Wednesday, May 30, 2007

Pineau

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Deze foto van de Roman Post uit Cavalia is door iemand "in 't geniep" genomen tijdens een van de voorstellingen in Amsterdam. Foei hoor, maar dankuwel voor de reeks mooie foto's.
Een heerlijk lang weekend gehad met als kers op de slagroomtaart het bezoekje aan Pineau de 4-jarige ruin van Lientje. Een heerlijk knuffelbeest, gezond en goed voorzien van oren en poten zoals wij Vlamingen dat zo mooi uitdrukken. Ze zal er wel nog heel veel werk aan hebben. Voor mezelf ben ik zowat alle Nederlandse en Europese kwekers van Friezen aan het afsurfen. Veel goede paarden te koop maar de prijzen...amai, niet echt voor mijn budget, bijna allemaal sportpaarden en Leen en ik verlangen enkel een recreatiepaard voor ellenlange wandelingen. We moeten echt geen dressuurkampioen hebben. Als hij maar lief en gezond is.
Enfin, afwachten... men zegt altijd dat een mens niet het paard kiest maar het paard de mens. Net zoals ik mijn kat gevonden heb. Misschien staat er een dezer dagen wel een verloren paard aan mijn voordeur te wachten. Keep on dreaming girl...
In ieder geval zien we Fred en Magali van Cavalia tijdens een Rendez-vous voorstelling in augustus en dan meteen trachten te weten te komen wat ze voor hun Lusitano's vragen. Dat zal ook niet mis zijn denk ik... wordt vervolgd..

Thursday, May 24, 2007

WOW

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
The Premiere yesterday evening of Pirates of the Carribean part 3 was lots of fun.
Good, better, best, this 3rd and final(?) movie in the Pirate series. Different than the other 2, darker and a much better storyline. SFX were simply amazing and breathtaking. The actors were great and it was fun to see all the characters again.
No, I am not going to spoil anything about the story, who ends up alive or dead...
you just have to go and see for yourself.

Wednesday, May 23, 2007

Laat mij gerust!!!!

humeur :
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
of met andere woorden, ik baal...
Mijn PC op het werk werkt maar half en half en er zijn collega's ziek en in verlof, dus ik zit met al het werk en fameuze deadlines.
Gelukkig vanavond naar de cinema: de premiere van Pirates Of the Carribean deel 3.
Toch iets om naar uit te kijken....

Wednesday, May 16, 2007

Bartabas

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Aan het lezen: "Bartabas, Roman" van Jerome Garcin in het Frans. Het fascinerende levensverhaal van de stichter van het Paardentheater Zingaro.
Lien heeft een 4-jarig paard gekocht en ik kijk er naar uit om die te bekijken.
De liefde voor paarden blijft dus gegarandeerd nog een generatie in de familie (ook al is het dan mijn schoon-familie). Onlangs was ik nog door foto's van mijn grootouders en over-grootouders aan het gaan. Mijn grootvader van moeders kant had een rijlaarzenfabriek maar was daarvoor in het Belgisch leger bij de Cavalerie. Ik heb nog steeds die prachtige sepia foto waar hij in vol ornaat op de fantastische volbloed zit die hij gedurende 4 jaar bereed tijdens zijn militaire carriere.
Op de achterzijde van de foto staat in het Frans, zoals dat toen de mode was in Vlaanderen: "Rene Piron et son etalon Diabolo" De naam van het paard zegt genoeg. Ik herinner me de verhalen die bompa vertelde over dit paard dat door niemand bereden durfde te worden, behalve door hem. Zijn vader en vaders voor hem hadden een transportbedrijf met koets en paarden natuurlijk want auto's bestonden toen nog niet. Ik heb er geen idee van hoever de liefde voor paarden in onze familie teruggaat maar ze zitten heeeel heeeel diep in het bloed. Heerlijk toch?

Monday, May 14, 2007

Leuk nieuws

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
De Strootjes zijn goed thuisgekomen en waren blijkbaar enthousiast over hun reis naar Malta.
Zaterdag gaan eten met ons moe bij Gary (Tang's Palace in Aalst) en we hebben een heerlijke en vooral lekkere avond gehad.
Zojuist van Leen vernomen dat Evelien een 4-jarig paard heeft gekocht. Zij heeft in ieder geval de stap al gezet, nu ik nog... Zo te zien wordt paardrijden weer een familie-aangelegenheid.
Hierboven nog een mooie prent uit Cavalia. Ik kan nauwelijks wachten tot ze terug in Brussel zijn...

Friday, May 11, 2007

Het Goede Lijf

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gisteravond gaan kijken naar "Het Goede Lijf", het vervolg op de Vagina-monologen.
Heerlijk om drie uiterst talentvolle Vlaamse actrices aan het werk te zien: An Nelissen, Mitta van der Maat en Janine Bischops gaven het beste van zichzelf in vaak hilarische en dikwijls ontroerende portretten van vrouwen van vandaag.

Monday, May 07, 2007

Dromen over paarden!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ik heb geprobeerd om zoveel mogelijk uit het weekend te halen aangezien het de 2 laatste dagen goed weer was voor een lange periode regen (alhoewel, mijn hooikoorts is nu aan het verdwijnen en dat is altijd goed nieuws, geen traanogen en gesnotter meer).
De Strootjes zijn goed aangekomen in Malta en ik heb op het weerbericht gezien dat ze daar zonnig weer gaan hebben, tof voor hen, genieten meiden!)
Ik heb nieuwe plantjes gekocht voor de bloembakken buiten en ze zien er goed uit.
Pasgeboren veulens gaan bekijken en ik denk er steeds meer over na om die 6-jarige ruin te kopen... maar dat kost veeeeeel eurootjes...sparen dus (bovendien heb ik heel rare dromen over paarden en bijgaande man, zie Fred met Mandarin hierboven, ik hoor trouwens dat Cavalia het net zo goed doet in Nederland als bij ons met verlengde voorstellingen!)
Aan het lezen: "The Lollipop shoes" van Joanne Harris, het langverwachtte vervolg op Chocolat. Knettergoed!
Nog een 70-tal dagen voor Harry Potter 7. Magick numbers!