Tuesday, March 29, 2011

Zo maar een dagje ...

Ik zit nu al sedert 11 maart bijna continu te kijken naar CNN. Eerst de aardbeving annex tsunami annex kernramp in mijn geliefde Japan. Gelukkig zijn al mijn Japanse kennissen OK maar de schrik zit er bij hen goed in. En dan de rest van de wereld die per sé oorlogje wil gaan spelen... Balen dus. Was het Urbanus die zong van: "de wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen om mij heen"?

Gelukkig zijn er elke dag weer die uren met mijn trouwe viervoeter die nog dik in zijn wintervacht (want de nachten zijn nog koud hoor) toch al van het lentezonnetje kan genieten.

Photobucket

En de Quick kan net als Hidalgo de knoop van zijn stalkoord zelf losmaken als ik een beetje te lang bezig ben met andere dingen dan hem. Allez, laat het vooruit gaan, ik wil gaan stappen....

Photobucket

Photobucket

Ziezo, klus geklaard, zijn we nu eindelijk weg???

Photobucket

Thursday, March 10, 2011

Aalst Carnaval Popverbranding

Het was weer koppenlopen dinsdagavond bij de Verbranding van Vastenavond in Aalst. Ik was er gelukkig vroeg bij om zo veel mogelijk vooraan te staan op de Grote Markt waar de brandstapel wordt geplaatst. De vele duizenden die niet meer op de Grote Markt een plaatsje vonden konden gelukkig terecht op het Vredeplein waar men hele gebeuren op het grote scherm kon volgen. Leuk wel om hen in de verte te horen meezingen en roepen. Geniet gewoon mee. Volgende keer meer foto's van de stoet en van de 'Voil Jeannetten'.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tuesday, March 08, 2011

Lente

Gisteren heerlijk lenteweer plus verlof voor de meeste studenten, dus het was druk in het paardenpension.
Inneke is alvast heel blij met haar nieuwe schat.
Photobucket

Laura en haar papa zijn Vlady aan het groomen want de veearts moest langskomen wegens een beetje kreupel. Niets al te ergs, gewoon een ontsteking in de hoef, alleen wel opletten dat dit niet chronisch wordt.

Photobucket

En Jean-Christophe en Sarah kijken geïnteresseerd toe. Heerlijk die eerste lentezon. Beaucoup de bises de Quick Star et de Karin.

Photobucket

Gisteravond toch nog een flink stuk van de maandagstoet gezien van het carnaval in Aalst, nu de foto's nog bewerken en dan krijgen jullie nog meer zicht op Oilsjt

Monday, March 07, 2011

Aalst Carnaval

Nu de carnavalstoet van Aalst tot Cultureel Werelderfgoed is uitgeroepen was het te verwachten dat je mede met het goede weer op de koppen kon lopen gisteren. Hierbij gewoon wat sfeerbeelden want de stoet was zo lang met meer dan 60 groepen dat de optocht heel wat meer uren in beslag heeft genomen dan normaal. Dus heb ik enkel het begin van de stoet meegemaakt om dan toch maar mijn paardje van vlees en bloed te gaan voeren. Vandaag geen carnaval op mijn programma want Jean-Christophe en Sarah komen op bezoek bij de Quick Star. Ik zal dus proberen om dinsdag nog wat meer foto's te maken.
Vooreerst ons eigen Ros Balatum dat gelukkig elk jaar uitgaat in tegenstelling met die stomme steenezel uit Dendermonde die ze maar eens om de 10 jaar uit stal halen....
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Dat de stoet weer meermaals geblokkeerd zat komt door het feit dat de meeste grote groepen bijna straatlange wagens hebben die aan elke nauwe bocht uiteen moeten worden gekoppeld. Dit maakt dat de stoet die vertrok rond 14.00 uur pas rond 21.00 uur volledig gepasseerd was. Rekening mee houden als je de volgende jaren een carnavalstoet in Aalst wilt meemaken.
Photobucket

Wednesday, March 02, 2011

Sanctuary Seizoen 3

Volop aan het genieten van seizoen 3 van Sanctuary op Syfy Channel. Bijzonder hoor deze Low-Budget reeks. Ik heb er in België nog steeds geen boxen van gezien maar dat zal ongetwijfeld komen. Mocht je toch de reeks willen kopen dan zijn die beschikbaar via Amazon.
Hierbij een fragment uit aflevering 8 van seizoen 3.