Dit is een een heel lekker soepje origineel uit de States en die anders dan anders smaakt. Probeer het zeker uit.
Pompoensoep met appels (voor 4 personen).
Ingrediënten: 1 niet te grote pompoen (hokkaido of butternut zijn ideaal), 3 uien, 3 appels (vb Jonagold), peper, klein stukje verse gember, groentebouillon, sinaasappelsap, chilipeper, 1 dl creme fraiche
· Pel de uien en snijd ze in ringen
· Schil de pompoen , haal de zaden eruit, en snijd in grove stukken
· Schil de appels, ontdoe van de klokhuizen en snijd in partjes
· Neem een flinke soeppan. Scheut olijfolie erin, en de uien fruiten
· Peper erop en een fijngesneden stukje verse gember ( plak van 1 cm dik) erbij doen. Dan een laagje water (1 cm) in de pan doen , de stukken pompoen en appel erbij, aan de kook brengen en de deksel erop. Tien tot vijftien minuten koken.
· Zet intussen een liter water op met een groentenbouillon-blokje
· Haal de soeppan van het vuur, iets laten afkoelen en dan met de staafmixer alles pureren tot een gladde dikke massa
· Zet de soeppan terug op het vuur, giet de bouillon erbij en klop met een garde de massa door de bouillon
· Laat 15 minuten trekken. Doe er nog 1 dl sinaasappelsap bij en eventueel Chilipeper naar smaak. Nog 5 minuten op het vuur.
Doe de soep in de borden en doe een flinke schep creme fraiche in het midden van elk bord.

No comments:
Post a Comment