Sunday, May 27, 2012

Euphoria



Mijn favoriete Loreen uit Zweden heeft het Songefestival gehaald. Oef, want ik zag het echt niet zitten om die Russische babouchki te zien winnen. Dat was een leuke act van die krasse oudjes, maar de song zelf is eigenlijk alleen maar geschikt om met Aalst karnaval te worden gezongen. Het gezond verstand heeft het dus gewonnen en ik was tevens blij dat de bizarre zangeres uit Albanië zo hoog scoorde met haar ongelooflijke belcanto-stem. Toch wel eventjes schrikken van Englebert Humperdincks zeeeeer lage score ondanks een toch goed gebrachte mooie wals. Op het journaal van de BBC net na Eurosong was de teleurstelling groot hoor.
Loreen wint dus verdient met haar meezwepende melodie en haar sneeuw act. Dat geeft altijd een goed effect, die sneeuw op de bühne zolang je niet in stikt of op uitglijdt tenminste. Maar waar had ik dat al meer gezien: ja, Cavalia, maar de hele act van Zweden deed me eigenlijk denken aan de Sneeuw Dans uit de film "Memoirs of a Geisha"...

Monday, May 21, 2012

True Blood seizoen 4

Photobucket

Een heel diepe buiging van dank naar Amazon.UK want de DVD van het 4de seizoen van True Blood donderde vandaag al in mijn brievenbus. U kunt binnenkort natuurlijk ook deze jaargang volgen op Canvas en Acht. Mjam, mjam!!!

Tuesday, May 15, 2012

Klaus Ferdinand Hempfling



Iemand zei me deze week dat ik op exact dezelfde manier met paarden werk als Klaus Ferdinand Hempfling. Bedankt voor het compliment want ik ben nooit bij hem in de leer geweest. Ik denk dat die manier van trainen natuurlijk komt als je je leven lang tussen de paarden doorbrengt en veel liefde en respect voor hun karakter, aard en trots hebt. Paarden houden ervan om op een zachtaardige, liefhebbende manier leiding te krijgen, pas dan krijgen ze volop vertrouwen in hun trainer en zullen ze hun prachtige zelfzekere schoonheid tonen. En zeg nu zelf, wat is er mooier dan met zo'n wonderlijk mooi schepsel door de natuur te dwalen in een bljk van opperste vriendschap?

Sunday, May 06, 2012

Sfeerbeelden

Ondanks het feit dat het nog niet echt leuk lenteweer is hebben we gisteren toch "fun" gehad met de vrienden en de paarden.
De wandelaars waren van de partij in het weidse land van Affligem en Quick en de Pacha moesten zich natuurlijk van de beste kant tonen door op dat moment eens lekker in de modder te rollen.

Photobucket

Tegseh uit het verre Mongolië in gesprek met Thomas en Torro.

Photobucket

Tegseh op Quick Star, die de paarden van bij ons toch een heel groot en dat bedoel ik dan letterlijk groot verschil vindt,(de paarden in Mongolië zijn een stuk kleiner dan de onze hier in het Westen).

Photobucket

En Thomas op de Quick Star had er ook duidelijk zin in, dat is wel voor herhaling vatbaar, al zal hij volgende keer toch wel beter op mijn Westernzadel rijden

P1020142

Photobucket

Thursday, May 03, 2012

TRUE BLOOD: DEADLOCKED

Photobucket

Joepie, het 13de boek van Charlaine Harris' reeks True Blood is zojuist in mijn brievenbus gevallen, dus zul je de eerstkomende dagen nog weinig van me vernemen.

In afwachting van seizoen 4 van de TV-reeks (die eind deze maand verschijnt) hierbij voor de liefhebbers een kleine synopsis waarover "Deadlocked" gaat: Een jong meisje sterft tijdens een vampieren-feestje en Sookie's minnaar Eric Northman, wordt onmiddellijk als de moordenaar aangeduid omdat hij overdekt met bloed van het slachtoffer bij haar wordt gevonden. Eric beweert dat hij onschuldig is maar de politie gelooft hem natuurlijk niet en zelfs Sookie twijfelt aan zijn onschuld. Sookie gaat dan maar zelf op onderzoek uit waarom iemand Eric voor de moord wil laten opdraaien. Maar naast deze zaak komen er ook problemen met haar Fee-familie....

Zin gekregen in het boek: in het Engels nu al te koop onder ISBN nr: 978-0-575-09657-8. De Nederklandse vertaling zal door de immense populariteit wel eerstdaags in de boekhandel te verkrijgen zijn.

Wednesday, May 02, 2012

2de editie Jumping International Aalst (Belgium)


Photobucket

Aan alle paardenliefhebbers: de 2de editie van de Internationale Jumping van Aalst gaat dit jaar door van 6 juni tot en met 10 juni op dezelfde locatie als vorig jaar, nl. het domein "De Kluizen" op de Affligemdreef te 9300 Aalst. Dit jaar kan Aalst zich verblijden op nog veel meer internationale Top-ruiters die door de perfect lopende organisatie van vorig jaar (en het prijzengeld!!) aangetrokken worden voor deelname.

Ook dit jaar worden paarden geveild. Door het grote succes van vorig jaar worden er op donderdagavond jonge paarden geveild (4-5 jarigen en 6-jarigen) en net zoals vorig jaar wordt er een ruim aanbod aan veulens geveild op zaterdagavond met o.a. 1 veulen waarvan de opbrengst naar het Goede Doel gaat (SOS Kinderdorpen).

Door de overweldigende aanwezigheid van het grote publiek (23.000 toeschouwers) vorig jaar heeft de organisatie alles nog maar eens ruimer aangepakt. Naast de ruime tenten, voortreffelijke catering en inrichting van vorig jaar is er dit jaar een overdekte zittribune bijgekomen die plaats biedt aan 600 personen. Dit betekent dat de wedstrijdpiste compleet zal omringd zijn door een tentencomplex van 7000 m2. Daarnaast biedt het 18 hectaren grote terrein plaats aan 3 speciaal aangelegde all-wheaterpistes, 436 paardenstallingen, 220 parkeerplaatsen voor paarden-vrachtwagens en 3000 parkeerplaatsen voor het gewone publiek.

En als kers op de taart is de ingang voor het hele gebeuren, jumpings zowel als shows helemaal gratis toegankelijk.

U kunt het hele programma bestuderen op de officiële website: www.jumping-aalst.com