Friday, March 19, 2010

Gallop to Freedom

Zoals beloofd hierbij wat meer uitleg over het boek dat de biografie en de trainingsmethodes van de familie Pignon-Delgado beschrijft. Wie dacht dat, na hun 10 jaar lange samenwerking met de show Cavalia, Magali en Fred nu op hun lauweren aan het rusten zijn had het dus mis. Samen met David Walser hebben ze aan hun boek gewerkt die uitlegt waarom ze jaren geleden de traditionele rij- en dressuurkunst opgaven om een totaal vernieuwende en alternatieve dressuur uit te proberen en daarmee een verbluffend succes hadden. Technieken van "speelse samenwerking tussen paard en mens" die gelukkig meer en meer worden toegepast in de ruiterwereld. Een van die boeken die je als paardenliefhebber dus zeker moet hebben, naast die van Klaus Ferdinand Hempfling, Linda Tellington Jones, Gawani Pony Boy en Nevzorov.
Het boek is reeds verschenen in de USA (de eerste editie is al bijna uitverkocht maar de 2de print is in aanmaak!) en komt in juni dit jaar uit in de Franstalige versie. Allicht komt er ooit een Nederlandse vertaling.
Engelse versie: Gallop to Freedom, Uitgeverij Trafalgar Square Publishing
ISBN: 978-1570764202
Franse versie: Au Galop vers la Liberté, Uitgeverij Belin Litterature et Revues
ISBN: 978-2701155821 (verschijnt in juni 2010)
Het filmpje is opgenomen bij de toast van het verschijnen van het boek ten huize van Fred en Magali, dus niet bekijken zonder een glaasje lekkers bij de hand te hebben, want je krijgt er dorst van...

No comments: