Friday, February 26, 2010

True Blood Season 2

Ik heb alvast seizoen 2 van True Blood besteld bij Amazon (leverbaar in Mei) dat zal dus juist samen vallen met het verschijnen van Charlaine Harris' nieuwe boek in de reeks. Seizoen 3 is ondertussen al volop in de maak. Uitkijken dus naar meer yummmy vampire stuff...

Monday, February 15, 2010

CARNAVAL IN OILSJT

Carnaval in mijn geboortestad Aalst was dit jaar berekoud door de sneeuw en vries. Zondag heb ik dus de hele bedoening bekeken via Live-stream op de Laptop in een luie zetel met een lekkere tas koffie en koekjes. Alvast beter dan staan te verkleumen van de kou in een ijskoude straat. Maar vandaag was het lekker zonnig (nog altijd bibberen hoor) en toch even naar buiten geslopen om de sfeer op te snuiven. Het valt wel op de laatste jaren dat de crisis ook de carnavalgroepen raakt, dat merk je aan de praalwagens die, nog altijd grandioos en typisch Aalsters, toch aan grandeur inboeten tegenover vorige jaren.
Obligaat in Aalst zijn altijd de steken naar de politiek en het mag gezegd worden dat Fabiola dit jaar een groot aantal tweelingzusters had rondlopen in de ajuinenstad. De stunt met de appel heeft dus gewerkt.

Photobucket

Jaarlijks weerkerende favoriet onder de grote groepen is Lotjonslos, een groep die het dit jaar niet moest hebben van overweldigende praalwagens en kostumes, maar die opteerden om de talrijke sliert trams van weleer te gebruiken om plezier in te maken.
De opschriften en reclames maakten vooral indruk op de oudere generaties in het publiek. Praktisch die trams als je bedenkt dat die 3 dagen en nachten rondrijden in de stad en iedereen mag opstappen.

Photobucket

Mijn favoriet dit jaar was echter Tisj, die de draak of liever de ezel staken met het Dendermondse Ros Beiaard dat dit jaar weer uitgaat, met als onderwerp: 'Derremonne in paniek, eer peerd eit de Mexikonsje griep!'
Opmerkelijk was dat elke ezel zijn eigen gelaatsuittdrukking had en het waren er een hele boel hoor.

Photobucket

Ik probeer ook elk jaar een "markante figuur" eruit te pikken en dit jaar gaat dit naar deze man. Ik ben de naam van de groep vergeten, maar de uitstraling van deze gast is echt Venetiaans. Bravo.

Photobucket

In Aalst mag nooit het ludiek pikant ontbreken. De mannen van de Loge gingen deze keer met de billen bloot om wat piano te spelen. Hilarisch hoor om een hele sliert wagens te zien passeren met allemaal blote konten. Deze gasten krijgen alvast de prijs van het publiek om de kou zo te trotseren.

Photobucket

Morgen nog de laatste dag met de dag van de Voil Jeannetten en de Pop-vebranding op de Grote Markt rond 21.00 huur.

Saturday, February 13, 2010

CAPRICA


Het zat er aan te komen: na het overweldigende succes van Battlestar Galactica komt Ronald D. Moore (schreef de meeste reeksen van Star Trek TNG, DS9 en Voy) met een nieuwe sci-fi reeks op de proppen getiteld Caprica. Als een spin-off van Galactica speelt deze reeks zich af ongeveer 58 jaar voor de gebeurtenissen van BG en zal dus voornamelijk gaan over de opkomst van de menselijke Cylons. De pilot is in de States door de critici alvast onthaald op enthousiaste lof. Uitkijken naar de serie dus.