Tuesday, December 30, 2008

Tango


Hey C., this is the tango I was speaking of last time we went dancing. Just admire these smooth passes and the fact that the whole choreography looks so deceptively easy and yummy ... furthermore the music by Gotan Project is to die for.
I guess we have to do a lot of practising in 2009....
It's freezing here in Belgium so I wrapped Quick Star in no less than 2 covers (can you see me do that!!!) and for the rest I'm busy carrying buckets of water into his stable as all the plumbing is frozen for the moment. Fortunately it's sunny so things looks bright enough.
Big Hug...

Saturday, December 27, 2008

Dank u

Photobucket
Dag familie Wortel. Quick Star zegt hartelijk dank voor de liksteen van gisteren.
Mjam mjam, lekker hoor.

Monday, December 22, 2008

Klaatu Baraada niktu

Zopas naar de remake gaan kijken van de uit 1951 gemaakte zwart-wit SF-film
"The day the earth stood still" met deze keer Keanu Reeves in de rol van de buitenaardse Klaatu die over het leven en de dood van de mens op deze aarde moet beslissen.
De typisch onderkoelde acteerstijl van Keanu past perfect bij de figuur van Klaatu en de filmmakers hebben deze keer handig de milieuproblematiek in de prent verwerkt.
De Special Effects zijn meer dan goed zonder overdreven te lijken en de immense robot Gort is een knap staaltje speelgoed. En natuurlijk ontbraken de geschiedenis makende woorden "Klaatu baraada niktu" niet waarmee Klaatu de robot tot een halt brengt. Toch kan ik me niet ontdoen dat deze film veel beter had kunnen zijn met een meer uitgediept scenario die de oude prent wel had. Als je echter van SF houdt dan is deze prent een leuke belevenis die nog maar eens tot nadenken aanzet.

Sunday, December 21, 2008

HAPPY MIDWINTER

Photobucket
HAPPY YULE TO ALL OF YOU

Monday, December 08, 2008

Merci

Photobucket
Quick Star était très content avec la visite de Sarah et Jean-Christophe. Il adore les pommes. Merci et bisous.

Friday, November 28, 2008

Het moment van de betovering!

Photobucket

Gisteravond in de Werf in Aalst gaan kijken naar het nieuwe spektakel van Flamenco sensatie Maria Juncal: "La hora de los Milagros"
Overweldigend!
Ik heb al heel wat Flamenco dansers aan het werk gezien zowel de klassieke als de moderne stijl tot Cortez toe en ik moet zeggen dat deze jongedame bij de allergrootsten hoort.
Dans, zang, gitaar en percussie versmelten tot intimiteit en magie van hart en ziel.
Zoals het in de echte Flamenco hoort te zijn een mix van explosieve emoties en ontroerend zachte bewegingen. Maria Juncal brengt een moderne Flamenco stijl die nu eens vertederend vrouwelijk en dan weer verrassend mannelijk is. De 2 mannelijke dansers die haar begeleiden mogen trouwens ook delen in haar roem. Sergio Aranda en Eduardo Leal zijn uitmuntend in hun techniek en expressie. Namen om te onthouden.
Het publiek in Aalst was begeesterd en de staande ovaties lokten een bisnummer uit van de drie sterdansers. Muchos Gracias Maria voor een overgetelijke avond.
(De foto's zijn uit haar vorige show Destemplao)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thursday, November 13, 2008

Kelten en hun paarden

Dat paarden in onze contreien altijd al heel geliefd waren is nog maar eens bewezen.
Een 2000 jaar oude schat vol paardenliefde...

Wednesday, November 05, 2008

Yes, we can!



Oef, Obama heeft het langverhoopte resultaat gehaald. Ik denk dat heel wat mensen in en buiten de States weer wat vrijer zullen ademhalen. Maar de strijd voor de verandering zal niet van een leien dakje verlopen met de zware economische erfenis van Bush. Maar er is toch weer dat sprankeltje hoop: eindelijk een intelligente man op de juiste plaats. We zullen zien wat de toekomst brengt voor de USA en de rest van de wereld. Casey is in ieder geval aan het vieren, net zoals de rest van Los Angeles. Drink er een op mijn gezondheid!

Friday, October 31, 2008

Happy Samhain

Photobucket

Happy Halloween to all of you out there.

Wednesday, October 29, 2008

Serrano en Leen

Photobucket
Gisteren zowel tijdens als na de ingreep bij de paradontologe geen sikkepitje pijn gevoeld dus dat was prima als laatste zit. Nu nog volgende week bij de tandarts om de nieuwe tand te bestellen. Dat gaat nog wat eurootjes kosten zeker?
In ieder geval was ik in form om ons Leen te begeleiden op haar allerlaatste ritje op Serrano want die gaat volgende week jammer genoeg terug naar Dirk thuis. We zullen die schat missen. Maar Elsie komt terug op stal dus daar kan Leen ook haar hartje mee ophalen.

Tuesday, October 28, 2008


Aangezien ik voor het moment bijna alke dag bij de paradontoloog in de stoel lig hou ik het rustig. Paard staat op stal met de winterdeken om en poes ligt in zijn zetel.
Aan het lezen: de hele 4-delige vampier/weerwolf serie van Stephenie Meyer. Niet zo goed als Anne Rice maar toch leuk om lezen.
Aan het beluisteren: Qntal (zie clip)

Monday, October 20, 2008

Merci

Photobucket
Quick Star était très content de revoir Sarah et Jean-Christophe. Beaucoup de bisous et merci pour la pomme.

Tuesday, October 14, 2008

Warme herfstdag

Photobucket
Gisteren was het een heerlijke zonnige dag. Op een maandagnamiddag is het altijd rustig in het paardenpension dus ik was de enige menselijke aanwezigheid tussen heel wat dieren. Ik had Quick Star, Serrano en Topless Z op de wei gezet en zat daar een boek te lezen ("The Tao of Equus" door Linda Kohanov) toen ik mij plots bewust werd van de vredige aanwezigheid van tal van dieren om me heen. Op mijn schouder zat een vlinder te zonnen, op mijn boek een honingbij. Naast mij lagen Crookshanks (foto) en Bastis, 2 verwilderde manegekatten, een metertje verder was een koppel eksters luidruchtig in het gras aan het kwetteren en dat alles met 3 paarden die rustig stonden te grazen. Soms is het heel eenvoudig om priesteres van Epona te zijn of een heel klein beetje Boeddha...

Saturday, October 04, 2008

The Mediaeval Baebes

Photobucket

Gisteravond waren de Britse dames eindelijk in de Werf te Aalst voor het allereerste optreden van deze tournee op het vasteland. België en Aalst mogen zich dus gelukkig prijzen om deze fantastische groep zangeressen en muzikanten te mogen begroeten.

Photobucket

De Werf was natuurlijk uitverkocht en wat me opviel was dat het publiek zeker niet alleen uit Wiccans en druides bestond maar een heel gevarieerde mix was van jong en oud, arm en rijk, professors en musicologen incluis. Het is duidelijk dat de Baebes de heksenconventies zijn ontstegen en een heel breed publiek hebben bereikt.

Photobucket

Hun tweedelig programma bestond uit een mix van de voor hen typisch profane liederen in het oud Engels, Latijn en Gaelic, met als toemaatje een aantal heerlijke songs uit hun gisteren verschenen nieuw album "Illumination". Jawel, de Aalstenaars had de primeur om als eersten de nieuwe CD te kunnen aanschaffen en te laten signeren natuurlijk, want waar ze ook optreden, de Baebes laten nooit na om hun publiek van dichterbij te leren kennen.

Photobucket

Het optreden was schitterend mede dank zij hun 3 muzikanten die drums, luit, fluiten, draailier en oude viool spelen. Het 2 uur durend optreden was heerlijk gevarieerd en het lijkt me nogmaals dat de klassieke term: de donkere middeleeuwen helemaal niet zo donker waren maar juist heel goed verlicht. Vele liederen klinken verrassend modern in hun stuctuur en vrolijkheid.

Photobucket

Dat was dus weer een geslaagde avond met veel talent. Doe zo verder Baebes en veel succes in Nederland en Duitsland. Blessed Be!

