Sunday, July 27, 2008

Zonnige ochtend

Photobucket
Quickje vanmorgen al heel vroeg op de wei gezet. Altijd mooi om hem in de ochtendnevel van de eerste zonnestralen te zien genieten. En van het sappige gras natuurlijk. Gisteren heb ik nog na zijn kuisbeurt zijn manen en staart eens getrimd want dat begon nodig te worden. En blinken dat hij deed in de zon, tot daarstraks tenminste:
Photobucket
Een paar keer goed rollen in de aarde doet wonderen voor mijn huid denkt Quick bij zichzelf, trouwens Mistress borstelt mij toch zo graag, dan heeft ze tenminste iets te doen...
Photobucket
Commentaar van Mistress: SSSSHHHHIIIIITTTT!!!! @§"###?!£"!!!!?%£µ{}

Tuesday, July 22, 2008

Paarden voor Kinderen

Photobucket
Met alle commotie rond Kimberley De Plucker zou men bijna Alexandra Meulemans vergeten, de Brusselse amazone die reeds sinds een jaar vast verbonden is bij Cavalia. Naast haar optreden in de show is Alexandra vooral gespecialiseerd in het trainen van "moeilijke" paarden.
Bij de voorstelling op 21 juli hebben trouwens heel wat liefdadigheidsorganisaties samengewerkt om zo maar eventjes 1000 kinderen uit kansarme gezinnen een onvergetelijke dag te bezorgen met een voor hen gratis voorstelling en een onderhoud met de artiesten van Cavalia.

Wednesday, July 16, 2008

Grote Kuis

Photobucket
De acrobatsche kuisploeg van Cavalia legt de laatste zwabber op de grote kathedraal tent zodat alles er piekfijn zal uitzien tegen de dag van de première. Nog eventjes geduld en het paardenspektakel begint er weer aan.

Monday, July 14, 2008

Ze arriveren

Photobucket
De paarden van Cavalia zijn vandaag in Knokke Heist gearriveerd na een korte vakantie. Niet vergeten: de voorstellingen beginnen al op 18 juli tot en met 30 augustus.

Thursday, July 10, 2008

Proficiat Sharon

Photobucket
Een special voor Sharon vandaag, proficiat met de aankoop van de 14 stallen, dat is inderdaad een mooie droom die je hebt kunnen waarmaken. Geniet ervan.
Quick is in zijn element hoor en hij is al heel goede maatjes met Jasper, een van de paarden van een bijna aangetrouwd familielid van me. Nog even en er zijn bijna evenveel paarden als mensen in onze familie, dat gaat dus de goede toer op.

Skyline

Photobucket
De skyline van Knokke-Heist begint er door de Cavalia tenten al wat anders uit te zien. Ik denk niet dat we in augustus problemen zullen ondervinden om de weg te vinden....

Tuesday, July 08, 2008

Weer Vlaamse Amazone bij Cavalia

Photobucket
Cavalia was reeds een tijdje op zoek naar een amazone om het gezelschap te vervoegen. Kimberley De Plucker uit Moerbeke-Waas is in juni jongstleden met glans door de proeven gereden bij Cavalia in Bilbao en ja hoor, uit alle kandidaten heeft ze het hart gestolen van het team. Kimberley is 18 en nationaal jeugdkampioen van België in dressuur. Vanaf 14 juli staat ze onder contract bij Cavalia hetgeen betekent dat ze in Knokke haar debuut in de show zal maken. Bravo meisje.
Vorig jaar verving Linda Rutten reeds met veel bravoure een geblesseerde Amerikaanse trick-rijdster in de show. Niet alleen het publiek maar ook de Vlaamse amazones liggen dus goed in de smaak bij Cavalia. Alleen zal Kimberley waarschijnlijk wel een keuze moeten maken tussen haar carrière als amazone of die als Belgian Beauty Queen want ook daar heeft ze de finale gehaald. Ik denk toch dat ze voor de paarden zal kiezen...

Monday, July 07, 2008

Clash of the Titans

Photobucket
Björn Borg zijn voorspelling is dus uitgekomen. De finale van Wimbledon 2008 tussen Rafael Nadal en Roger Federer heeft bloedstollende wereldgeschiedenis geschreven. En dank zij de tussenkomst van de weergoden heb ik geen minuut moeten missen van de langste tennismatch ooit in de Engelse geschiedenis. Net toen ik Quickje moest gaan eten geven is het boven London beginnen regenen voor een uurtje. Roger Federer heeft zijn uiterste best gedaan maar de powermachine van Nadal was mede dank zij een steeds beter wordende techniek net dat ene puntje beter. Het enige waar Nadal nog flink moet aan werken zijn de Aces. Federer sloeg er 26, Rafa slecht 6. Als hij daar wat aan werkt wordt hij binnenkort totaal onverslaanbaar. John McEnroe had de ochtend voor de halve finales een opwarmingsmatch gespeeld tegen Nadal en bevestigde achteraf in zijn commentaar mijn idee over Nadal door te zeggen dat deze jongen het tennis aan het heruitvinden is. Hij maakt bewegingen en slagen die een klassiek geschoolde speler "onmogelijk uitvoerbaar" acht.
Niet dat ik Federer een 6de Wimbledon titel misgunde maar ik ben stiekem blij dat Borg zijn record nu niet gebroken is. Deze laatste zag er trouwens heel goed uit gisteren in maatpak en grijs gestiled haar in de studio van Wimbledon, het is dus soms waar dat mannen mooier worden met ouder worden.
Photobucket
In ieder geval is deze match een belofte voor de toekomst in het mannentennis. Sedert jaren waren het de dames die met hun steeds betere techniek en powertennis het tenniscircuit overheersten in stijl en klasse en waren de matchen tussen de mannen alleen nog maar vervelend om naar te kijken. Het tennis van gisteren deed me terugdenken aan de gloriedagen van Nastase/Jimmy Connors en Borg/McEnroe. Misschien is dit een oppepper geweest dat de mannen terug motiveert om pure klasse te brengen.
Photobucket

Tuesday, July 01, 2008

Dag familie Wortel

Photobucket
Shit, de familie Wortel heeft mij een verrassingsbezoek gebracht en er zat toch zeker een vlieg op mijn ..... , weg vuil beest, wat moeten de mensen van mij denken, dat ik zo vuil als een koe ben, foei...
Bedankt famile Wortel, het was goed daar in de schaduw onder de boom.
Na jullie bezoekje de stal uitgemest, Quick afgespoten en eten gegeven en nu dodo doen. Daag, tot nog eens.