Sunday, June 29, 2008

Budweiser

Speciaal op aanvraag van Strootje, waarom je moet opletten niet te dicht achter een paard te staan... zeker niet om je sigaret aan te steken...

Saturday, June 28, 2008

De tent in opbouw

Photobucket

Gisteren is men in Knokke Heist al begonnen met het optrekken van de ontvangsttent van Cavalia... altijd een bezienswaardigheid. De reuzengrote kathedraaltent moet nog arriveren want die is nog in Spanje voor het moment. Pas als alle tenten en accommodaties zijn geïnstalleerd zullen de paarden vervoerd worden, want alles moet natuurlijk piekfijn in orde zijn voor de sterren van de show.

Photobucket

Friday, June 27, 2008

Strootje

Photobucket
Er zit een Strootje tussen mijn tanden, hinnik hinnik...
Alleen maar om dank u te zeggen aan Strootje voor haar bezoek en vooral voor de lekkere wortels. Quick Star laat me dus weten dat je nog mag komen en dan zal hij nog eens flink doen alsof hij een showhengst is.

Thursday, June 26, 2008

Star Trek - Harry Potter

Photobucket

Ken je Kate Mulgrew nog? De blitse kapitein uit de Star Trek reeks Voyager? Zij gaat samen met Dan Radcliffe (beter bekend als Harry Potter) in "Equus" acteren in de reeks voorstellingen op Broadway. Nog maar eens een troef voor de jonge Dan die in het toch wel gewaagde toneelstuk al even groot succes heeft als met de Harry Potter films.

Photobucket

Saturday, June 21, 2008

Merci

Photobucket
Dag de familie Wortel,
Quick zegt een dikke merci voor al die wortels. Hij was mooi hoor vannamiddag met zijn smikkel vol blauwe liksteen. Dat ga ik nog kopen, die met muntstmaak lust hij nog liever dan die met wortelsmaak. Het was eigenlijk de bedoeling dat hij daar een paar weken verder mee zou kunnen, 2 dagen zal het maximum zijn vrees ik.......

Thursday, June 19, 2008

Cavalia 3D voorproefje


Gisteren de nieuwe tickets voor de Cavaliavoorstelling op 30 augustus ontvangen ter vervanging van die op 31 augustus. Hoe goed is dat Vlaams-talig team, bravo voor de admin hoor. De show op 31 augustus is afgelast omdat de heropening in Madrid reeds van start gaat op 17 september en afbraak en opbouw van de reuzentent neemt zoveel dagen in beslag dat het allemaal wat krap werd in tijd. Dit houdt in dat in Knokke de voorstellingen eerder van start gaan dan voorzien want er zijn nu reeds 20.000 tickets méér verkocht dan was verwacht rond deze periode. De avant-première in Knokke begint al op 18 juli in plaats van op 23 juli. Dat betekent dat hun bijna 2 maanden lang verblijf in Belgie weer maar eens nokvol zal zitten.
Je kan nu al in Knokke een voorproefje smaken in een miniatuur Cavalia-tentje op het Sportstrand bij het Van Bunnenplein waar continu een 3D film loopt over de show.
In deze tent kun je ook vanaf vandaag tickets kopen.
Ondertussen is men in Canada van start gegaan met de opleiding van 40 andere paarden voor Cavalia 2, een nieuwe show die binnen een 5-tal jaar van start zou moeten gaan.

Monday, June 16, 2008

Boston Legal

Normaal gezien hou ik niet zo veel van advokaten-series maar ik denk dat iedereen moet toegeven dat Boston Legal zoveel meer is dan juridisch gezwets. Heerlijk, zowat alle afleveringen. Of ben ik gewoon beïnvloed doordat er zoveel Star Trek acteurs in gecast zijn.
Photobucket
William Shatner (Captain Kirk - Star Trek The Original Series) en
René Auberjonois (Odo - Star Trek Deep Space Nine) zetten altijd hun beste hilarische beentje voor en het mag gezegd wezen dat Captain Kirk zelfs op zijn zeventigste nog altijd een immens charisma heeft.
En ja hoor, mijn wensen zijn uitgekomen, ook Jeri Ryan (Seven Of Nine - Star Trek Voyager) dook op in de dubbele finale van het 2de seizoen.
Photobucket
Het mag gezegd worden dat Jeri er ook zonder haar Borg-outfit nog altijd stralend uitziet. Ik denk dat Bill Shatner in zijn nopjes was met die zwoele kus die hij haar mocht geven. Jeri zei achteraf: "He still kisses like Captain Kirk"
Photobucket

Sunday, June 15, 2008

Quick on the Move

Photobucket
Dag de familie Wortel, de Strootjes en Lien en natuurlijk ook Sharon. Enkel maar om te zeggen dat Quick Star vanmorgen is vertrokken naar zijn "zomerverblijf" in Meldert-Essene. Het transport ging zonder problemen, hij stapte zonder enige aarzeling de trailer in en daarna op weg naar de nieuwe stal. Vannamiddag mocht hij van mij al de wei op en dat was heerlijk natuurlijk. Nu alleen nog wachten op de zomer want dat laat weer veel te wensen over. We spreken allemaal eens af voor de nodige bezoekjes aan Quick's zomerpension. By the way, ik kan best een paar reuzenzakken wortels gebruiken...hint hint

Friday, June 13, 2008

Cheek to cheek

Photobucket
No, this is not me (unfortunately) but Lydia Nevzorova, wife of the famous Russian horse trainer Alexander Nevzorov. Today, I just love this picture because Quick stood like this with me together this morning, cheek to cheek. I guess we are ready to dance a Tango together, hahaha. Please, C. don't get jealous of my horsey.
Lydia has many degrees in horse-techniques but another passion of her is filming and photographing (she used to be cameraman for the Russion TV).
You can see some of her work but especially the Nevzorov theories about how to treat horses right on their website: http://hauteecole.ru (in English and Russian)

Tuesday, June 10, 2008

In het water spelen

Deze morgen heb ik van het goede weer geprofiteerd om Quick nog eens helemaal te wassen voor hij naar zijn zomerverblijf en zomer-weide vertrekt. Terwijl hij weer duidelijk stond te genieten van al dat watergeweld vroeg ik me af hoe hij zou reageren op de zee. Dat deed me denken aan een promotiefilmpje van paardentrainster Cynthia Royal die ook de eigenares is van Blanco, het paard dat de rol speelde van Gandalfs legendarische Shadowfax in The Lord of The Rings films. Ook zij is een overtuigde "Natural Horse(wo)man-ship" trainster. Geen pijnlijke zadels of bitten meer... gewoon puur natuur....
Geniet van Cynthia en Shadowfax en droom alvast maar van een ritje aan de Belgische kust.

Saturday, June 07, 2008

Zweeds trio

Katten houden van paarden. Als ik thuis kom van Quick dan is Masaya altijd daar om zich over mijn laarzen en kleren te rollen die naar Quick ruiken. Allicht is het de hooigeur die katten zo aanspreekt. Dit filmpje over een kat en een paard is heerlijk vooral ook door het bizarre Zweedse liedje erbij.

Sunday, June 01, 2008

The right moment

Photobucket
Yesterday morning I sat in the garden deleting the batch of old pictures on my camera when Masaya came to sit in my lap. And at a given moment, the sun came looking from behind a dark cloud and that was just the right time to push the button...