Friday, October 03, 2008

Cavalia rouwt



Vandaag is in Lissabon het paradepaard van Cavalia Templado op 22-jarige leeftijd gestorven. Ik denk dat alle paardenliefhebbers hierbij een traantje zullen wegpinken want Templado was niet alleen een uitzonderlijk paard maar ook een fantastische vriend voor Magali en Frederic Pignon. We treuren mee. Het ga je goed in de eeuwige jachtvelden Templado.

Sunday, September 28, 2008

"Battuta"

Voor de zoveelste keer op rij brengt Bartabas met zijn ruitertheater Zingaro een spektakel van het hoogste niveau. Gisteravond was de sfeer heel speciaal op het terrein van het Brusselse Tour en Taxis tussen de gezellige tenten en woonwagens van het gezelschap. Met zijn nieuwste creatie "Battuta" brengt Bartabas ons in de wonderlijke wereld van de zigeuners met 36 prachtige verrassend snelle Argentijnse gaucho-paarden, hun wel zeer acrobatische ruiters en voltigeurs, met dansers en muzikanten.
In de indrukwekkende theatertent, rond een waterval en op het duivelse ritme van twee Roemeense orkesten (een fanfarekorps van kopers en een ensemble van snaarinstrumenten) dagen de ruiters elkaar uit, vliegen ze in het rond en maken ze grapjes met de stomverbaasde toeschouwers. Het ziet er allemaal heel chaotisch uit maar als paardenkenner besef je hoeveel tijd de trainers en ruiters in dit spektakel hebben moeten steken om de paarden tot zo'n voorstelling te kunnen inwerken.
Battuta is een flamboyant, kleurrijk feest, een verrassend universum vol humor, een teugelloos, razendsnel en soms heel stout spektakel. Een schitterende hymne aan het leven zelf. Een manier van leven dat jammer genoeg in deze moderne tijden verdwenen is, maar mischien wel aan het terugkomen is in een nabije toekomst?
Na Istanbul, Avignon, Parijs, Rome, Moskou en Hongkong nu eindelijk in Brussel nog tot 19 oktober vooraleer de hele bende voor drie maand voorstellingen naar Tokio vertrekt.
Geniet even mee van een hilarische rondedans van het gezelschap.

Thursday, September 25, 2008

l'Eté Indien

Photobucket

Samen met de paarden aan het genieten van de ultieme zomerse dagen vooraleer de lange donkere winter er weer aankomt. Volgende week nog wat fantastisch goed hooi meer bestellen bij die stokoude boer in Affligem dan kan mijn beestje de hele winter smullen van lekker hooi. Alhoewel, het was al een hele karwei om die 40 balen op de hooizolder te zeulen, enfin het lukt me wel. Komende zaterdag met de rest van de bende de privéstal voor het 2de weekend op rij in orde zetten en dan zijn we klaar voor de winter. Komende zaterdagavond ook met de familie Wortel naar paardenspektakel Battuta van Zingaro te Brussel. Ik ben benieuwd om te zien of het gezelschap van Bartabas nog altijd in form is want het is weer al heel wat jaren geleden dat ik hen nog heb bezig gezien.

Monday, September 15, 2008

Kussen voor iedereen

Photobucket

Zo, gisteren was de allerlaatste voorstelling van Cavalia in Knokke Heist, dikke kussen dus voor alle artiesten en medewerkers van het paardenspektakel dat nu zijn tenten gaat opzetten in Lisbon, Portugal. Succes daar aan het hele team!
Met meer dan 85.000 tickets heeft de show in Knokke Heist er een nieuw record op zitten. In geen enkele stad zijn tot hiertoe zoveel toeschouwers opgedaagd. Na een studie in de Belgische badstad bleek dat 78 percent van de toeristen in Knokke deze zomer allemaal voor Cavalia zijn gekomen. Daar heeft de middenstand dus een groot voordeel uitgehaald. Knokke Heist is dus in zijn nopjes met het stormachtige succes van de paarden en heeft reeds afspraken gemaakt met het bestuur van Cavalia om binnen 3 jaar alles nog eens over te doen, deze keer met Cavalia 2 dat tegen die tijd tournée klaar zou moeten zijn.

Photobucket

Over het succes van Cavalia overal in de wereld en de opbouw van het 2de spektakel zeggen de bestuurders het volgende:
Normand Latourelle: "Wat me het meest raakt sedert de creatie van Cavalia is dat de show een groot publiek trekt van jong tot oud. De toeschouwer, of die nu een paardenkenner is of niet, is onveranderlijk ontroerd door zoveel schoonheid. Het is dank zij het uitzonderlijk team van 2- en 4-benige artiesten dat Cavalia's magie voorstelling na voorstelling op een ultieme manier wordt beleefd."

Photobucket

Dominique Day: "Wij zijn pioniers van een nieuw aspect in de wereld van het entertainment. Nergens anders in de wereld kan het paard zichzelf uiten op een dergelijke moderne en respectvolle manier. Ons doel is de toeschouwer verder te blijven verrassen en ontroeren. Het verlangen om de manier waarop we paarden zien en met hen omgaan opnieuw uit te vinden zal het gezelschap steeds blijven drijven, en dat is ook de inspiratie voor de creatie van Cavalia 2."
We kijken er al naar uit en de paardenliefhebbers duimen voor een volgende voorstelling van Cavalia 1 in Brussel, misschien volgend jaar al????!!!! A.U.B., pretty please, dank u... een paar ton Tiense suikerklontjes????!!!!

Photobucket

Wednesday, September 10, 2008

Cavalia naar Portugal

Photobucket
Zo, de locatie en data liggen vast voor de volgende reeks voorstellingen van Cavalia:
De show zal 7 voorstellingen geven in Oeiras, Portugal aan de Passeio Maritim de Algès van 2 oktober tot en met 12 oktober 2008. Mocht u in de buurt zijn dan kunt u nu al uw tickets reserveren op de website van www.cavalia.be

Monday, September 08, 2008

Quick Star

Quick was maar matig onder de indruk van mijn loftuitingen over de sterren bij Cavalia, ik quote: "Pfoe, die opgedirkte macho's zijn niks waard in vergelijking met mij. Ik kan dat allemaal veel beter:

rollen en doodliggen op commando:

Photobucket

met de beentjes omhoog zoals de poes en de hond:

Photobucket

en de clown uithangen, daar ben ik in gespecialiseerd:"

Photobucket

Saturday, September 06, 2008

Weer verlengd

Photobucket
Cavalia heeft hun voorstellingen in Knokke Heist voor een allerlaatste maal verlengd tot en met 14 september. Als je nog geen kans had om het unieke spektakel te gaan bewonderen dan is dit je kans.

Sunday, August 31, 2008

Een dagje Cavalia

De paardengodin is ons duidelijk genegen want het weer is prachtig in Knokke Heist.
De Cavalia show was weeral eens ongelooflijk goed met heel wat nieuwe artiesten en ook heel wat andere paarden dan de vorige keren in Brussel. De sfeer was dus opperbest. Enkele indrukken van een geslaagde dag:

Denis en ik kunnen het weer niet laten en verkennen de site van de achterzijde om alvast een blikje te kunnen werpen op de vierbenige artiesten die nog wat genieten van de zon alvorens ze de bühne opmoeten.

Photobucket

En dan natuurlijk naar de ingang van het immense terrein.

Photobucket

We hebben Rendez-vous tickets dus we worden al vroeg verwacht in de tent voor een natje en een babbel bij de altijd prachtige beelden van de vierbenige sterren in de vrije natuur in hun Canadese thuishaven.

Photobucket

Nog even en de show gaat beginnen maar eerst genieten we nog wat van de zon en een zoveelste drankje... nog even en we zien alles op zijn kop staan...

Photobucket

De show is alweer voorbij geraasd als een fantastische sneltrein en nu wachten we nog even om naar de stallen te gaan voor een close encounter met de artiesten terwijl de paarden nog even naknuffelen op de scène.

