Saturday, June 16, 2012

SnowWhite and the Huntsman

Woensdag met de UiT-pas naar Cinema Palace in Aalst geweest om mijn eerste cultuurpunten te sparen. Dat ging vlot en ik kreeg nog een gratis zak Popcorn bij.

Eindelijk: de correcte originele feministische versie van het verhaal van Sneeuwwitje, niet de verkrachting van het eeuwenoude verhaal door de gebroeders Grimm onder de invloed van de Katholieke kerk. Wat we in deze parabel zien is het verhaal van 2 supersterke vrouwen die hun magische krachten gebruiken of misbruiken.
De tegenstelling tussen witte en zwarte magie wordt extra goed benadrukt door de speciale effecten die super goed gemaakt zijn. Een film ook met heel veel neo-paganistische symboliek, dus neo-pagans van welke stroming ook: zeker gaan kijken.

Kirsten Stewart (uit de Twilight-reeks)speelt SnowWhite op een overtuigende
wit-magische manier, sterk en met een hart voor haar land en volk. Ze rijdt nog heel goed te paard ook.

Maar de Oscar mag gaan naar Charlize Theron die in haar rol van de boze stiefmoeder alle venijn die in haar zit naar boven mag halen. Een verbluffend staaltje acteerwerk over een vrouw die de magie misbruikt uit wraak naar de moordende, verkrachtende mannenwereld waarin ze is opgegroeid en alleen nog magie uit honger naar macht en eigen winstbejag gebruikt.

No comments: