Wednesday, July 22, 2009

Happy Handfasting

Photobucket
Een speciale boodschap voor de Strootjes die deze dag kozen om hun verbintenis nog maar eens te bevestigen: heb een heel gelukkige trouwdag en nog heel veel eeuwen van geluk samen.... love...love....love...

Sunday, July 19, 2009

Bisous et merci à Sarah, Mathilde et Jean-Christophe pour la visite à Quick Star qui à donné un très beau spectacle pour vous. Je pense que samedi était une journée fantastique pour les deux petites amazones.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Friday, July 17, 2009

Half-blood Prince (spoilers!!!)

Photobucket
Net op het nieuws vernomen dat de 6de Harry Potter-film alle box-office records weeral eens verbrijzeld heeft met een magische $ 60 miljoen op de openingsnacht.
Hier in Aalst wordt er nu al bijna gevochten aan het bioscoop-loket om een ticket te bemachtigen want de zaal is dus elke avond weer uitverkocht al lang voor het aanvatten van de film.
En met recht. Om Emma Watson (Hermione Granger) te citeren: dit is de beste film in de reeks tot nu.
Het zal geen sinecure geweest zijn om boek 6 in een scenario om te toveren die voor het grote publiek verstaanbaar is als je de boeken niet gelezen hebt en alleen de films volgt. (Bestaan er trouwens nog dreuzels op deze aardkloot die de reeks nog niet gelezen hebben?!)
De film is ronduit indrukwekkend. Om Roel van Bambost te citeren: een verdomd goeie spektakelprent en steengoede actiethriller! De vertolkingen zijn uitmuntend. Zowat alle acteurs van jong tot oud spelen de sterren aan het firmament weg. De Special Effects zijn grandioos, alle magische en griezelige effecten zien er nog beter uit dan ik me had ingebeeld bij het lezen van de boeken en dat wil wat zeggen. De sfeerbeelden uit het altijd prachtige ruwe Schotland zijn verbluffend. Als je daarbij nog de Computer gemanipuleerde beelden ziet, dan is deze film het toonvoorbeeld van hoe de heerlijke fantasierijke magische wereld die J K Rowling in haar boeken creëerde tot de perfectie toe is verfilmd. (Ik vond vooral de scene grandioos waar Dumbledore en Harry boven op de rots in een woelige zee staan bij de ingang van de grot waar zich een Horcrux bevindt, prachtig ronduit.) De Inferi zijn gruwelijk zonder kitcherig te worden en zowat het hele bioscoop-publiek ging van het schrikeffect uit de stoelen bij de scène bij het meer in de grot ook al wist zowat iedereen wat er zat aan te komen.
Bravo ook dat regisseur David Yates de geweldscènes deze keer niet verdoezeld heeft. Als Harry de Sectum Sempra-vloek tegen Draco gebruikt wordt het bloederige van de daad niet uit de weg gegaan. Duidelijk een film die gericht is naar een volwassen publiek en niet echt meer geschikt is voor al te jeugdige kijkertjes.
Voor mij was boek 6 een van de hoogtepunten uit de reeks omdat er een aantal heel subtiele hints worden gegeven over de hele ontknoping van het verhaal en vooral door de immens belangrijke rol die Severus Snape in de hele geschiedenis speelt. Ik had dus heel hoge verwachtingen van de acteerkunst van theater-beest Alan Rickman. En ja hoor, the Oscar goes to: Alan Rickman. Alan zet de tragische anti-held Snape neer op een heel aandoenlijke en imponerende wijze zonder al te veel weg te geven over de uiteindelijke uitkomst van het hele Harry Potter-plot.
Dit is een film die je gewoon moet zien op het grote bioscoop-scherm zodat je tenvolle van het fantastische acteer- en beeldwerk kan genieten. En nu nog minstens een jaartje wachten op de laatste 2 films over het ultieme en allerlaatste boek van de reeks. Zucht...

Tuesday, July 14, 2009

Half-blood Prince

Photobucket
Niet vergeten: morgenavond gaat bij ons de 6de Harry Potter film in Première. Zeker gaan kijken als je de reeks volgt want deze film/boek is het draaipunt van het hele Harry Potter verhaal met veel verklaringen en een tragische dood. Zeker niet missen dus.
En van diegenen die de film reeds zagen heb ik gehoord dat Alan Rickman (Severus Snape) en Helena Bonham-Carter (Bellatrix Black) hun faam als acteurs nog maar eens tenvolle bewijzen.

Thursday, July 02, 2009

Phantom


This morning at 7.00 hrs, I stacked enough hay on the loft above Quick's stable to last the whole coming winter. You can't imagine how much one horse can eat... Fortunately I had some help from Benjamin.
Just finished reading 'Phantom' by Sysan Kay an adaptation of the Phantom of the Opera. This novel is majestic. If you want to read a good Phantom-story then forget the original work by Gaston Leroux and read Susan Kay's novel. The story begins with the birth of Erik, and describes his miserable youth and travels up to the dramatic events at the Opera Populaire in Paris and ends 17 years after the death of the Phantom to reveal a nice secret that Raoul has to keep forever. More Phantomnovels are on the way from the States so I can once again immerse myself completely in romantic gothic tales.