Tuesday, October 12, 2010

Bravo Philippe en Vigo


Vooreerst een dikke proficiat aan Philippe Lejeune en zijn Vigo (en de paarden van zijn concurenten!) voor het behalen van de gouden plak op de World Equestrian Games in Kentucky. Je ziet dat het loont om naar de paarden te luisteren in plaats van dat je een paard naar jou laat luisteren. De vorige Games stonden ook al op naam van België met Jos Lansink, dus het zit nog altijd goed in de paardensport met ons kleine landje. Wist u trouwens dat de meeste paarden die aan de top staan in de jumpingwereld Belgische paarden zijn. Prachtig toch dat Belgen en paarden zo perfect aan elkaar verknocht zijn.
De favoriet voor de Reining was zoals verwacht Tom McCutcheon en zijn Gunners Special Nite, een heerlijk paardje dat perfect ineenzit voor dergelijke moeilijke oefeningen. Jammer genoeg geen beelden van de finale, wel van de voorronde in de Games. Kijk even naar die perfecte Spins en Sliding Stops...

Verder is het genieten van de laatste nazomerdagen die deugd doen aan fauna en flora.
Quick en zijn poes liggen zalig te profiteren van wat waarschijnlijk de laatste warme zonnestralen zullen zijn van deze niet al te bijzonder goede zomer.
Photobucket
Maar mijn mooiste foto van de dag is deze Dagpauwoog die de laatste energie aan het opdoen is alvorens in winterslaap te gaan.
dagpauwoog

Monday, October 04, 2010

Druiden

emma

Emma Restall Ohr mag tevreden zijn. Nog geen 10 jaar nadat ze in Groot-Brittannië een Druïden Netwerk heeft opgericht is de stroming officieel als religie erkend.
Het Druid Network, een organisatie voor alle volgelingen van de filosofie, heeft het statuut gekregen van een "liefdadigheidsinstelling met het oog op de bevordering van de godsdienst". Het is de eerste keer dat een heidense religie erkend wordt in Groot-Brittannië. Hoewel Druïdeisme en Wicca geen echte religies zijn door het ontbreken van dogma's en de vrije keuze van rituelen en tevens geen 'kerkfabriek' kent zoals het christendom is de erkenning een financiële opkikker voor de paganistische verenigingen. Druïdeisme en Wicca zijn overal in de wereld aan een flinke opmars bezig door hun pantheïsme en ecologische waarden die pleiten voor harmonie tussen mens en natuur. Lees vooral Emma's boeken die echte pareltjes van filosofische levensbeschouwingen zijn.