Sunday, August 31, 2008

Een dagje Cavalia

De paardengodin is ons duidelijk genegen want het weer is prachtig in Knokke Heist.
De Cavalia show was weeral eens ongelooflijk goed met heel wat nieuwe artiesten en ook heel wat andere paarden dan de vorige keren in Brussel. De sfeer was dus opperbest. Enkele indrukken van een geslaagde dag:

Denis en ik kunnen het weer niet laten en verkennen de site van de achterzijde om alvast een blikje te kunnen werpen op de vierbenige artiesten die nog wat genieten van de zon alvorens ze de bühne opmoeten.

Photobucket

En dan natuurlijk naar de ingang van het immense terrein.

Photobucket

We hebben Rendez-vous tickets dus we worden al vroeg verwacht in de tent voor een natje en een babbel bij de altijd prachtige beelden van de vierbenige sterren in de vrije natuur in hun Canadese thuishaven.

Photobucket

Nog even en de show gaat beginnen maar eerst genieten we nog wat van de zon en een zoveelste drankje... nog even en we zien alles op zijn kop staan...

Photobucket

De show is alweer voorbij geraasd als een fantastische sneltrein en nu wachten we nog even om naar de stallen te gaan voor een close encounter met de artiesten terwijl de paarden nog even naknuffelen op de scène.

Photobucket

De dames kijken al reikhalzend uit naar de beestjes.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Tante Wortel in een exclusief interview met een van de sterren:

Photobucket

Het is duidelijk dat het publiek dat weer massaal is komen opdagen uit binnen-en buitenland in zijn nopjes is met de gezellige infrastructuur van het hele Cavalia gebeuren. Tickets mogen dan prijzig zijn, maar je krijgt altijd waar voor geld.

Photobucket

De avond begint stilaan te vallen maar het is nog altijd snikheet dus genieten we nog wat na want al de champagne bij Cavalia moet op. Het was weeral een geslaagde artistieke paardendag en dat gaan we dus zeker nog eens overdoen. Nu alleen nog het team van Cavalia zo ver krijgen dat in 2009 België weer in hun agenda staat.

Photobucket

Friday, August 29, 2008

Klaar voor morgen

Photobucket
Zo, ik ben klaar voor 't zeetje en mijn 2de geboortestad Knokke. Ik heb me vandaag extra lang met het paard bezig gehouden: na de training 4 uur op de wei samen met merrie Montana die zotverliefd is op Quick want ze staat hengstig en Quick vergeet altijd dat hij een ruin is, dat was dus heel leuk om die 2 bezig te zien. Daarna eens gewassen met zijn lavendelshampoo want na al die rolpartijen de laatste weken was hij een echt modderpakje geworden en daarna nog eens leuk manen en staart in motieven gevlochten. Morgen enkel nog zijn en de andere paarden hun ontbijt brengen en dan hop naar Cavalia met zijn allen. En vriendin Valerie is zo vriendelijk om Quickje s'avonds zijn diner te verzorgen.

Wednesday, August 27, 2008

Niet naar Spanje!

Photobucket
Cavalia gaat in extremis niet naar Madrid! Er schijnen nogel wat problemen opgerezen te zijn vanuit het stadsbestuur van de Spaanse hoofdstad en het zou dus best kunnen dat het hele team nog wat langer in Knokke Heist blijft vooraleer ze waarschijnlijk naar Portugal vertrekken voor een reeks shows in Lissabon. Burgemeester Graaf Leopold Lippens van Knokke-Heist die het initiatief nam om Cavalia naar de kuststad uit te nodigen en het gemeentebestuur zijn trouwens heel blij met het grote succes van Cavalia. Door de uitverkoop van de shows dient het gemeentebestuur de vooropgestelde 250.000,- Euro niet aan Cavalia te betalen als compensatie voor de onkosten.
Eerste schepen Maxim Willems is dan ook bijzonder opgetogen over het succes. Hij zegt: “Cavalia heeft als succesvol internationaal spektakel niet alleen Knokke-Heist op de wereldkaart gezet, Cavalia heeft op het gebied van toerisme, met de tienduizenden bezoekers, en inzake inkomsten voor de middenstand ook de zomer van Knokke-Heist gered.”
Dat het paardenspektakel van de hand van Normand Latourelle, één van de stichters van Cirque du Soleil, ook in Knokke – Heist een stormachtig succes kent en een schot in de roos blijkt te zijn, is voor het Knokse schepencollege en de lokale middenstand werkelijk zeer verheugend nieuws. Knokke staat opnieuw op de Europese maar ook op de internationale kaart en de lokale economie pikt ondertussen ook een serieus graantje mee. Ook de ganse Belgische Kust ervaart de komst van Cavalia als een serieus pluspunt, want waar je ook komt aan de kust, vanaf de Nederlandse tot aan de Franse grens, spreekt men over Cavalia en komen de mensen er op af! Dus niets dan tevreden gezichten in Knokke en omstreken.
En Graaf Lippens lijkt duidelijk goede vrienden te zijn met Normand, Magali en paarden:
Photobucket

Monday, August 25, 2008

Nog meer voorstellingen!!!

Photobucket
Vanwege het grote succes wordt het verblijf van Cavalia in Knokke-Heist verlengd. Eerst was er sprake van 1 bijkomende voorstelling op dinsdag 2 september. Nu blijkt dat er ook extra voorstellingen gepland worden van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september. Ondertussen zijn voor de voorstellingen in Knokke-Heist al meer dan 80.000tickets verkocht. Op 17 september moet Cavalia echter openen in Madrid. Daartoe wordt eerstdaags dan maar de reserve Kathedraaltent in de Spaanse hoofdstad opgezet. Misschien zou het toch een goed idee zijn om volgend jaar toch maar weer naar hier af te zakken want het Belgisch publiek krijgt duidelijk maar niet genoeg van het paardenspektakel.

Saturday, August 23, 2008

Nog een weekje

Photobucket
Nog een weekje wachten en als alles goed gaat met lijf en leden van de familie zitten we volgende zaterdag in Knokke bij Cavalia.
Inmiddels zijn in het Canadese dorp Sutton volop de voorbereidingen aan de gang voor Cavalia 2. Daarin wordt zo maar eventjes 7 miljoen Canadese dollar geïnvesteerd. Dat komt overeen met 4,5 miljoen euro. De Canadese overheid participeert met een bijdrage van 650.000 euro. Dat komt omdat de opleiding van paarden, ruiters, artiesten en medewerkers in het gebied zo’n 170 extra jobs zal opleveren. Er worden momenteel reeds 42 paarden voorbereid op het Cavalia 2 spektakel. Daarvan werden er 26 uit Europa ingevoerd. De nieuwe paardenshow moet in principe in 2010 in Québec z’n deuren openen. Het trainen van de dieren gebeurt op een 72 hectaren grote paardenboerderij, die tot vorige zomer vooral dienst deed als tehuis voor paarden op rust. Volgens initiatiefnemer Normand Latourelle zal Cavalia 2 de toeschouwer nog meer onderdompelen in “een creatief universum waar magie zich mengt met emotie en het nog-nooit-geziene”.

Sunday, August 17, 2008

Bangkok City Thai

Photobucket

Merci aan de families Strootjes en Wortels voor de traktatie bij de Thai. Het was weer lekker en dus voor herhaling vatbaar. Voor wie wil gaan proeven of de prachtige aquaria gaan bekijken, hier is het adres: Bangkok City Thai, Brusselbaan 395 te 1790 Essene - Affligem. Tel: 02 582 92 22 of 0485 39 43 81
Somsee is de mooie uitbaatster en heeft ons met de typische Thaise warme vriendelijkheid bediend. Haar echtgenoot Fabrice kun je altijd aanspreken voor het installeren van een aquarium. Gezellig decor, heel veel keuze in gerechten en doenbare prijzen.
En ons Tante Wortel ziet het daar duidelijk liggen.

Photobucket

Friday, August 15, 2008

Kimberley


Voor wie het Rode Loper programma van EEN gemist heeft met de reportage over Kimberley bij Cavalia, hier is het...

Thursday, August 14, 2008

2 miljoen

Photobucket
Cavalia heeft deze week in Knokke Heist zijn 2 miljoenste bezoeker gekregen en dat slechts 5 jaar na hun debuut. De Belgische kuststad is dus heel tevreden want ondertussen zijn er hier meer dan 70.000 tickets verkocht en dat brengt dus heel wat dagjestoeristen mee uit België maar natuurlijk ook uit de buurlanden. Bravo aan het hele team en extra wortels voor de paarden.

Wednesday, August 13, 2008

Galactica seizoen 3

Photobucket
Ik heb eindelijk de box van seizoen 3! Het was lang wachten en het zal allicht nog langer wachten worden op seizoen 4 door de lange stakingen in de USA van de scriptwriters. In ieder geval was jaargang 3 weer keineig en vol explosieve wendingen en voor zover ik in de nieuwe 4de jaargang-episodes op de officiële website kan lezen zal jaar 4 ook de max zijn. Ik denk dat ik nu toch wel onmiddellijk de Britse Boxen zal aanschaffen anders wordt het minstens 2 jaar wachten op de nederlandse versie.

Sunday, August 10, 2008

Merci Jean-Christophe et Sarah

Photobucket

Un très grand merci à Jean-Christophe et Sarah pour la visite... et le soleil est là aussi...

Photobucket

Papa voit que c'est adorable: une fille et un cheval qui deviennent des amis...

Photobucket

Quick Star heeft duidelijk een nieuwe vriendin gevonden. Hij kijkt al uit naar hun volgende bezoek.

Wednesday, August 06, 2008

Hot hot

Very warm, so I wish I could have gone swimming with the horse like the lady from the Theatre du Centaure in my header, but unfortunately they came to deliver the hay for him today, so it was physical work all the way despite the heat. At least the horse was happy this morning on the meadow, no work is all fun for him.
Finished reading: "Cross Bones" by Kathy Reichs, her more scientific response to the Da Vinci Code! Good stuff as usual.
Still no Battlestar Galactica 3 in the DVD-shop, it seems that there are always some problems with the DVD's so the shopkeeper keeps on returning them to the producer. Grrr, I should have purchased the UK-version a long time ago, but I will wait, patience my dear.
Cavalia in Knokke has sold more than 50.000 tickets so it seems that most shows will be sold out. But there are still some good seats available so hurry to buy tickets as this is really the last time Cavalia will come to Belgium for years to come.

Tuesday, August 05, 2008

Dank U

Photobucket
Hinnik Hinnik vanwege Quick Star aan de familie Wortel voor de lekkere likstenen en wortels. Hij heeft het dus echt graag hoor dat jullie op surprisebezoek komen met al dat lekkers, mijn klein groot vreetzaksken, altijd met de mond vol die schobbejak.