Saturday, December 31, 2011

World Cup Mechelen 2011

Voor wie er dit jaar niet kon bijzijn, gewoon een paar sfeerbeelden van de Kerstjumping in Mechelen dit jaar. De sfeer kon niet kapot in dit jaarlijkse evenement en zeker niet toen de Belgen het uitstekend gingen doen door de goud en brons te behalen op dit toch technisch wel heel moeilijk parcours. Met heel groetjes aan het toffe gezelschap van de Clerckenshof: Benjamin, Inneke, Magali en Joan.

Photobucket

Photobucket

Philippe Lejeune bespreekt een en ander met zijn team, terwijl de concurenten uiterst rechts een paar tips proberen op te vangen!
Photobucket

Oeps, een eerste weigering, neen, daar kan en wil ik zo niet over...
Photobucket

Het duurde een hele poos om de eerste foutloze rit te krijgen, maar toen ging het ineens vlotter.
Photobucket

Photobucket

Photobucket

De barrage was enorm spannend door het feit dat Gregory Whatelet als eerste ruiter een ongemeen razendsnel parcours aflegde. De volgende ruiters en amazones slaagden er niet in het parcours foutloos af te werken in een dergelijk moordend tempo.

Photobucket

Bravo aan het paard Copin van de Broy, de 9-jarige BWP hengst (uit Darco x Brownboy)en zijn ruiter Gregory Whatelet. België krijgt gelukkig weer zijn verdiende plaats in de paardenwereld

Photobucket

Sunday, December 25, 2011

Kerstjumping Mechelen

Niet vergeten: de internatiolane Kerstjumping gaat dit jaar weer door in de Nekkerhal in Mechelen van maandag 26 december tot en met vrijdag 30 december. Op vrijdag kunt u de Rolex werelbeker finale rechtstreeks volgen op Sporza. In het show gedeelte zit op donderdag de vrijheidsdressuur-act van Lorenzo.

De internationale deelnemerslijst “Jumping Mechelen 2011” is indrukwekkend. Niet alleen voor Wereldbeker Jumping CSIW5*, maar ook voor de Wereldbeker Mennen én ook voor de Wereldbeker Dressuur kan “Jumping mechelen” rekenen op een uitgelezen deelnemersveld van zeer hoog niveau.

CSIW5* - FEI Wereldbeker Jumping
Niet minder dan 26 internationale ruiters uit 14 landen hebben zich ingeschreven voor de CSIW5* te Mechelen, waarvan 3 top tien ruiters van de FEI Rolex ranking.
Roger-Yves Bost, Pénélope Leprévost, Kevin Staut, Denis Lynch, Christian Ahlmann en Jessica Kurten, om er maar een paar te noemen, zullen het onze 15 Belgen onder de leiding van wereldkampioen Philippe Le Jeune heel moeilijk maken.

CAIW FEI Wereldbeker Vierspan
Ook de Wereldbeker Vierspan wordt ook dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit. De Australiër Boyd Exell, winnaar van reeds 3 wereldbekermanches en huidig leider van het CAIW FEI-klassement zal het opnemen tegen de Nederlandse topruiters IJsbrand Chardon en Koos De Ronde. Onze Belgen Gert Schrijvers en Glenn Geerts kregen een wild card aangeboden en zullen ongetwijfeld een alles in het werk stellen om zich te mengen in het duel der groten.

CDIW FEI Wereldbeker Dressuur
De Wereldbeker Dressuur 2010 wordt ongetwijfeld een uniek “Galaoptreden”. Nog nooit in de jarenlange geschiedenis van Jumping Mechelen werd een dergelijk deelnemersveld gepresenteerd.

* Adelinde Cornelissen, dé absolute nummer één in de FEI World Ranking, Europees Kampioene, Wereldkampioen met het Nederlandse team en winnaar van de Wereldbekerfinale in Leipzig 2010-2011.
* Edward Gal, regerende wereldkampioen en winnaar van vorig jaar
* de Nederlandse Kampioen Hans Peter Minderhoud.
* de Duitse amazones Nadine Capellmann, Helen Langehanenberg en Uta Gräf
* Patrik Kittel, winnaar van de wereldbekerproef in Stockholm
... en nog meer internationaal talent uit maar liefst 8 landen.

Wij kijken uiteraard ook uit naar de prestaties van onze Belgische deelnemers onder de leiding van Belgisch Kampioen Jeroen Devroe.
Voor de kleine amazones en ruiters is er tevens een speciale Amika-dag voorzien. Voor het hele programma kunt u terect op de officiële website.