Tuesday, September 22, 2009

Quick Star = Movie Star

Gisteren was het een van die typische dagen vol figuurlijke hindernissen met de paarden:
1. Katrien haar 2 merries en hun veulens waren 's morgens van hun weide uitgebroken na een fikse onderlinge vechtpartij, maar ze hadden gelukkig de weg langs straat en veld naar de stoeterij gevonden waar ze zonder al te veel schrammen veilig in hun vertrouwde stallen stonden. Wel een shock voor de eigenares toen ik haar belde dat de paarden zo maar de hof kwamen opgewandeld.
2. Leentje haar merrie Zita staat al een paar weken kreupel op stal na uitgebroken te zijn van haar weide ten gevolge van een naburige hengst die haar is komen bezoeken. De dierenarts bevestigde gisteren dat: jawel, Zita zwanger is. Leen was in shock met het nieuws dat ze in de maand mei niet alleen haar eigen baby verwacht maar er ook nog een veulen bijkrijgt. Na het bekomen was ze toch blij want haar dochter Charlotte zeurde al lang voor een eigen paard. Die krijgt ze nu gratis zonder het dekgeld te moeten betalen want de hengst en zijn eigenaar zijn spoorloos verdwenen.
3. Ook Quick Star was gisteren iets te veel in vecht-modus. Op de wei zocht hij continu ruzie met Jasper met wie hij normaliter heel goed opschiet. Quickje heeft een paar keren in de touwen gehangen, gelukkig zonder enige schade aan zichzelf of aan Jasper naar wie hij een paar keer flink heeft uitgehaald. En ik tussen 2 vechtende ruinen aan het proberen Quick uit de touwen te halen. Angstwekkend hoor, maar ik heb het zonder blauwe vlekken overleefd. Je zal maar paarden als hobby hebben.
Ik ben dan maar gaan zitten bekomen van de inspanningen geleverd die dag om ondertussen met mijn kleine fototoestel wat te filmen want ik heb vorige week gemerkt dat er in de update van het Microsoft Vista programma een gratis Movie Maker zat die je video's kan converteren naar YouTube. En ja hoor, het is gelukt.
Quick Star in bewegende beelden, een primeur op mijn blog (hij is het paard vooraan voor wie mijn Quickje nog niet kent). De sloeber staat nu rustig op stal zijn hooi te knabbelen met een heel onschuldige blik van: ik ben toch zo een brave knol. Misschien moet ik hem toch wat minder vitamines geven. Maar het blijft een schatje hoor.

2 comments:

Anonymous said...

hoy kara tof om quickske daar te zien lopen he tof gedaan he! dada rita xxx

Anonymous said...

Ja hé, nu moet ik alleen nog leren filmen.... kusjes aan Krolleken en de kattepoezemien.