Sunday, September 28, 2008

"Battuta"

Voor de zoveelste keer op rij brengt Bartabas met zijn ruitertheater Zingaro een spektakel van het hoogste niveau. Gisteravond was de sfeer heel speciaal op het terrein van het Brusselse Tour en Taxis tussen de gezellige tenten en woonwagens van het gezelschap. Met zijn nieuwste creatie "Battuta" brengt Bartabas ons in de wonderlijke wereld van de zigeuners met 36 prachtige verrassend snelle Argentijnse gaucho-paarden, hun wel zeer acrobatische ruiters en voltigeurs, met dansers en muzikanten.
In de indrukwekkende theatertent, rond een waterval en op het duivelse ritme van twee Roemeense orkesten (een fanfarekorps van kopers en een ensemble van snaarinstrumenten) dagen de ruiters elkaar uit, vliegen ze in het rond en maken ze grapjes met de stomverbaasde toeschouwers. Het ziet er allemaal heel chaotisch uit maar als paardenkenner besef je hoeveel tijd de trainers en ruiters in dit spektakel hebben moeten steken om de paarden tot zo'n voorstelling te kunnen inwerken.
Battuta is een flamboyant, kleurrijk feest, een verrassend universum vol humor, een teugelloos, razendsnel en soms heel stout spektakel. Een schitterende hymne aan het leven zelf. Een manier van leven dat jammer genoeg in deze moderne tijden verdwenen is, maar mischien wel aan het terugkomen is in een nabije toekomst?
Na Istanbul, Avignon, Parijs, Rome, Moskou en Hongkong nu eindelijk in Brussel nog tot 19 oktober vooraleer de hele bende voor drie maand voorstellingen naar Tokio vertrekt.
Geniet even mee van een hilarische rondedans van het gezelschap.

Thursday, September 25, 2008

l'Eté Indien

Photobucket

Samen met de paarden aan het genieten van de ultieme zomerse dagen vooraleer de lange donkere winter er weer aankomt. Volgende week nog wat fantastisch goed hooi meer bestellen bij die stokoude boer in Affligem dan kan mijn beestje de hele winter smullen van lekker hooi. Alhoewel, het was al een hele karwei om die 40 balen op de hooizolder te zeulen, enfin het lukt me wel. Komende zaterdag met de rest van de bende de privéstal voor het 2de weekend op rij in orde zetten en dan zijn we klaar voor de winter. Komende zaterdagavond ook met de familie Wortel naar paardenspektakel Battuta van Zingaro te Brussel. Ik ben benieuwd om te zien of het gezelschap van Bartabas nog altijd in form is want het is weer al heel wat jaren geleden dat ik hen nog heb bezig gezien.

Monday, September 15, 2008

Kussen voor iedereen

Photobucket

Zo, gisteren was de allerlaatste voorstelling van Cavalia in Knokke Heist, dikke kussen dus voor alle artiesten en medewerkers van het paardenspektakel dat nu zijn tenten gaat opzetten in Lisbon, Portugal. Succes daar aan het hele team!
Met meer dan 85.000 tickets heeft de show in Knokke Heist er een nieuw record op zitten. In geen enkele stad zijn tot hiertoe zoveel toeschouwers opgedaagd. Na een studie in de Belgische badstad bleek dat 78 percent van de toeristen in Knokke deze zomer allemaal voor Cavalia zijn gekomen. Daar heeft de middenstand dus een groot voordeel uitgehaald. Knokke Heist is dus in zijn nopjes met het stormachtige succes van de paarden en heeft reeds afspraken gemaakt met het bestuur van Cavalia om binnen 3 jaar alles nog eens over te doen, deze keer met Cavalia 2 dat tegen die tijd tournée klaar zou moeten zijn.

Photobucket

Over het succes van Cavalia overal in de wereld en de opbouw van het 2de spektakel zeggen de bestuurders het volgende:
Normand Latourelle: "Wat me het meest raakt sedert de creatie van Cavalia is dat de show een groot publiek trekt van jong tot oud. De toeschouwer, of die nu een paardenkenner is of niet, is onveranderlijk ontroerd door zoveel schoonheid. Het is dank zij het uitzonderlijk team van 2- en 4-benige artiesten dat Cavalia's magie voorstelling na voorstelling op een ultieme manier wordt beleefd."

Photobucket

Dominique Day: "Wij zijn pioniers van een nieuw aspect in de wereld van het entertainment. Nergens anders in de wereld kan het paard zichzelf uiten op een dergelijke moderne en respectvolle manier. Ons doel is de toeschouwer verder te blijven verrassen en ontroeren. Het verlangen om de manier waarop we paarden zien en met hen omgaan opnieuw uit te vinden zal het gezelschap steeds blijven drijven, en dat is ook de inspiratie voor de creatie van Cavalia 2."
We kijken er al naar uit en de paardenliefhebbers duimen voor een volgende voorstelling van Cavalia 1 in Brussel, misschien volgend jaar al????!!!! A.U.B., pretty please, dank u... een paar ton Tiense suikerklontjes????!!!!

Photobucket

Wednesday, September 10, 2008

Cavalia naar Portugal

Photobucket
Zo, de locatie en data liggen vast voor de volgende reeks voorstellingen van Cavalia:
De show zal 7 voorstellingen geven in Oeiras, Portugal aan de Passeio Maritim de Algès van 2 oktober tot en met 12 oktober 2008. Mocht u in de buurt zijn dan kunt u nu al uw tickets reserveren op de website van www.cavalia.be

Monday, September 08, 2008

Quick Star

Quick was maar matig onder de indruk van mijn loftuitingen over de sterren bij Cavalia, ik quote: "Pfoe, die opgedirkte macho's zijn niks waard in vergelijking met mij. Ik kan dat allemaal veel beter:

rollen en doodliggen op commando:

Photobucket

met de beentjes omhoog zoals de poes en de hond:

Photobucket

en de clown uithangen, daar ben ik in gespecialiseerd:"

Photobucket

Saturday, September 06, 2008

Weer verlengd

Photobucket
Cavalia heeft hun voorstellingen in Knokke Heist voor een allerlaatste maal verlengd tot en met 14 september. Als je nog geen kans had om het unieke spektakel te gaan bewonderen dan is dit je kans.