Friday, October 31, 2008

Happy Samhain

Photobucket

Happy Halloween to all of you out there.

Wednesday, October 29, 2008

Serrano en Leen

Photobucket
Gisteren zowel tijdens als na de ingreep bij de paradontologe geen sikkepitje pijn gevoeld dus dat was prima als laatste zit. Nu nog volgende week bij de tandarts om de nieuwe tand te bestellen. Dat gaat nog wat eurootjes kosten zeker?
In ieder geval was ik in form om ons Leen te begeleiden op haar allerlaatste ritje op Serrano want die gaat volgende week jammer genoeg terug naar Dirk thuis. We zullen die schat missen. Maar Elsie komt terug op stal dus daar kan Leen ook haar hartje mee ophalen.

Tuesday, October 28, 2008


Aangezien ik voor het moment bijna alke dag bij de paradontoloog in de stoel lig hou ik het rustig. Paard staat op stal met de winterdeken om en poes ligt in zijn zetel.
Aan het lezen: de hele 4-delige vampier/weerwolf serie van Stephenie Meyer. Niet zo goed als Anne Rice maar toch leuk om lezen.
Aan het beluisteren: Qntal (zie clip)

Monday, October 20, 2008

Merci

Photobucket
Quick Star était très content de revoir Sarah et Jean-Christophe. Beaucoup de bisous et merci pour la pomme.

Tuesday, October 14, 2008

Warme herfstdag

Photobucket
Gisteren was het een heerlijke zonnige dag. Op een maandagnamiddag is het altijd rustig in het paardenpension dus ik was de enige menselijke aanwezigheid tussen heel wat dieren. Ik had Quick Star, Serrano en Topless Z op de wei gezet en zat daar een boek te lezen ("The Tao of Equus" door Linda Kohanov) toen ik mij plots bewust werd van de vredige aanwezigheid van tal van dieren om me heen. Op mijn schouder zat een vlinder te zonnen, op mijn boek een honingbij. Naast mij lagen Crookshanks (foto) en Bastis, 2 verwilderde manegekatten, een metertje verder was een koppel eksters luidruchtig in het gras aan het kwetteren en dat alles met 3 paarden die rustig stonden te grazen. Soms is het heel eenvoudig om priesteres van Epona te zijn of een heel klein beetje Boeddha...

Saturday, October 04, 2008

The Mediaeval Baebes

Photobucket

Gisteravond waren de Britse dames eindelijk in de Werf te Aalst voor het allereerste optreden van deze tournee op het vasteland. België en Aalst mogen zich dus gelukkig prijzen om deze fantastische groep zangeressen en muzikanten te mogen begroeten.

Photobucket

De Werf was natuurlijk uitverkocht en wat me opviel was dat het publiek zeker niet alleen uit Wiccans en druides bestond maar een heel gevarieerde mix was van jong en oud, arm en rijk, professors en musicologen incluis. Het is duidelijk dat de Baebes de heksenconventies zijn ontstegen en een heel breed publiek hebben bereikt.

Photobucket

Hun tweedelig programma bestond uit een mix van de voor hen typisch profane liederen in het oud Engels, Latijn en Gaelic, met als toemaatje een aantal heerlijke songs uit hun gisteren verschenen nieuw album "Illumination". Jawel, de Aalstenaars had de primeur om als eersten de nieuwe CD te kunnen aanschaffen en te laten signeren natuurlijk, want waar ze ook optreden, de Baebes laten nooit na om hun publiek van dichterbij te leren kennen.

Photobucket

Het optreden was schitterend mede dank zij hun 3 muzikanten die drums, luit, fluiten, draailier en oude viool spelen. Het 2 uur durend optreden was heerlijk gevarieerd en het lijkt me nogmaals dat de klassieke term: de donkere middeleeuwen helemaal niet zo donker waren maar juist heel goed verlicht. Vele liederen klinken verrassend modern in hun stuctuur en vrolijkheid.

Photobucket

Dat was dus weer een geslaagde avond met veel talent. Doe zo verder Baebes en veel succes in Nederland en Duitsland. Blessed Be!

Friday, October 03, 2008

Cavalia rouwt



Vandaag is in Lissabon het paradepaard van Cavalia Templado op 22-jarige leeftijd gestorven. Ik denk dat alle paardenliefhebbers hierbij een traantje zullen wegpinken want Templado was niet alleen een uitzonderlijk paard maar ook een fantastische vriend voor Magali en Frederic Pignon. We treuren mee. Het ga je goed in de eeuwige jachtvelden Templado.