Friday, November 28, 2008

Het moment van de betovering!

Photobucket

Gisteravond in de Werf in Aalst gaan kijken naar het nieuwe spektakel van Flamenco sensatie Maria Juncal: "La hora de los Milagros"
Overweldigend!
Ik heb al heel wat Flamenco dansers aan het werk gezien zowel de klassieke als de moderne stijl tot Cortez toe en ik moet zeggen dat deze jongedame bij de allergrootsten hoort.
Dans, zang, gitaar en percussie versmelten tot intimiteit en magie van hart en ziel.
Zoals het in de echte Flamenco hoort te zijn een mix van explosieve emoties en ontroerend zachte bewegingen. Maria Juncal brengt een moderne Flamenco stijl die nu eens vertederend vrouwelijk en dan weer verrassend mannelijk is. De 2 mannelijke dansers die haar begeleiden mogen trouwens ook delen in haar roem. Sergio Aranda en Eduardo Leal zijn uitmuntend in hun techniek en expressie. Namen om te onthouden.
Het publiek in Aalst was begeesterd en de staande ovaties lokten een bisnummer uit van de drie sterdansers. Muchos Gracias Maria voor een overgetelijke avond.
(De foto's zijn uit haar vorige show Destemplao)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thursday, November 13, 2008

Kelten en hun paarden

Dat paarden in onze contreien altijd al heel geliefd waren is nog maar eens bewezen.
Een 2000 jaar oude schat vol paardenliefde...

Wednesday, November 05, 2008

Yes, we can!



Oef, Obama heeft het langverhoopte resultaat gehaald. Ik denk dat heel wat mensen in en buiten de States weer wat vrijer zullen ademhalen. Maar de strijd voor de verandering zal niet van een leien dakje verlopen met de zware economische erfenis van Bush. Maar er is toch weer dat sprankeltje hoop: eindelijk een intelligente man op de juiste plaats. We zullen zien wat de toekomst brengt voor de USA en de rest van de wereld. Casey is in ieder geval aan het vieren, net zoals de rest van Los Angeles. Drink er een op mijn gezondheid!