Monday, July 30, 2012

Odysseo deel 1

Deel 1 van een reeks korte reportages van Cavalia Odysseo

Friday, July 27, 2012

Allegria

Pure schoonheid met deze promoclip van Allegria voor le Cirque du Soleil

Tuesday, July 24, 2012

Delgado-Pignon



Paardenliefhebbers die deze zomer richting zuiden van Franrijk reizen moeten zeker naar de Cité du Cheval à Tarascon gaan waar elke donderdagavond een openlucht paardenshow wordt gegeven onder de choreographie van Frederic Pignon en Magali Delgado, nog tot eind augustus.

Thursday, July 19, 2012

Fred en Magali Carroussel



Fred Pignon en Magali Delgado met hun leerlingen en paarden van eigen kweek (Elevage Delgado). De muziek Allegria komt uit de gelijknamige show van Le Cirque du Soleil

Friday, July 13, 2012

JF Pignon & Mustang Sally

Jean-François Pignon, gewoon spelen aan het strand op een leuk muziekje: Mustang Sally
Just playing at the beach with a nice song



Saturday, July 07, 2012

Katsumoto

Photobucket

Mijn paard blijft maar katten om zich heen verzamelen. Deze vondeling en zijn zus hebben gelukkig een leuke thuis gevonden in de paardenstal (met dank aan Mendy). Een schat van een kat, wie zet zoiets nu de straat op????!!!!

Thursday, July 05, 2012

Yabusame

Een Yabusame tornooi(boogschieten te paard) in Japan. Elke amazone/ruiter moet minstens 3 maal het doel kunnen kapotschieten in volle galop. Let vooral op de leuke zwarte hoedjes van de ruiters, die zijn gemaakt van paardenhaar. Ook de shinto-priesters in Japan dragen altijd hoofddeksels gemaakt van paardenhaar, dit ter verwijzing naar de Japanse godin Amaterasu die vaak met paarden wordt geassocieerd net zoals onze Keltische godin Epona. Er moet trouwens nog ergens een Shinto tempel zijn in Japan waar een witte merrie vereerd wordt als de personificatie van Amaterasu Kami. Dit paard wordt uitsluitend verzorgd door priesteressen. Als ik heel veel geluk heb moet ik dit ergens op het WWW kunnen vinden.

Monday, July 02, 2012

De echte trekkers....

Je zou zo denken dat deze foto ergens in verre streken is genomen, maar niets is minder waar. Vrienden Martin (met bril) en Danny (met baard) op trektocht in Affligem en omstreken.

Photobucket

En groetjes aan Magali en Christophe: den Torro gedraagt zich echt voorbeeldig zo te zien...

Photobucket

Sunday, July 01, 2012

Gazelle

Photobucket

In Frankrijk is de film van Jean-François Pignon uitgekomen over zijn leven. JF heeft zowat alles zelf gedaan in dit project: Acteur, regisseur, scriptwriter, producer, noem het maar op. Het is wel af te wachten of de film in België zal uitkomen, anders wordt het wachten op de DVD. Alvast iets om naar uit te kijken.

Een voorproefje: