Saturday, October 04, 2008

The Mediaeval Baebes

Photobucket

Gisteravond waren de Britse dames eindelijk in de Werf te Aalst voor het allereerste optreden van deze tournee op het vasteland. Belgiƫ en Aalst mogen zich dus gelukkig prijzen om deze fantastische groep zangeressen en muzikanten te mogen begroeten.

Photobucket

De Werf was natuurlijk uitverkocht en wat me opviel was dat het publiek zeker niet alleen uit Wiccans en druides bestond maar een heel gevarieerde mix was van jong en oud, arm en rijk, professors en musicologen incluis. Het is duidelijk dat de Baebes de heksenconventies zijn ontstegen en een heel breed publiek hebben bereikt.

Photobucket

Hun tweedelig programma bestond uit een mix van de voor hen typisch profane liederen in het oud Engels, Latijn en Gaelic, met als toemaatje een aantal heerlijke songs uit hun gisteren verschenen nieuw album "Illumination". Jawel, de Aalstenaars had de primeur om als eersten de nieuwe CD te kunnen aanschaffen en te laten signeren natuurlijk, want waar ze ook optreden, de Baebes laten nooit na om hun publiek van dichterbij te leren kennen.

Photobucket

Het optreden was schitterend mede dank zij hun 3 muzikanten die drums, luit, fluiten, draailier en oude viool spelen. Het 2 uur durend optreden was heerlijk gevarieerd en het lijkt me nogmaals dat de klassieke term: de donkere middeleeuwen helemaal niet zo donker waren maar juist heel goed verlicht. Vele liederen klinken verrassend modern in hun stuctuur en vrolijkheid.

Photobucket

Dat was dus weer een geslaagde avond met veel talent. Doe zo verder Baebes en veel succes in Nederland en Duitsland. Blessed Be!

2 comments:

Anonymous said...

Hier had ik graag bij geweest
maar een ander concert op dezelfde dag heeft dit verhinderd
spijtig
blessed be
kim

Lady Epona said...

Ja, ik heb aan jou gedacht, jammer dat ze maar 1 optreden in Belgie hadden tegenover een flink aantal optredens in Nederland en Duitsland. En daarna vertrekken ze voor een tournee in de US. Het zal dus nog wel even duren vooraleer ze nog eens in Vlaanderen komen. Blessed be.