Photobucket

De dames kijken al reikhalzend uit naar de beestjes.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tante Wortel in een exclusief interview met een van de sterren:

Photobucket

Het is duidelijk dat het publiek dat weer massaal is komen opdagen uit binnen-en buitenland in zijn nopjes is met de gezellige infrastructuur van het hele Cavalia gebeuren. Tickets mogen dan prijzig zijn, maar je krijgt altijd waar voor geld.

Photobucket

De avond begint stilaan te vallen maar het is nog altijd snikheet dus genieten we nog wat na want al de champagne bij Cavalia moet op. Het was weeral een geslaagde artistieke paardendag en dat gaan we dus zeker nog eens overdoen. Nu alleen nog het team van Cavalia zo ver krijgen dat in 2009 België weer in hun agenda staat.

Photobucket

Friday, August 29, 2008

Klaar voor morgen

Photobucket
Zo, ik ben klaar voor 't zeetje en mijn 2de geboortestad Knokke. Ik heb me vandaag extra lang met het paard bezig gehouden: na de training 4 uur op de wei samen met merrie Montana die zotverliefd is op Quick want ze staat hengstig en Quick vergeet altijd dat hij een ruin is, dat was dus heel leuk om die 2 bezig te zien. Daarna eens gewassen met zijn lavendelshampoo want na al die rolpartijen de laatste weken was hij een echt modderpakje geworden en daarna nog eens leuk manen en staart in motieven gevlochten. Morgen enkel nog zijn en de andere paarden hun ontbijt brengen en dan hop naar Cavalia met zijn allen. En vriendin Valerie is zo vriendelijk om Quickje s'avonds zijn diner te verzorgen.

Wednesday, August 27, 2008

Niet naar Spanje!

Photobucket
Cavalia gaat in extremis niet naar Madrid! Er schijnen nogel wat problemen opgerezen te zijn vanuit het stadsbestuur van de Spaanse hoofdstad en het zou dus best kunnen dat het hele team nog wat langer in Knokke Heist blijft vooraleer ze waarschijnlijk naar Portugal vertrekken voor een reeks shows in Lissabon. Burgemeester Graaf Leopold Lippens van Knokke-Heist die het initiatief nam om Cavalia naar de kuststad uit te nodigen en het gemeentebestuur zijn trouwens heel blij met het grote succes van Cavalia. Door de uitverkoop van de shows dient het gemeentebestuur de vooropgestelde 250.000,- Euro niet aan Cavalia te betalen als compensatie voor de onkosten.
Eerste schepen Maxim Willems is dan ook bijzonder opgetogen over het succes. Hij zegt: “Cavalia heeft als succesvol internationaal spektakel niet alleen Knokke-Heist op de wereldkaart gezet, Cavalia heeft op het gebied van toerisme, met de tienduizenden bezoekers, en inzake inkomsten voor de middenstand ook de zomer van Knokke-Heist gered.”
Dat het paardenspektakel van de hand van Normand Latourelle, één van de stichters van Cirque du Soleil, ook in Knokke – Heist een stormachtig succes kent en een schot in de roos blijkt te zijn, is voor het Knokse schepencollege en de lokale middenstand werkelijk zeer verheugend nieuws. Knokke staat opnieuw op de Europese maar ook op de internationale kaart en de lokale economie pikt ondertussen ook een serieus graantje mee. Ook de ganse Belgische Kust ervaart de komst van Cavalia als een serieus pluspunt, want waar je ook komt aan de kust, vanaf de Nederlandse tot aan de Franse grens, spreekt men over Cavalia en komen de mensen er op af! Dus niets dan tevreden gezichten in Knokke en omstreken.
En Graaf Lippens lijkt duidelijk goede vrienden te zijn met Normand, Magali en paarden:
Photobucket

Monday, August 25, 2008

Nog meer voorstellingen!!!

Photobucket
Vanwege het grote succes wordt het verblijf van Cavalia in Knokke-Heist verlengd. Eerst was er sprake van 1 bijkomende voorstelling op dinsdag 2 september. Nu blijkt dat er ook extra voorstellingen gepland worden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september. Ondertussen zijn voor de voorstellingen in Knokke-Heist al meer dan 80.000tickets verkocht. Op 17 september moet Cavalia echter openen in Madrid. Daartoe wordt eerstdaags dan maar de reserve Kathedraaltent in de Spaanse hoofdstad opgezet. Misschien zou het toch een goed idee zijn om volgend jaar toch maar weer naar hier af te zakken want het Belgisch publiek krijgt duidelijk maar niet genoeg van het paardenspektakel.

Saturday, August 23, 2008

Nog een weekje

Photobucket
Nog een weekje wachten en als alles goed gaat met lijf en leden van de familie zitten we volgende zaterdag in Knokke bij Cavalia.
Inmiddels zijn in het Canadese dorp Sutton volop de voorbereidingen aan de gang voor Cavalia 2. Daarin wordt zo maar eventjes 7 miljoen Canadese dollar geïnvesteerd. Dat komt overeen met 4,5 miljoen euro. De Canadese overheid participeert met een bijdrage van 650.000 euro. Dat komt omdat de opleiding van paarden, ruiters, artiesten en medewerkers in het gebied zo’n 170 extra jobs zal opleveren. Er worden momenteel reeds 42 paarden voorbereid op het Cavalia 2 spektakel. Daarvan werden er 26 uit Europa ingevoerd. De nieuwe paardenshow moet in principe in 2010 in Québec z’n deuren openen. Het trainen van de dieren gebeurt op een 72 hectaren grote paardenboerderij, die tot vorige zomer vooral dienst deed als tehuis voor paarden op rust. Volgens initiatiefnemer Normand Latourelle zal Cavalia 2 de toeschouwer nog meer onderdompelen in “een creatief universum waar magie zich mengt met emotie en het nog-nooit-geziene”.

Sunday, August 17, 2008

Bangkok City Thai

Photobucket

Merci aan de families Strootjes en Wortels voor de traktatie bij de Thai. Het was weer lekker en dus voor herhaling vatbaar. Voor wie wil gaan proeven of de prachtige aquaria gaan bekijken, hier is het adres: Bangkok City Thai, Brusselbaan 395 te 1790 Essene - Affligem. Tel: 02 582 92 22 of 0485 39 43 81
Somsee is de mooie uitbaatster en heeft ons met de typische Thaise warme vriendelijkheid bediend. Haar echtgenoot Fabrice kun je altijd aanspreken voor het installeren van een aquarium. Gezellig decor, heel veel keuze in gerechten en doenbare prijzen.
En ons Tante Wortel ziet het daar duidelijk liggen.

Photobucket

Friday, August 15, 2008

Kimberley


Voor wie het Rode Loper programma van EEN gemist heeft met de reportage over Kimberley bij Cavalia, hier is het...

Thursday, August 14, 2008

2 miljoen

Photobucket
Cavalia heeft deze week in Knokke Heist zijn 2 miljoenste bezoeker gekregen en dat slechts 5 jaar na hun debuut. De Belgische kuststad is dus heel tevreden want ondertussen zijn er hier meer dan 70.000 tickets verkocht en dat brengt dus heel wat dagjestoeristen mee uit België maar natuurlijk ook uit de buurlanden. Bravo aan het hele team en extra wortels voor de paarden.

Wednesday, August 13, 2008

Galactica seizoen 3

Photobucket
Ik heb eindelijk de box van seizoen 3! Het was lang wachten en het zal allicht nog langer wachten worden op seizoen 4 door de lange stakingen in de USA van de scriptwriters. In ieder geval was jaargang 3 weer keineig en vol explosieve wendingen en voor zover ik in de nieuwe 4de jaargang-episodes op de officiële website kan lezen zal jaar 4 ook de max zijn. Ik denk dat ik nu toch wel onmiddellijk de Britse Boxen zal aanschaffen anders wordt het minstens 2 jaar wachten op de nederlandse versie.

Sunday, August 10, 2008

Merci Jean-Christophe et Sarah

Photobucket

Un très grand merci à Jean-Christophe et Sarah pour la visite... et le soleil est là aussi...

Photobucket

Papa voit que c'est adorable: une fille et un cheval qui deviennent des amis...

Photobucket

Quick Star heeft duidelijk een nieuwe vriendin gevonden. Hij kijkt al uit naar hun volgende bezoek.