het venijn zat deze keer in de staart met een bijna record aan min-temperaturen. De Quick heeft er gelukkig geen last van gehad met 2 gewatteerde dekens over elkaar, die is altijd vrolijk en monter.
En nu op naar het karnaval...

Monday, January 02, 2012

Happy 2012

Een fantastisch 2012 aan iedereen met een goede gezondheid voor u, uw familie en jullie paarden. En voor wie de show van Lorenzo gemist heeft op de Kerstjumping van Mechelen, hierbij de integrale show in 2 delen.