Wednesday, April 29, 2009

Stage bij Jean-François Pignon

Photobucket

Ter info: Jean-François Pignon geeft in de maand mei 2 stages van telkens 2 dagen in Liberty dressuur van je eigen of een ander paard. De stages gaan door op 20/21 mei en op 22/23 mei te Calvisson (tussen Nîmes en Montpellier) in Frankrijk.
Het programma bestaat uit volgdende disciplines:
- grondwerk: vertrouwen scheppen tussen jou en het paard door het paard te confronteren met heel wat vreemde voorwerpen.
- Liberty dressuur: grondwerk eerst aan de longe, daarna volledig vrij. Het paard dient zijn leider overal te volgen en daarbij ook nog diverse oefeningen te doen, allemaal uit vrije wil en dus zonder koord.
- berijden van het paard zonder zadel en bit met de bedoeling de perfecte balans in de zit te creëren + het bewijs te leveren dat hulpen in de mond van het paard totaal overbodig zijn.
- probleemgevallen met je eigen paard op te lossen als die er zijn.
- als slot van de stage geeft Jean-François een Liberty demonstratie met zijn paarden van ongeveer een half uur.
De bedoeling van de stage is leren werken met je paard in een volledig ontspannen en vertrouwelijke sfeer zonder enige druk. Het paard moet leren spelen met zijn ruiter en beiden ontdekken hierdoor een totaal andere relatie ten opzichte van elkaar. Dank zij deze "spelende" manier kan je kleine of grote problemen oplossen of compleet voorkomen. Je leert te analyseren hoe een paard denkt. Heeft hij een gebrek aan aandacht? Een gebrek aan zelfvertrouwen? Etc.
De stage is toegankelijk zowel voor beginnelingen als voor ervaren ruiters ongeacht welke discipline ze beoefenen met het paard.

Prijs voor de 2 dagen is EUR 100,00. Logies niet inbegrepen. Voor meer info en voor boekingen kan je terecht op Pignon.sylvie@wanadoo.fr
Haast je als er interesse is want er zijn maar een paar plaatsen meer beschikbaar.

Photobucket

Tuesday, April 28, 2009

Cavalia in Montreal

sylvia
De show van Cavalia is in Montreal van start gegaan met heel wat nieuwe artiesten.
Vooreerst is er de nieuwe Liberty act van Sylvia Zerbini die de toch wel zeer moeilijke taak van Frederic Pignon heeft overgenomen. Sylvia komt uit de circuswereld (8ste generatie!) en heeft haar eigen 8 Arabische hengsten meegenomen naar Cavalia. Het publiek in Montreal is alvast begeesterd door haar optreden in de show.
Anne-Sophie Hoffman, een Canadese zangeres heeft de zang overgenomen van Marie-Soleil Dion. Ik kan me moeilijk Cavalia voorstellen zonder de zilveren elfen-sound van Marie-Soleil's stem maar wat ik al van Anne-Sophie heb gehoord klinkt even zuiver. Na Montreal vertrekt het hele paardengedoe naar Chicago in de USA.

Saturday, April 25, 2009

STAR TREK 11

Nog even geduld en de nieuwe Star Trek blockbuster film is in de zalen. Als de film zo goed is als de trailer laat vermoeden zit er misschien wel een nieuwe reeks aan te komen.

Thursday, April 23, 2009

Message from C.

April is the cruelest month it states in one of my favorite poems. Or as Mark Twain said that April first is the day we admit what we are every other day of the year. A fool. In any case it is the month I was born in so I have a fondness for it that over rides what anyone can say about it. Everything begins again in April. Flowers, trees, warm weather clothes. We, or I should say I, get way too many ideas of what I want to accomplish in Spring. A new garden. Building a pizza oven. Unifying the field theory. You name it. What I realize is that if I could harness and package that "thing" that spring does to us I would be a wealthy man indeed. In spirit, in life, in harmony. And doesn't spring smell good too?

Just what I was thinking C. and it was a wonderful evening thanks to you once again.

Photobucket

Wednesday, April 15, 2009

Half-blood Prince

Nog een paar maandjes geduld en HARRY POTTER 6 is in de zalen....

Friday, April 10, 2009

HAPPY EASTER

Mmmm, prachtig weer vandaag dus heb ik het paard de wei op gezet, er een zetel bij gezet, een goed boek op de schoot en ondertussen luisterend naar een ouwe maar nog altijd mooie CD van Enya.
En haar clips mogen er ook altijd zijn. Veel kijk- en luistergenot en een
Happy Easter van Lady Epona en al haar dieren.