Wednesday, August 27, 2008

Niet naar Spanje!

Photobucket
Cavalia gaat in extremis niet naar Madrid! Er schijnen nogel wat problemen opgerezen te zijn vanuit het stadsbestuur van de Spaanse hoofdstad en het zou dus best kunnen dat het hele team nog wat langer in Knokke Heist blijft vooraleer ze waarschijnlijk naar Portugal vertrekken voor een reeks shows in Lissabon. Burgemeester Graaf Leopold Lippens van Knokke-Heist die het initiatief nam om Cavalia naar de kuststad uit te nodigen en het gemeentebestuur zijn trouwens heel blij met het grote succes van Cavalia. Door de uitverkoop van de shows dient het gemeentebestuur de vooropgestelde 250.000,- Euro niet aan Cavalia te betalen als compensatie voor de onkosten.
Eerste schepen Maxim Willems is dan ook bijzonder opgetogen over het succes. Hij zegt: “Cavalia heeft als succesvol internationaal spektakel niet alleen Knokke-Heist op de wereldkaart gezet, Cavalia heeft op het gebied van toerisme, met de tienduizenden bezoekers, en inzake inkomsten voor de middenstand ook de zomer van Knokke-Heist gered.”
Dat het paardenspektakel van de hand van Normand Latourelle, één van de stichters van Cirque du Soleil, ook in Knokke – Heist een stormachtig succes kent en een schot in de roos blijkt te zijn, is voor het Knokse schepencollege en de lokale middenstand werkelijk zeer verheugend nieuws. Knokke staat opnieuw op de Europese maar ook op de internationale kaart en de lokale economie pikt ondertussen ook een serieus graantje mee. Ook de ganse Belgische Kust ervaart de komst van Cavalia als een serieus pluspunt, want waar je ook komt aan de kust, vanaf de Nederlandse tot aan de Franse grens, spreekt men over Cavalia en komen de mensen er op af! Dus niets dan tevreden gezichten in Knokke en omstreken.
En Graaf Lippens lijkt duidelijk goede vrienden te zijn met Normand, Magali en paarden:
Photobucket

No comments: