Monday, July 07, 2008

Clash of the Titans

Photobucket
Björn Borg zijn voorspelling is dus uitgekomen. De finale van Wimbledon 2008 tussen Rafael Nadal en Roger Federer heeft bloedstollende wereldgeschiedenis geschreven. En dank zij de tussenkomst van de weergoden heb ik geen minuut moeten missen van de langste tennismatch ooit in de Engelse geschiedenis. Net toen ik Quickje moest gaan eten geven is het boven London beginnen regenen voor een uurtje. Roger Federer heeft zijn uiterste best gedaan maar de powermachine van Nadal was mede dank zij een steeds beter wordende techniek net dat ene puntje beter. Het enige waar Nadal nog flink moet aan werken zijn de Aces. Federer sloeg er 26, Rafa slecht 6. Als hij daar wat aan werkt wordt hij binnenkort totaal onverslaanbaar. John McEnroe had de ochtend voor de halve finales een opwarmingsmatch gespeeld tegen Nadal en bevestigde achteraf in zijn commentaar mijn idee over Nadal door te zeggen dat deze jongen het tennis aan het heruitvinden is. Hij maakt bewegingen en slagen die een klassiek geschoolde speler "onmogelijk uitvoerbaar" acht.
Niet dat ik Federer een 6de Wimbledon titel misgunde maar ik ben stiekem blij dat Borg zijn record nu niet gebroken is. Deze laatste zag er trouwens heel goed uit gisteren in maatpak en grijs gestiled haar in de studio van Wimbledon, het is dus soms waar dat mannen mooier worden met ouder worden.
Photobucket
In ieder geval is deze match een belofte voor de toekomst in het mannentennis. Sedert jaren waren het de dames die met hun steeds betere techniek en powertennis het tenniscircuit overheersten in stijl en klasse en waren de matchen tussen de mannen alleen nog maar vervelend om naar te kijken. Het tennis van gisteren deed me terugdenken aan de gloriedagen van Nastase/Jimmy Connors en Borg/McEnroe. Misschien is dit een oppepper geweest dat de mannen terug motiveert om pure klasse te brengen.
Photobucket

2 comments:

Anonymous said...

hoy kara t'was inderdaad razend spannend he !dat was de match van het jaar niet te doen,Nadal is ne krak he!
dat mogen ze meer laten zien hoor dada strootje xxx

Lady Epona said...

Ja he, ik zat op het eind echt op het randje van mijn zetel met het publiek mee te Oooohen en Aaaahen.
Knap gedaan van die 2 gasten.